Meer dan 4,7 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Nieuws /

Hebban Thrillerprijs 2021: Longlist Day!

door Hebban Crew 34 reacties
Vandaag is het Hebban Longlist Day! Tussen 09.00 en 16.00 uur maken we elk half uur een genomineerde voor de Hebban Thrillerprijs 2021 bekend op onze sociale mediakanalen. De longlist bestaat uit vijftien titels die worden gelezen door een honderdkoppige lezersjury. De professionele eindjury bestaat uit boekverkopers en leden van het Hebban Team.

Hebban Thrillerprijs

Vorig jaar won Anya Niewierra met haar thriller Het bloemenmeisje de Hebban Thrillerprijs 2020, een juryprijs met een grote invloed van lezers. De groslijst voor 2021 bestond uit alle oorspronkelijk Nederlandstalige thrillers te staan die (voor het eerst) verschenen of verschijnen tussen 1 maart 2020 en 1 januari 2021.* De nominaties van uitgevers, de algemene ontvangst van het boek (zowel binnen als buiten Hebban, bijvoorbeeld de recensies in andere media) en de Hebban-statistieken van een titel waren van belang voor het bepalen van de uiteindelijke longlist voor de Hebban Thrillerprijs 2021. Honderd ervaren thrillerlezersbeoordelen de boeken op de longlist en bepalen de shortlist van 5 titels die wordt gelezen door een professionele jury. Het winnende boek krijgt een promotiepakket ter waarde van € 2.500 op Hebban, aangevuld met een campagne uitgevoerd door de uitgever van het winnende boek.

* De verschijningsperiode voor deze groslijst is aangepast met het oog op uitgestelde titels en de onzekere situatie rond publicatiedata vanwege de coronamaatregelen. Vanaf de Hebban Thrillerprijs 2022 zal de periode standaard van 1 januari tot 1 januari beslaan.

Longlist Day

Volg de bekendmaking van de longlist tussen 9.00 en 16.00 uur op Facebook en Instagram. Om 16 uur verschijnen alle genomineerden ook in dit artikel. Niets missen rond de Hebban Thrillerprijs? Neem dan eens een kijkje op het Thrillerprijs-kanaal. Niet actief op Social Media, check dan deze pagina.

Hebban Thriller Tiendaagse 2021

Vanaf 17 t/m 26 februari staat Hebban voor de zevende keer in het teken van de Thriller Tiendaagse. Tien dagen lang zetten we Nederlandse en Vlaamse misdaadauteurs in het zonnetje. Op het speciale Thriller Tiendaagse-kanaal vind je ook de rijke historie terug van de eerdere edities.

Naar het kanaalOver de auteur

Hebban Crew

2483 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Thrillerprijs 2021: Longlist Day!

 

Overig

Hebban Thrillerprijs 2021 Longlist

op 20 februari 2021 door Hebban Crew 15 boeken 23 volgers 0 reacties 2 likes