Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

De Meesterwerken 2016

Als je één boek, film, muziekstuk en beeldend kunstwerk mag doorgeven aan de komende generaties, welke zouden dat dan zijn en waarom? In het tv-programma De Meesterwerken gaat Paul Witteman op zoek naar het antwoord op die vraag.

Presentator en cultuurliefhebber Paul Witteman bespreekt vanaf 19 mei wekelijks met een hoofdgast dé grootste meesterwerken uit de nationale en mondiale kunst en cultuur. Daar horen natuurlijk ook boeken bij. Vanavond start het tweede seizoen van het programma De Meesterwerken. ‘Op aanraden van mijn eerste gast, Youp van ’t Hek, ben ik Madame Bovary van Flaubert gaan herlezen. En als ik eens in Florence ben, ga ik op zijn aanraden het houten beeld Maria Magdalena van Donatello bekijken.’  

Onder de gasten van dit seizoen bevinden zich o.a. Claudia de Breij, Ruben Terlou (hij tekende onlangs een boekcontract bij Lebowski Publishers) en Adriaan van Dis.  

Nieuw dit tweede seizoen is de mogelijkheid voor het publiek om mee te stemmen. Welke kunstwerken zijn zo mooi, zo ontroerend en zo vernieuwend dat ze de titel Meesterwerk 2016 verdienen? Via de website demeesterwerken.vara.nl kunnen kijkers hun stem uitbrengen op hun favoriete boek, film, muziekstuk en beeldend kunstwerk. Tijdens de live finale op 23 juni wordt bekend welke kunstwerken uit deze categorieën zich volgens het Nederlandse publiek met de titel Meesterwerk 2016 mogen tooien.  

De Boeken 

Hebban zette de longlist 2016 uit de categorie Boeken, bestaande uit 25 titels, vast voor je klaar. De lijst boeken werd ‘samengesteld door kenners uit vakgebied’. Bekijk de lijst op Hebban voor meer informatie over de titels. Maak jouw keuze en laat je stem horen via deze link.  

Klik hier voor de 25 geselecteerde Meesterwerken


De Meesterwerken is vanaf 19 mei zes weken lang op donderdagavond om 21.10 uur te zien op NPO2. 
   Over de auteur

Lindy (Hebban Crew)

763 volgers
384 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: De Meesterwerken 2016

 

Overig

De Meesterwerken 2016

op 18 mei 2016 door Lindy (Hebban Crew) 24 boeken 6 volgers 2 reacties
Gesponsorde boeken