Hebban vandaag

Listmania /

De negentien van oktober 2019

door Hebban Crew 4 reacties
De verwachtlijst van Hebban biedt voldoende inspiratie voor je nieuwe leesuitdaging. Geweldig natuurlijk om al die nieuw te verschijnen boeken te ontdekken, maar hoe weet je nou welke titels je écht niet mag missen? De redactie van Hebban helpt je een handje en selecteerde de pareltjes van deze maand. Bekijk hier de negentien van oktober 2019!

Spannende boeken van bekende namen  

Fans kijken hier al lang naar uit: een nieuwe thriller van Charles den Tex (zijn laatste, Bot, verscheen in 2016). Verloren vrouw is de titel van het boek dat het verhaal vertelt van een jonge vrouw zonder herinneringen. De eerste reacties van lezers van de door zijn nieuwe uitgeverij HarperCollins verspreide vooruitexemplaren belooft veel goeds.   

Voor de liefhebber van historische thrillers is daar De tweede slaap van Robert Harris. De 61-jarige Brit levert nog steeds keurig een boek per jaar af en in zijn nieuwste reizen we mee terug naar de vijftiende eeuw en de geheimen van een afgelegen dorpje in Exmoor.   

Hebban-publiekslieveling Tess Gerritsen laat haar trouwe fans nog even wachten op het dertiende deel uit haar succesvolle Rizzoli & Isle en komt in oktober met een nieuwe standalone, Schaduw van de nacht, waarin hoofdpersoon Ave haar leven ontvlucht en neerstrijkt in een verlaten huis aan de kust van Maine. Maar het is het begin van nog meer problemen.   

Spion buiten dienst is de vijfentwintigste thriller van meesterverteller John le Carré. Dat de 87-jarige auteur nog goed bij de tijd is blijkt wel uit de setting van Spion buiten dienst, namelijk het hedendaagse politieke landschap waarin de Brexit en Trump met elkaar wedijveren om aandacht.   

De Deense thrillerauteur Jussi Adler-Olsen brak in 2007 door met Vrouw in de kooi, het eerste deel in een reeks dat de naam ‘Serie Q’ meekreeg. Twaalf jaar later zijn we toe aan het achtste deel met protagonist Carl Mørck en zijn rechterhand Assad in de hoofdrollen. Ook in Slachtoffer 2117 vermengt de auteur de actualiteit met psychologische spanning, precies zoals we van de Deen gewend zijn.       

YA vol magie en romantiek  

Een nieuwe serie van YA-fantasykoningin Cassandra Clare is in aantocht! Scharlakenrode magie vormt het eerste deel in de reeks ‘Vloeken uit het verleden’. Hoofdpersonen zijn Magnus Bane en Alec Lightwood die er op hun reis om de wereld achterkomen dat een sekte chaos over de hele wereld veroorzaakt. Een sekte die Magnus ooit voor de grap oprichtte, zo blijkt…  

Laini Taylor komt met het vervolg op Zonderling. Met Muze sluit ze het tweeluik af. Een magisch boek waarin ze lezers hopelijk antwoord zal geven op alle vragen die het voorgaande boek bij hen opriep: zullen personages Lazlo en Sarai het geluk kunnen vinden?  

Auteursduo Erin Watt schreef de razendpopulaire ‘Royals’-serie, maar nu verschijnt een standalone om deze herfst van te genieten. In One small thing maken we kennis met Elise, die voor het eerst sinds de dood van haar zus uit de band springt. Op een feestje ontmoet ze de knappe Chase, niet wetend dat hij ook een verleden heeft met haar zus.  

In Birthday van Meredith Russo volgen we dezelfde dag uit het leven van twee jongens, zes jaar op rij. Eric en zijn beste vriend Morgan zijn namelijk geboren op dezelfde dag, op hetzelfde tijdstip, op dezelfde plaats. Maar terwijl ze allebei worstelen met hun identiteit, groeien ze langzaam uit elkaar.    

Vindingrijke en hartverwarmende literatuur  

Een stralende toekomst van Rebekka Makkai, de grote roman van oktober, meandert tussen twee levens en twee verhalen, het ene in de jaren tachtig van Chicago, waar de aidsepidemie om zich heen grijpt, het ander in het Parijs van de 21e eeuw, waarin een moeder op zoek is naar haar dochter en de verwoestende effecten van de epidemie op haar leven overdenkt. Deze roman, dat de shortlist van de Pullitzer Prize en de National Book Award haalde en een ALA Carnegie Medal won, zou lezers kunnen doen denken aan Een klein leven van Hanya Yanagihara.  

Toch verschijnen er nog veel meer veelbelovende romans deze maand. Van André Aciman, bekend van het boek Noem me bij jouw naam (en de verfilming Call me by your name), verschijnt het vervolg op deze bekende roman. In Vind me keert hij vijftien jaar later terug naar de hoofdpersonen uit deze bestseller.    

Quichot van Salman Rushdie wordt een vindingrijk eerbetoon aan de uitvinder van de roman (Cervantes) genoemd. Rushdie combineert wederom een fantastische vertelling met hedendaagse problematiek in een tijd waarin alles mogelijk is.  

Ook fans van Jojo Moyes en Cecelia Ahern komen deze herfst aan hun trekken. Beide schrijfsters komen in oktober met een nieuw boek. Moyes pakt het op een andere manier aan en keert in haar roman De sterrengever terug naar het jaar 1937 en zet een groep vrouwen centraal die te paard afgelegen huizen bezoeken om boeken af te leveren.  

Ahern pakt de draad van haar bestseller (en het verfilmde PS I Love You) op met haar nieuwe roman, De PS I Love You Club. Geïnspireerd door de brieven van Holly’s overleden man die in het eerste boek centraal stonden, vraagt de club Holly zeven jaar later om hen te helpen met het schrijven van hun eigen afscheidsbrieven.  

De verhalen achter non-fictie

De memoires van Samantha Power beloven een stevige innerlijke strijd op papier. De vrouw die ooit oorlogscorrespondente was – met flinke kritiek op het Amerikaanse buitenlandbeleid – werd de Amerikaanse ambassadeur bij de Verenigde Naties. Van idealen naar compromissen; in Memoires van een idealist beschrijft ze de weg die ze daarvoor moest gaan.  

Olaf Koens neemt de lezer opnieuw mee langs onbekende verhalen op zoek naar het totaalplaatje. In Paarden vliegen businessclass laat hij dieren de boventoon voeren. Olaf Koens zoekt, om via hun verhalen een beeld te krijgen over het Midden-Oosten en de ellende, hoop en vrees van haar inwoners. Dat resulteert in ontroerende en soms ronduit lachwekkende verhalen over het lot van dieren in een door oorlog verscheurd gebied.   

Fantasy vol oude bekenden

 Net zoals zijn fans kan Terry Goodkind er geen genoeg van krijgen; de wereld van De Wetten van de Magie. Al jaren smeken zijn fans hem om een vervolg op het verhaal van Richard en Kahlan. Met de nieuwe novellereeks De kinderen van D’Hara geeft hij daar gehoor aan. De novelles zullen elke 3 maanden verschijnen, dus lang wachten wordt het voorlopig niet meer. De reeks start in oktober met Krabbelman.     

Genoeg titels voor op je 'wil ik lezen'-plankje. Meer ontdekken?

Klik hier voor de negentien van oktober 2019

 Over de auteur

Hebban Crew

2184 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: De negentien van oktober 2019

 

Overig

De negentien van oktober 2019

op 23 september 2019 door Hebban Crew 19 boeken 2 volgers 1 reactie

Gesponsorde boeken