Advertentie

Hebban vandaag

Boek van de week /

De lege stad

Simone van der Vlugt is al ruim tien jaar één van Nederlands grootste thrillerschrijvers, maar bewijst zich sinds 2009 ook als schrijver van historische romans. Vorige week verscheen 'De lege stad', een verhaal dat zich afspeelt in Rotterdam ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Hebban zet centraal en deelt uit!

Van haar thrillers werden ruim twee miljoen exemplaren verkocht, haar boeken verschijnen over de hele wereld en de verfilming van haar bekroonde debuutthriller De reünie is binnenkort in de Nederlandse bioscopen te zien: het succes lacht Simone van der Vlugt (1966) toe.

Alhoewel Van der Vlugt eerder al historische jeugboeken schreef, publiceerde ze zes jaar geleden haar eerste historische roman voor volwassenen: Jacoba, dochter van Holland. In 2012 volgde Rode sneeuw in december en vorige week verscheen bij Ambo|Anthos uitgevers De lege stad.

Over dit boek:
De historische roman De lege stad van schrijfster Simone van der Vlugt is een indrukwekkend boek dat zich afspeelt in Rotterdam tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op 14 mei 1940 wordt Rotterdam getroffen door het zwaarste bombardement dat Nederland heeft gekend. Voor de pasgetrouwde Katja betekent dit het einde van haar onbezorgde leven. Bijna de helft van haar familie komt om. Samen met haar man neemt ze haar overgebleven broertjes en zusjes in huis. Ze is vastbesloten hen door de oorlog heen te helpen. Maar naarmate het leven grimmiger wordt, wordt dit steeds moeilijker.

Benieuwd naar deze historische roman? In samenwerking met Ambo|Anthos uitgevers maken we vijf lezers blij met een exemplaar van De lege stad ! Bedenk een originele vraag voor Simone van der Vlugt en misschien win jij wel haar nieuwste boek!

Ter gelegenheid van de verschijning van De lege stad houdt Simone van der Vlugt door het hele land signeersessies. Bekijk hier of de schrijfster ook bij jou in de buurt komt!

Wist je dat er een Hebban-fanpage voor Simone van de Vlugt is geopend? Bekijk de page!Over de auteur

Daphne van Rijssel (crew)

1 volger
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: De lege stad

 

Gerelateerd

Over

Simone van der Vlugt

Simone van der Vlugt

Simone van der Vlugt (Hoorn, 1966) hoort bij de top van de Nederlandse thrillera...

Gesponsorde boeken