Meer dan 4,7 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Listmania /

De nieuwste boekverfilmingen op een rij

door Hebban Crew 33 reacties
Heb jij het boek met veel plezier gelezen en kijk je reikhalzend uit naar de verfilming, of ontdekte je net pas dat die ene serie waarover iedereen het heeft eigenlijk gebaseerd is op een boek? Hebban tipt een aantal niet te missen boekverfilmingen die je nu kunt kijken én we blikken vooruit naar de toekomst.

Nu te kijken series

The Changeling op Apple TV+
8 afleveringen

Wanneer zijn vrouw een afschuwelijke daad pleegt en vervolgens spoorloos verdwijnt, is Apollo vastberaden haar te vinden. Zijn zoektocht leidt hem door een betoverende, maar nachtmerrieachtige wereld. The Changeling is gebaseerd op de nog niet vertaalde gelijknamige thriller van Victor LaValle.

The Lost Flowers of Alice Hart op Prime Video
7 afleveringen

De Australische Holly Ringland veroverde de harten van vele lezers met haar roman Het verhaal van Alice Hart. Na het verlies van haar ouders groeit de jonge Alice op bij haar tante, maar een lang bewaard familiegeheim doet haar op de vlucht slaan om een nieuw leven op te bouwen.

Dear Child op Netflix
6 afleveringen

Al jaren verdwijnen er kinderen en leiden rode lintjes de weg naar hun lichamen. Nu haar vader is beschuldigd van een tienvoudige kindermoord, is Ann vastberaden te bewijzen dat hij onschuldig is. Dear Child is een bewerking van Dag en nacht van Romy Hausmann.

Shelter op Apple TV+
8 afleveringen

Met Schuilplaats schreef Harlan Coben het eerste deel van zijn Young Adult-serie over Mickey Bolitair. De vijftienjarige Mickey gaat op zoek naar zijn verdwenen vriendin Ashley en moet ook leren omgaan met zijn verslaafde moeder en vervreemde oom.

Bekijk nu het tweede seizoen

Nederlands Film Festival

Tijdens het Nederlands Film Festival van 22 tot en met 29 september wordt een aantal boekverfilmingen vertoond. Zo kun je de verfilming zien van WIL van Jeroen Olyslaegers, Het smelt van Lize Spit, Lampje van Annet Schaap en Antwoord aan Helga van Bergsveinn Birgisson. Als slotfilm zal Zomervacht van Jaap Robben in première gaan. Er zijn nog tickets verkrijgbaar, anders zul je moeten wachten tot 19 oktober als de film regulier in de bioscoop draait.

Nu te kijken films

You Are SO Not Invited to My Batz Mitzvah! op Netflix

Een coming of age-comedy gebaseerd op het nog niet vertaalde boek van Fiona Rosenbloom. Stacy organiseert haar perfecte bat mitzvah, maar haar plannen vallen in het water wanneer ze ruzie met haar ouders krijgt en het feest op een grote ramp dreigt uit te lopen.

A Haunting in Venice in een bioscoop bij jou in de buurt

De misdaadklassieker De versierde bezemsteel van Agatha Christie is door regisseur Kenneth Branagh bewerkt. Hercule Poirot probeert na een desastreus kinderfeestje de puzzelstukjes op de juiste plaats te krijgen om een kindermoordenaar te vinden.

Gecanceld

Hoewel de controversie rondom The Idol voor heel wat kijkers zorgde, is de serie niet vernieuwd. Het vijfdelige eerste seizoen van de makers van hit-serie Euphoria is volgens recensieplatform Rotten Tomatoes de slechts beoordeelde serie op streamingplatform HBO ooit.

Ook The Perpiheral zal niet terugkomen voor een tweede seizoen. De serie, gebaseerd op het gelijknamige, niet vertaalde boek van William Gibson, werd in februari hernieuwd voor een tweede seizoen, maar later dit jaar trok Prime Video zich daarvan terug.

Voor veel fans van Jonathan Stroud was er na de lancering van Lockwood & Co.'s eerste seizoen hoop voor een tweede seizoen, maar helaas keren Lucy, Anthony en George niet terug naar Netflix vanwege te lage kijkcijfers.

Bekijk alvast de trailer

Percy Jackson and the Olympians binnenkort op Disney+

In 2020 werd aangekondigd dat Percy Jackson op Disney+ zou verschijnen en dat auteur Rick Riordan zelf aan de nieuwe adaptatie mee zou werken. Op 20 december bekijk je alle acht afleveringen.

Dune: Part 2 binnenkort in de bioscoop

Na het wereldwijde succes van blokbuster Dune in 2021 zal dit najaar het tweede deel in de bioscoop verschijnen. De film is een bewerking van de tweede helft van Frank Herberts sciencefictionboek Duin.

WIL binnenkort in de bioscoop

WIL is een Nederlands-Belgisch-Poolse bewerking van het gelijknamige boek van Jeroen Olyslaegers dat een politieagent in Antwerpen tijdens de Tweede Wereldoorlog volgt. De film zal vanaf 28 september in de bioscoop te zien zijn.

Wonka binnenkort in de bioscoop

Alhoewel niet geheel gebaseerd op een boek, is het hoofdpersonage uit Wonka een bewerking van de wereldberoemde Wonka uit Roald Dahls Sjakie en de chocoladefabriek. De film draait vanaf 15 september in de bioscoop.

The Ballad of Songbirds and Snakes binnenkort in de bioscoop

Na jarenlang wachten kregen fans van Suzanne Collins' De Hongerspelen in 2020 eindelijk het verhaal van President Snow te lezen in De ballade van slangen en zangvogels. De verfilming wordt 16 november in de bioscoop verwacht.

Aangekondigd

Met de herfst voor de deur kun je je vast voorbereiden op het griezelseizoen met The Fall of The House of Usher, naar het gelijknamige korte verhaal van Edgar Allan Poe. De miniserie verschijnt 12 oktober op Netflix.

Na het succes van Tomi Adeyemi's Bloed en beenderen ontstond er een heuse biedingsstrijd op de filmrechten. Sinds 2022 liggen de rechten bij Paramount Pictures. De auteur is zelf een van de scenarioschrijvers, dus hopelijk komen er snel meer updates over de verfilming.

Alhoewel De eerste dag van David Nicholls al een keer succesvol verfilmd is, heeft Netflix plannen het boek nogmaals te bewerken, dit keer tot tv-serie. De serie had deze zomer als oorspronkelijke releasedatum, maar is tot nadere bekendmaking uitgesteld.

Ook het tweede seizoen van The Last of Us, gebaseerd op de wereldberoemde game, heeft te kampen met de gevolgen van de schrijversstaking in Hollywood. De plannen zijn al gemaakt, maar het meeste werk is opgeschort. Het duurt dus nog even voor het tweede seizoen op HBO te zien zal zijn.

Verder zijn er nog verfilmingen aangekondigd van onder andere Ik zie je bij het meer (Carley Fortune), Drie vrouwen (Lisa Taddeo) en Opwindende tijden (Naoise Dolan).Over de auteur

Hebban Crew

2483 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: De nieuwste boekverfilmingen op een rij

 

Gerelateerd