Hebban vandaag

Listmania /

Deze 24 auteurs móet je volgen op Instagram

door Anouk (Hebban Crew) 21 reacties
Dankzij social media is het een stuk makkelijker geworden om een kijkje achter de schermen te nemen bij je favoriete auteur. Wie zijn ze echt en wat houdt hen bezig? Zijn ze al verder gekomen met die deadline? Breid je verzameling auteurs uit met deze niet-te-missen Instagram accounts.

Natuurlijk doen schrijvers ook echt nog weleens iets anders naast het schrijven; auteurs zijn er in alle soorten en maten. Hun levendige Instagramfeeds laten de lezer kennismaken met de persoon achter de boeken. Volg jouw favoriete auteurs op de evenementen die ze bezoeken, de quotes waar ze bij stilstaan, de vakanties die ze nemen, huiselijk (on)geluk en de boeken die ze momenteel zelf aan het lezen zijn. 

Literatuur & Romans

Margaret Atwood is een van die auteurs van wie je niet verwacht dat ze nog op Instagram zit, maar de 79-jarige auteur houdt haar social media trouw bij!

Volg Margaret Atwood

Lara Prescott is met groot succes op Hebban geintroduceerd; de leesclub rondom haar boek was unaniem lovend. Volg deze debuutauteur vanaf het eerste uur.

Volg Lara Prescott

Matt Haig is open over zijn depressie en paniekaanvallen op Instagram en weet met elke post inspiratie te bieden aan iedereen die dat kan gebruiken.

Volg Matt Haig

Feelgood

Colleen Hoover heeft de feelgoodwereld veroverd, en weet een energieke balans te creëren op haar Instagram feed.

Volg Colleen Hoover

De boeken van Lucinda Riley zijn niet aan te slepen. Via haar Instagram kun je niet alleen alles bijhouden over haar boeken, maar ook haar gezin.

Volg Lucinda Riley

Wist je al dat Lisette Jonkman niet alleen hilarisch is in haar boeken, maar ook op Instagram? Volg alle belevenissen op de voet!

Volg Lisette Jonkman

Thrillers & Spanning

Stephen King heeft zoveel geschreven, dat verkoopt zichzelf wel. Zo kan hij zijn dagen vullen met posts over Molly, 'The Thing of Evil'.

Volg Stephen King

Jeroen Windmeijer is zo enthousiast, die duikt overal op in Nederland om over zijn boeken te praten. En dat zie je terug op zijn Instagram!

Volg Jeroen Windmeijer

We zijn niet alleen benieuwd naar de net verschenen thriller van Helen Fields, Perfecte resten, maar ook naar de auteur.

Volg Helen Fields

Fantasy en Sciencefiction

Jay Kristoff staat op social media bekend om zijn humor, en mag dan ook zeker niet in de rij ontbreken. Volg hem ook voor de fanart!

Volg Jay Kristoff

Neil Gaiman heeft een wonderbaarlijke fantasie, maar is op zijn Instagram heel 'down to earth' dankzij zijn familie.

Volg Neil Gaiman

Susan Dennard post over alles dat haar bezighoudt, met een feministisch tintje. Net zoals haar fantasy!

Volg Susan Dennard

Young Adult

Tahereh Mafi kan niet alleen goede boeken schrijven, ze maakt ook prachtige Instagram-foto's. Haar feed is echt een feestje.

Volg Tahereh Mafi

Adam Silvera is niet meer weg te denken als YA auteur. Zijn Instagram mag je niet missen; kleurrijk en vol energie.

Volg Adam Silvera

V.E. Schwab schrijft zowel YA als fantasy, en ook haar Instagram is een heerlijke, eclectische mix over haar schrijversleven.

Volg V.E. Schwab

Junior

Samuel Copeland zit vol humor, en dat toont zijn kleurrijke Instagram feed ook. Deze kinderboekenauteur voegt echt iets toe aan je dag.

Volg Samuel Copeland

J.K. Rowling komt vooral op Twitter veel voorbij, maar ze heeft ook een Instagram account. Neem een diepe duik in haar leven!

Volg J.K. Rowling

Paul van Loon kan toch echt niet ontbreken als kinderboekenauteur. Gelukkig heeft hij een levendige feed vol evenementen.

Volg Paul van Loon

Non-fictie

Kassia St. Clair's leven draait om mooie kleurcombinaties, en dat vind je terug in haar feed. Verlies je helemaal in de kracht van kleur!

Volg Kassia St. Clair

Jon Krakauer schrijft over de natuur, en ademt het ook. Zijn Instagram staat vol prachtige foto's van over de hele wereld.

Volg Jon Krakauer

Olaf Koens heeft als onderzoeksjournalist een interessant leven. Dat resulteert in boeiend leesvoer en een must-see Instagram.

Volg Olaf Koens

Culinair

Donna Hay is onmisbaar voor kook- en bakliefhebbers. Haar feed laat je onmiddellijk watertanden en maakt je helemaal zen.

Volg Donna Hay

Jamie Oliver is niet meer weg te denken; in je boekenkast, op tv én op social media. Volg hem voor heerlijke recepten.

Volg Jamie Oliver

Yvette van Boven heeft een Instagram waar je uren naar kunt kijken; een echte lust voor het oog. Inclusief gerechten!

Volg Yvette van Boven

Volg jij auteurs op Instagram? Wie zijn jouw favorieten?Over de auteur

Anouk (Hebban Crew)

182 volgers
1257 boeken
24 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Deze 24 auteurs móet je volgen op Instagram

 


Gesponsorde boeken