Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

De negentien van augustus 2019

door Hebban Crew 6 reacties
De verwachtlijst van Hebban biedt voldoende inspiratie voor je nieuwe leesuitdaging. Geweldig natuurlijk om al die nieuw te verschijnen boeken te ontdekken, maar hoe weet je nou welke titels je écht niet mag missen? De redactie van Hebban helpt je een handje en selecteerde de pareltjes van deze maand. Bekijk hier de negentien van augustus 2019!

Veelbelovend debuut

Liet Antoinette Beumer vorig jaar al zien dat ze naast regisseur ook een goede romanschrijver is door de Hebban Debuutprijs te winnen, in augustus debuteert ook haar zus, voormalig actrice en scenarioschrijver Marjolein Beumer met een roman. Zonder publiek is een verhaal over de mooie en minder mooie kanten van het moederschap en draait om Catherina Pecheur. Als grande dame van het Nederlands toneel heeft ze altijd in het middelpunt van de aandacht gestaan, zowel op het toneel als daarbuiten. Maar wanneer ze haar geheugen begint te verliezen verandert alles. Ineens is Catherina afhankelijk van de steun van haar dochter Laura, maar die staat hier niet meteen voor open. Haar moeder is er immers nooit voor haar geweest. Bovendien heeft Laura zorgen om haar eigen dochter.

De langverwachte tweede

Ook het debuut van Jente Posthuma is op Hebban goed ontvangen. Mensen zonder uitstralingen werd genomineerd voor de Hebban Debuutprijs 2017, de Dioraphte Literatour Prijs en de ANV Debutantenprijs. Deze maand verschijnt Posthuma’s langverwachte tweede roman, Waar ik liever niet aan denk, die gaat over de vraag wat er met je gebeurt als degene op wie je je hele leven hebt gebouwd, besluit uit het leven te stappen.

Een en Twee zijn een tweeling. Hun namen zijn bedacht door Een, omdat hij een kwartier eerder werd geboren dan zijn zus. Twee denkt dat ze de wereld aankan, totdat haar broer een einde aan zijn leven maakt. Twee trekt zich terug in zijn appartement en denkt na over wat er misliep, over varkens, de Twin Towers, afhankelijkheid en rivaliteit, en praten tegen een dichte deur.


Eveneens een tweede roman waarop veel lezers zitten te wachten, is Stuk van jou van Susan van Eyck. Haar debuutroman Mijn beeld van jou werd vorig jaar door de Hebban Feelgood Club genomineerd voor de Feelgood Club Prijs. In Stuk van jou volgen we de 33-jarige Emma, wiens leven stilstaat. Sinds haar grote liefde Boris twee jaar geleden overleed, merkt ze dat ze het verleden niet kan loslaten. Gelukkig zijn haar beste vriendin Alice, en Boris’ beste vriend Wout haar tot steun. Maar wanneer de vriendschap tussen Emma en Wout uitgroeit tot meer, voelt Emma zich een verrader tegenover Boris. Ze moet leren loslaten voordat ze een nieuwe weg in kan slaan.

Ontsnappen met spannende verhalen

De zomer kan nog lang genoeg duren met een stapel spannende boeken naast je. In De escaperoom van Meg Goldin wordt populaire concept van dit tijdverdrijf uitgewerkt in een bloedstollend verhaal. In de lucratieve wereld van Wall Street zijn Vincent, Jules, Sylvie en Sam ultieme carrièrejagers. Hun leven staat in het teken van meedogenloze ambitie, miljardendeals en buitensporige luxe. Wanneer de vier vast komen te zitten in een escaperoomlift gaat het verschrikkelijk mis. Hun opdracht is om er levend uit te komen, maar lukt het hen om samen te werken?

Meer samenwerkingen die ontstaan door mysteries, vinden we in het afsluitende deel van de populaire Millennium-reeks. In Zij die moet sterven, het zesde deel en opnieuw geschreven door David Lagercrantz, komen journalist Mikael Blomkvist en hacker Lisbeth Salander nog eenmaal bij elkaar om een zaak rond een dakloze dode man op te lossen. Ondertussen zint Lisbeth op wraak, op haar bloedeigen zus Camilla.

Jeroen Windmeijer start met een trilogie waarvan de oorsprong zich richt op Latijns-Amerika. In De offers worden in een gesloten gemeenschap in de buurt van het Boliviaanse Titicacameer drie kinderen vermoord. Alles wijst erop dat ze op rituele wijze zijn omgebracht. De Nederlandse student Luc en zijn vriendin Nayra raken bij de zaak betrokken. Is de uitgestorven gewaande traditie van het kinderoffer nieuw leven ingeblazen? 

Zin in een spannende jeugdthriller? Kies dan voor Geloof me van Sophie McKenzie. Daarin ontvangt Amelia, de beste vriendin van Carey, doodsbedreigingen die van háár laptop af lijken te komen. Als Amelia dan plotseling verdwijnt, wijst iedereen naar haar. In paniek slaat ze op de vlucht om dan maar zelf de dader te ontmaskeren.

Je fantasie de vrije loop  

Je opnieuw in een magische wereld verdiepen, dat kan deze zomer, want er verschijnen in augustus twee vervolgdelen in series die je niet wilt missen. De duivelsdief is het vervolg op De laatste magiër van Lisa Maxwell, waarin Esta er alles aan moet doen om de Mageus te redden uit de greep van de Orde. De kleuren van schaduw van V.E. Schwab is een boek dat je niet wilt missen als je het eerste deel De kleuren van magie verslonden hebt. Terwijl de personages zich voorbereiden op de Element Spelen, een extravagante internationale magiewedstrijd die bedoeld is ter vermaak en om aangrenzende landen te vriend te houden, lijkt een nieuwe vijand op te doemen.  

Stel je voor dat je écht in de wereld van je favoriete fantasyboeken kunt duiken. Dat is het geval in het YA-boek Het koninkrijk van Jess Rothenberg, dat traditionele sprookjeselementen en sciencefiction combineert. Het Koninkrijk is een fantasy-pretpark waar gasten worden ondergedompeld in een wereld vol virtuele draken, gigantische kastelen en hightech wezens. Als een mooie android-prinses verliefd wordt op een medewerker, verandert het sprookje in een nachtmerrie als zij beschuldigd wordt van de moord op haar geliefde…  

In het kinderboek Stoere sprookjes over avontuurlijke meisjes worden traditionele sprookjes ook in een nieuw licht gezet. Traditiegetrouw zijn de mannen of jongens degenen die de schurk te slim af zijn. Julia Bruce vond dat meisjes ook de hoofdrol op mogen eisen en herschreef bekende en minder bekende sprookjes van over de hele wereld, nu in een vertaling van Imme Dros!  

Opdat we niet vergeten

Verdiep je jezelf liever in waargebeurde feiten? De volgende boeken laten je kennismaken met geheel nieuwe thema's en achtergronden. Thrillerlezers kennen auteur Carina van Leeuwen al van haar spannende thrillers, maar voor het project Onbekend maar niet vergeten bundelde ze haar krachten met journalist Sybilla Claus. Als de wereld van forensisch onderzoek en cold cases je aandacht altijd al getrokken heeft, dan is dit echt een boek voor jou.

Stephen Fry werd als zevenjarige jongen naar een kostschool gestuurd, 300 kilometer van zijn ouderlijk huis. Met flair en humor vertelt hij in zijn nieuwe boek Een jongensleven over deze roerige schoolperiode, waarin hij pesterijen en lijfstraffen doorstond, een eerste grote liefde kende, een zelfmoordpoging deed en in de gevangenis belandde.

Genoeg titels voor op je 'wil ik lezen'-plankje. Meer ontdekken?

Klik hier voor de negentien van augustus 2019Over de auteur

Hebban Crew

2130 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: De negentien van augustus 2019

 

Overig

De negentien van augustus 2019

op 19 juli 2019 door Hebban Crew 19 boeken 0 volgers 1 reactie
Gesponsorde boeken