Advertentie

Hebban vandaag

Dossier /

De mooiste boekenblog layouts

1 reactie
De layout van een site is een cruciaal onderdeel van een blog. Je bezoekers baseren hun eerste indruk van je blog er namelijk op. Wanneer je site een oogstrelend ontwerp heeft en ook nog eens duidelijk te navigeren is helpt dat om mensen langer op je pagina te houden. Vandaag wil ik jullie een top 5 laten zien van boekenblogs met een schitterend ontwerp.

Omdat ik naast het schrijven voor Hebban en mijn eigen blog mijn tijd tevens besteed aan grafische vormgeving en webdesign vind ik het heerlijk om blogs te ontdekken die een lust voor het oog zijn. Om die reden verander ik zelf ook zo regelmatig van layout - perfectionisme is mijn beste en mijn slechtste eigenschap wat ontwerpen betreft. 

Deze sites hebben allemaal iets bijzonders waardoor ik ze graag even in het zonnetje wil zetten. 

Deze strak vormgegeven site maakt mij steeds weer aan het kwijlen. Daarnaast voelt het navigeren op de site een beetje alsof je een gave app verkent. Daar wordt mijn inner-nerd heel erg blij van.

Ik houd van de manier waarop deze site op mijn cursor reageert. Dat in combinatie met de frisse kleuren laat mijn hartje sneller kloppen. 

Deze layout is vrij eenvoudig gehouden, maar juist daarom zo heerlijk overzichtelijk en lekker rustig voor het oog.

Emmy is illustrator en dat kun je wel zien aan het ontwerp van haar blog. Op het moment staat de site helemaal in het teken van de Boeken Adventskalender die zij organiseert vandaar dat haar site op het moment in de kerstsfeer verkeert. De indeling is erg overzichtelijk, net als het menu en dat vind ik persoonlijk erg fijn. 

Deze site ziet er gewoon héél erg stoer uit - ik houd wel van een dergelijke magazine-look. 

Welke boekenblogs vind jij echt een lust voor het oog?Over de auteurReacties op: De mooiste boekenblog layouts