Advertentie

Hebban vandaag

Community /

De Hebban Lezen voor de Lijst Challenge

door Hebban Crew 53 reacties
Dit schooljaar lanceert Hebban de 'Hebban Lezen voor de Lijst Challenge'. Wil jij van de verplichte literatuurlijst een leuke leesuitdaging maken of kun je wel wat hulp gebruiken bij het kiezen van je boeken? Schrijf je dan nu in!

Waarom de Hebban Lezen voor de Lijst Challenge?

Hebban wil een rol spelen in leesbevordering onder jongeren. Lezen staat lang niet altijd op het lijstje hobby’s van tieners; verplicht moeten lezen voor school kan dan ook een hele uitdaging zijn! Hebban wil laten zien dat lezen ook plezier kan brengen en wil scholieren helpen om van ‘lezen voor de lijst’ een léuke uitdaging te maken en een handreiking bieden bij het kiezen van het leesmateriaal.  

Voor wie is de Hebban Lezen voor de Lijst Challenge?

De Hebban Lezen voor de Lijst Challenge start op 21 augustus, de eerste schooldag na de zomervakantie, en eindigt op 7 juli 2018, wanneer de eerste zomervakantie weer begint. De Challenge is bedoeld voor leerlingen uit de bovenbouw van het middelbaar onderwijs (15-19 jaar).  

Natuurlijk kunnen ook oudere lezers hun schooltijd herbeleven door de Challenge aan te gaan of minichallenges te voltooien.  

Hoe werkt de Challenge?

Het aantal verplichte boeken verschilt per school, niveau en leerjaar, daarom biedt de Hebban Lezen voor de Lijst Challenge veel vrijheid. Elke leerling met een Hebban-account kan een eigen leesdoel instellen: hoeveel boeken moet of wil ik dit schooljaar lezen? Omdat zij een uitdaging aangaan binnen hun eigen leesniveau (daarvan bestaan er volgens de methode van Lezen voor de Lijst zes – van N1 ‘belevend lezen’ t/m N6 ‘academisch lezen’), biedt Hebban inspirerende thematische minichallenges (van drie tot vijf boeken) aan binnen die zes categorieën. Deze minichallenges worden samengesteld op basis van de 200 suggesties die op de website Lezen voor de Lijst zijn te vinden. De minichallenges uit eenzelfde niveau kunnen natuurlijk met elkaar gecombineerd worden om tot het juiste aantal boeken te komen.  

De minichallenges zijn een handreiking om het kiezen uit deze lijsten makkelijker, maar ook leuker te maken. Door de boeken op Hebban op de ‘heb ik gelezen’-plank te zetten is de voortgang visueel te volgen en zo is het nog toffer om een minichallenge en uiteindelijk de grote Hebban Lezen voor de Lijst Challenge te voltooien.  

SCHRIJF JE HIER IN VOOR DE CHALLENGEOver de auteur

Hebban Crew

2130 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: De Hebban Lezen voor de Lijst Challenge

 

Gesponsorde boeken