Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

De Nationale Voorleesdagen 2015

Woensdag 21 januari gaat de twaalfde editie van De Nationale Voorleesdagen van start. Tien dagen waarin voorlezen aan kinderen die zelf nog niet lezen centraal staat. In het hele land worden tal van voorleesactiviteiten georganiseerd, op school, de kinderopvang, en in de Bibliotheek en boekhandel. De campagne is een initiatief van Stichting Lezen.

Prentenboek van het Jaar 2015
Boer Boris gaat naar zee (Gottmer), geschreven door Ted van Lieshout en geïllustreerd door Philip Hopman, is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2015. Naast dit boek hebben Nederlandse jeugdbibliothecarissen negen andere prentenboeken gekozen uit het aanbod van 2013, die de Prentenboek TopTien compleet maken. Tijdens De Nationale Voorleesdagen staan deze tien boeken centraal.

Het Nationale Voorleesontbijt
Jaarlijks worden De Nationale Voorleesdagen afgetrapt met het Nationale Voorleesontbijt. Door het hele land worden in peuterspeelzalen, kinderdagverblijven, basisscholen, boekhandels en bibliotheken meer dan duizend voorleesontbijten georganiseerd. Op veel locaties zijn dat bekende Nederlanders. Naast H.K.H Prinses Laurentien worden vooral vaders uitgenodigd om voor te lezen, omdat zij dat nog altijd minder doen dan moeders. In gezinnen waar regelmatig wordt voorgelezen is de moeder 65% en de vader in 8% van de gevallen degene die dit het vaakst doet.

Bekende vaders lezen voor
Natuurlijk komt ook het Vaders Voor Lezen-elftal in actie: Bastiaan Ragas, Ronald Giphart, Beau van Erven Dorens, Leo Blokhuis, Eric Corton en Jeffrey Spalburg doen aan het ontbijt mee. Ook politici, onder wie minister Blok (Wonen en Rijksdienst), staatssecretaris Dekker (OCW) en Van Rijn (Volksgezondheid) gaan voorlezen.

Mini-editie Prentenboek van het Jaar
Van het Prentenboek van het Jaar is vanaf 21 januari een speciale mini-editie met dvd (voorgelezen door Bastiaan Ragas) verkrijgbaar voor € 5,- in de (kinder)boekhandel.

De Nationale Voorleesdagen duren tot en met 31 januari 2015. Kijk hier voor alles wat er te doen is.Over de auteur

Hebban Crew

2142 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: De Nationale Voorleesdagen 2015

 

Gerelateerd

Over

Ted van Lieshout

Ted van Lieshout

Ted van Lieshout (1955) is een echte duizendpoot: hij schrijft gedichten, v...

Philip Hopman

Philip Hopman

Philip Hopman is een Nederlandse illustrator. Hij studeerde aan de Rietveld...

Overig

Prentenboek TopTien

op 03 januari 2015 door Hebban Crew 10 boeken 1 volger 0 reacties
Gesponsorde boeken