Advertentie

Hebban vandaag

Dossier /

De nieuwe privacywetgeving: hoe gaat Hebban daarmee om?

Je hebt het niet kunnen missen. Vanaf 25 mei a.s. is er een nieuwe privacyregelgeving van kracht om jouw en mijn persoonlijke gegevens op internet beter te beveiligen. Zo mogen websites alleen nog maar privacygevoelige informatie van een gebruiker vragen en opslaan als dat een functie heeft voor de dienstverlening en de veiligheid van die gegevens gegarandeerd kan worden.

Hieronder een overzicht van hoe wij op Hebban met jouw persoonlijke gegevens omgaan.


Hebban is een veilige site

Om Hebban te kunnen gebruiken zijn alleen een (gebruikers)naam en een e-mailadres verplicht. Geslacht en geboortedatum zijn optioneel. Deze gegevens worden - waar beschikbaar - geanonimiseerd gebruikt voor het vaststellen van een globaal bezoekersprofiel van onze site. Hebban bewaart geen individuele bezoekgegevens maar maakt wel gebruik van Google Analytics cookies voor het - eveneens volledig geanonimiseerd - kunnen analyseren van bezoekersstatistieken. Deze gegevens worden ook gebruikt bij de weging van populariteit van boeken en auteurs.

Bij het (eerste) bezoek aan de site wordt de bezoeker hierover geïnformeerd middels het verplichte cookie statement. Na acceptatie kan Hebban zonder beperkingen door de bezoeker worden gebruikt.

Ik log in met Facebook

Een accountregistratie werkt normaal gezien met een gebruikersnaam, een mailadres en een wachtwoord. Om het registratieproces te vereenvoudigen biedt Hebban gebruikers ook de mogelijkheid om een account aan te maken met een Facebook-koppeling. Na bevestiging wordt naam, e-mailadres en foto overgenomen, en indien beschikbaar geboortedatum en geslacht (dit is allemaal later in de profielinstellingen weer te wijzigen m.u.v. de gebruikersnaam). Met het inloggen wordt er gebruik gemaakt van het inlogprotocol van Facebook. Hier zijn de privacyvoorwaarden van Facebook van toepassing.

De koppeling met Facebook is niet verplicht en kan eenvoudig (op verzoek) worden verwijderd door de Hebban Crew. Daarna is inloggen met e-mailadres en Hebban-wachtwoord noodzakelijk. Om een nieuw wachtwoord in te stellen kies je voor ‘wachtwoord vergeten’ en doorloop je de stappen. Je kunt je persoonlijke gegevens altijd weer aanpassen in je profiel in de Mijn Hebban-sectie van de site.

Hebban maakt geen gebruik van onzichtbare tracker pixels van derden voor advertentiedoeleinden.

Jouw content en teksten

Alles wat je op Hebban schrijft, blogposts, reacties, recensies, Spotartikelen, ratings en Topics, blijft in jouw beheer en kun je altijd bewerken en verwijderen. Bij verwijdering van je account worden alle teksten die je hebt geplaatst op Hebban ook verwijderd.

Nieuwsbrieven en notificaties

Hebban verstuurt een groot aantal nieuwsbrieven en notificaties. Welke je ontvangt en of je ze ontvangt bepaal je zelf. Onder elke nieuwsbrief vind je een uitschrijflink voor de betreffende nieuwsbrief. Onder het kopje ‘Nieuwsbrieven’ in de Mijn Hebban-sectie zie je in een oogopslag op welke nieuwsbrieven je bent geabonneerd.

Jouw gegevens en adverteerders

Om Hebban gratis te houden voor lezers, verkoopt Hebban betaalde promotie. Op de site wordt altijd duidelijk vermeld als het om een ingekochte boodschap gaat (‘advertentie’, ‘gesponsord bericht’, ‘advertorial’). Op basis van je boekenplanken, het volgen van auteurs en de door jou gewaardeerde boeken stuurt Hebban je automatische aanbevelingen en notificaties (bijvoorbeeld de Mijn Hebban nieuwsbrief en ebook prijsalerts). Ook kan Hebban gesponsorde mailings versturen over boeken en auteurs die mogelijk passen binnen jouw profiel. Je kunt je in de Mijn Hebban-sectie aan- en afmelden voor deze nieuwsbrieven.

Jouw gegevens worden nooit verstrekt aan derden zonder dat je ons hiervoor toestemming geeft. De afhandeling van giveaways en andere winacties wordt meestal verzorgd door de partner of adverteerder. Bij deelname aan een actie ga je ermee akkoord dat - en alleen als je tot de winnaars behoort - je gegevens worden verstrekt voor dit doel. Onze partners en adverteerders krijgen eenmalig en exclusief toestemming de gegevens te gebruiken voor het versturen van de prijs. Als je misbruik vermoedt, neem dan direct contact op met de Hebban crew.

Privacy 

Op Hebban bepaal je zelf of en hoe je zichtbaar bent op de site. Door je profiel op ‘privé’ te zetten houd je je profiel en boekenplanken alleen voor jezelf. Standaard is je profielpagina alleen door geregistreerde leden te bekijken (behalve wanneer je persoonlijke profiel is gekoppeld aan een auteurspagina). Je kunt je profielpagina zelf openstellen voor alle bezoekers van de site.

We vinden het leuk dat je Hebban-lid bent, maar bieden je natuurlijk ook de mogelijkheid om ons weer te verlaten. Je account kun je door ons laten verwijderen door een verzoek in te sturen via het contactformulier. Je persoonlijke informatie (bijvoorbeeld je blogs, reacties, boekenplanken, recensies en profielpagina) zullen na ontvangst van het verzoek binnen 72 uur van de site worden verwijderd. Je nieuwsbriefabonnementen worden daarmee ook beëindigd. Dit proces is onomkeerbaar. Je kunt natuurlijk altijd weer een nieuw account aanmaken of je aanmelden voor een of meer van onze nieuwsbrieven.

De privacy-mail (update 26 mei 2018)

Vrijdagavond 25 mei 2018 zijn er naar alle Hebban-relaties nieuwsbrieven verstuurd met informatie over de privacy-aanpassingen op Hebban. We worden er regelmatig op gewezen dat deze mail geen uitschrijflink bevat en dat klopt inderdaad.  

Het is technisch niet mogelijk gebleken om alle gewenste acties achter één uitschrijflink te hangen zonder het risico te lopen dat mensen per ongeluk iets doen wat ze eigenlijk niet willen. Wettelijk gezien moeten we iedereen in onze database de mogelijkheid geven hun account in te zien, aan te passen en/of op te zeggen. 

De standaard uitschrijflink zou er slechts voor zorgen dat je je uitschrijft voor deze eenmalige servicemail. Hebban heeft verschillende nieuwsbrieven waar je op geabonneerd kunt zijn en je schrijft je per soort uit (zoals bijvoorbeeld de dagelijkse Lunchupdate of de wekelijkse Thrillernieuwsbrief) onderin die specifieke nieuwsbrief.

Weet je je inloggegevens niet (meer) maar wil je wel gebruik maken van de wettelijke 'vergeet-me' optie en je gegevens op Hebban laten verwijderen, maak dan gebruik van het contactformulier (kies hier voor onderwerp 'Opzeggen van een Hebban account').  

 

Meer weten? 

  Over de auteur

Sander (Hebban Crew)

1056 volgers
471 boeken
24 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: De nieuwe privacywetgeving: hoe gaat Hebban daarmee om?

 

Gesponsorde boeken