Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

De negentien van mei 2016

Maandelijks verschijnen vele tientallen nieuwe boeken. De redactie van Hebban selecteert aan het eind van elke maand de boeken waarvan je móét weten dat ze eraan komen. De kersen op de boekentaart, zeg maar. Dit is de selectie voor mei 2016.


Het aanbod deze maand is afwisselend, hoewel uitgevers met de Spannende Boeken Weken begin juni alvast een aanloopje maken met hun nieuwste thrillers.  

Zo verschijnt onder andere het nieuwe boek van Donald Nolet, Handschrift van de duivel (2 mei), het eerste boek na zijn debuut uit 2014 waarmee hij dat jaar zowel de Gouden Strop als de Schaduwprijs won. Ook kunnen Nederlandse lezers zich verheugen op een thriller van de Argentijnse auteur Federico Axat. De laatste uitweg (3 mei) is volgens de uitgever een ‘radicaal nieuw type thriller uit Zuid-Amerika’.  

Overigens neemt Pauline Slot vlak voor juni het gehele thrillergenre op de hak in haar roman Dood van een thrillerschrijfster (10 mei).    

Maar ook niet-thrillerlezers komen aan hun trekken. Liefhebbers van de verhalen van Elena Ferrante kunnen bijvoorbeeld opgelucht ademhalen: het derde deel in haar reeks Napolitaanse romans, Wie vlucht en wie blijft, verschijnt op 23 mei. Het laatste deel volgt in oktober. Ook Lawrence Hill, bekend van de bestseller Het negerboek, komt met een nieuw boek: zijn roman Zonder land ligt op 2 mei in de boekhandel.  

Meer ontdekken? Een greep uit het boeken van april! De redactie selecteerde er negentien. 

Klik hier voor de negentien van mei 2016Over de auteur

Lindy (Hebban Crew)

763 volgers
384 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: De negentien van mei 2016

 

Gerelateerd

Overig

De negentien van mei 2016

op 14 april 2016 door Lindy (Hebban Crew) 19 boeken 1 volger 1 reactie 1 like
Gesponsorde boeken