Meer dan 4,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Video /

De Leesdetectives | Vakantieboeken voor de Lekker Lezen Weken

Het is weer de eerste zondag van de maand en dat betekent een nieuwe video van De Leesdetectives vol boekentips. Dit keer is het de beurt aan boeken om te lezen tijdens je vakantie, perfect voor de Lekker Lezen Weken die maandag van start gaan. Yannick en Sander bespreken kort en snel de leukste boeken voor jong en (stiekem ook) oud. Zit er voor jou iets tussen?

Over elk boek dat in de video wordt besproken, is ook een uitgebreidere boekbespreking geschreven. De conclusie van deze besprekingen kun je hieronder vinden. Ben je benieuwd naar de volledige bespreking? Klik dan op de 'Lees meer'-knop.

(97)
Het verdwenen eiland Kivamba is een verhaal dat bol staat van de actie. Verwacht geen ellenlange dialogen, maar actie van klimmen en klauteren tot confrontaties tussen de bad guys en de helden van het verhaal. Het is duidelijk dat schrijver Michael Reefs als doel heeft om een actievol verhaal neer te pennen dat lezers aan het boek gekluisterd houdt.


Lees meer

(75)
Davide Morosinotto heeft met De verloren bloem van de sjamaan een derde boek geschreven dat (wonder boven wonder) ook zijn twee eerdere boeken afsluit. Pas dan kom je er achter dat het eigenlijk een trilogie is. Ik vind het geniaal! Ook het einde is fantastisch. Ik heb me verwonderd, verbaasd en ik heb zitten klappen. Geef je ogen goed de kost om dit boek te lezen!

Lees meer

(59)
Uitgeverij Veltman durfde het aan om dit boek dat ver van onze cultuur afstaat uit te geven en dat is een uitstekende keuze geweest. Het boek is voor kinderen een prachtige kennismaking met de Oosterse cultuur. Het meisje dat op een olifant ontsnapte is een rollercoaster van begin tot eind dat je even doet wanen in een prachtige wereld ver van hier.


Lees meer

(110)
De 'Costa Banana'-serie van Jozua Douglas is niet alleen een spannende, maar bovenal een hilarische serie over dictator Pablo Fernando die samen met zijn zoon en dochter Fico en Rosa het land probeert te besturen. Nog nooit maakte je kennis met zo'n hilarische dictator. Een serie met wel zes delen om van te smullen!Lees meer

(4)
Vanuit het oogpunt van groepsdynamiek is het boek ook interessant. Eentje maar laat namelijk zogeheten kuddegedrag zien, waarbij iemand zonder na te denken wordt gevolgd in zijn daden. Het prentenboek kan een interessant gesprek op gang brengen over het maken van je eigen keuzes en het verantwoordelijk zijn voor je eigen beslissingen.

Lees meer

(263)
Het verhaal begint vol in de actie en houdt een hoog tempo aan. Ondanks dit hoge tempo weet Hassing de personages zorgvuldig uit te diepen. Je leert de hele crew beetje bij beetje beter kennen, waardoor je een aangename band opbouwt met alle personages. Elk detail weet te boeien en dat is iets wat ik lang niet in alle boeken tegenkom.


Lees meer

(17)
De piraten komen is een prachtig boek geschreven door John Condon en getekend door Matt Hunt. De platen zijn grappig, het verhaal is onverwacht grappig en er zit een mooie moraal in. Echt een boek voor stoere kinderen die houden van verstoppen, spelletjes en een piratenschip willen herkennen.Lees meer

(618)
Anna Woltz heeft met Alaska wederom een meesterwerkje afgeleverd. Op haar Carry Slee-achtige manier weet ze twee personages bij elkaar te brengen en ze elkaar te laten houden van elkaar en elkaar te haten. Boosheid, verdriet en liefde liggen dichter bij elkaar. Het verhaal leest makkelijk weg omdat je de hele tijd leest vanuit (het perspectief) Parker of vanuit Sven.

Lees meer

(144)
Hou je van een echt avontuur dat zich afspeelt ten tijde van de Tweede Wereldoorlog? Dan is Twee fonkelrode sterren in de blinkend witte sneeuw jouw boek! Lees het en laat je meenemen naar Rusland, waar het communisme heerst en waar de Duitse duivel over de grens aan het trekken is. Dit prachtige verhaal met een interessante wending aan het einde is een echte aanrader!

Lees meer

Yannick en Sander zijn allebei bovenbouwleerkrachten in het basisonderwijs. Beide zijn ze actief betrokken bij het leesonderwijs op hun basisschool en zijn helemaal gek op kinderboeken. Inmiddels maken zij als De Leesdetectives met ontzettend veel plezier video's en berichten om jullie te vertellen over hun ervaringen met kinderboeken. Geen enkel genre wordt overgeslagen! Van grappig tot griezelig en van heel talig tot een prentenboek...alles komt voorbij! Daarnaast reizen ze vanaf komende zomer het hele land door om lessen te geven aan basisschoolkinderen en schoolteams, met als missie de kinderboekenvlam weer aan te wakkeren!Over de auteur

Leesdetectives

18 volgers
135 boeken
13 favoriet


Reacties op: De Leesdetectives | Vakantieboeken voor de Lekker Lezen Weken

 

Gerelateerd