Hebban vandaag

Advertorial /

De nieuwste Eddie Flynn-thriller van Steve Cavanagh

door Hebban Crew 6 reacties
Bestsellerauteur Steve Cavanagh levert met 'Advocaat van de duivel' zijn nieuwste Eddie Flynn-thriller af, dat wordt omschreven als een adembenemende leeservaring over racisme en de ongelijkheden van het rechtssysteem. Lees nu een sneak preview en maak kans 'Advocaat van de duivel' te winnen in de Hebban winactie.

Voor Steve Cavanagh (1976) fulltime auteur werd, was hij mensenrechtenadvocaat en betrokken bij veel spraakmakende zaken. Hij schreef zijn debuutthriller De verdediging in de avonduren, het eerste boek met Eddie Flynn in de hoofdrol. In Nederland brak de auteur definitief door met de internationale bestseller Dertien over deze voormalig oplichter die advocaat werd.

'Advocaat van de duivel bezorgt je zwetende handpalmen en kippenvel.' – The Times

Waar Cavanagh zijn ervaring als advocaat gebruikt tijdens het schrijven, gebruikt zijn hoofdpersonage Eddie Flynn zijn als oplichter verworven vaardigheden ook vaak in de rechtzaal. In het nieuwste boek Advocaat van de duivel probeert Flynn een onschuldig man vrij te krijgen voor hij nog verder verstrikt raakt in het corrupte rechtssysteem. De boeken zijn zo opgezet dat ze in iedere volgorde gelezen kunnen worden.

Advocaat van de duivel

Steve Cavanagh, vertaald door Fons Oltheten

Ze noemen hem de koning van de dodencel. De ambitieuze officier van justitie Randal Korn ziet graag dat gevangenen worden geëxecuteerd. Zelfs als ze niet schuldig zijn.

Andy Dubois is zo iemand, opgepakt voor de moord op een jong meisje. Maar op wie Korn nu niet heeft gerekend, is de New Yorkse advocaat Eddie Flynn. Want die is vastbesloten deze onschuldige man uit een corrupt systeem te redden, en de echte moordenaar te vinden. Hoe gevaarlijk het ook is.

Over een week zal de rechter het vonnis voorlezen, maar zal Eddie dan nog leven?

Leesfragment

Spreekt deze spannende thriller over de corrupte officier van justitie tegen wie Eddie Flynn het moet opnemen je aan? Hieronder vind je alvast een sneak preview van Advocaat van de duivel met daarin de eerste twee hoofdstukken.

Lees een sneak preview

'De geweldige rechtbankscènes zijn beter dan die van John Grisham.’ –The Times

Achter het boek

Cavanagh kreeg het idee voor zijn hoofdpersonage heel toepasselijk in de rechtzaal, tijdens het ondervragen van een getuige. Hij was al twintig minuten bezig en besefte dat hij van tactiek moest veranderen, vertelt hij in een interview met Crime Reads. Dus deed hij alsof hij iets uit zijn tas haalde en stelde terloops een van zijn meest belangrijke vragen. De getuige antwoordde onmiddellijk, zonder nadenken.

'Then, of course, I had him. And it hit me that con men and great trial lawyers have a lot of the same skills: just the delivery of a question can make a difference. There is a real subtle art to it.'

Advocaat Eddie Flynn gebruikt zijn vaardigheden als oplichter om goed te doen. Hem vallen kleine maar belangrijke details op die anderen missen en hij zet onorthodoxe methoden in om gerechtigheid te krijgen voor zijn cliënten. In het interview laat Cavanagh weten dat zijn hoofdpersonage zijn talenten nooit inzet om de gewone mens op straat op te lichten. 'I didn't ever want Eddie to be a character who punches down. He always punches up.'

In zijn boeken wil Cavanagh laten zien hoe het werkelijk is om als advocaat met een rechtszaak bezig te zijn. Hij houdt ervan wanneer een verhaal laat zien hoe iets werkt, de methoden die gebruikt worden en processen die gaande zijn. En hoe hij aan zijn kennis over het oplichten van mensen komt? 'Well, I've read a lot of books,' vertelt hij lachend, maar dat is niet alles:

'Certainly, my grandfather was a bit of a con man in his own way. [...] He was always full of little cons and wonderful stories.'

Boektrailer

Winactie

Lees je graag thrillers, ben je al bekend met Steve Cavanaghs Eddie Flynn of is dit het boek waardoor je niet langer 'nee' kunt zeggen tegen de voormalig oplichter? Hebban mag in samenwerking met uitgeverij Luitingh-Sijthoff vijf exemplaren van Advocaat van de duivel weggeven. Kijk snel hoe je mee kunt doen:

Naar de winactieOver de auteur

Hebban Crew

2385 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: De nieuwste Eddie Flynn-thriller van Steve Cavanagh

 

Doe mee

Win Eddie Flynn-thriller 'Advocaat van de duivel' van Steve Cavanagh

nog 5 dagen 12 reacties

Bestsellerauteur Steve Cavanagh levert met Advocaat van de duivel zijn nieuwste Eddie Flynn-thriller af, die wordt omschreven als een adembenemende leeservaring over racisme en de ongelijkheden van het rechtssysteem. Maak nu kans de thriller te winnen in de Hebban winactie.
Voor Steve...

Doe direct mee!

Gerelateerd

Over

Steve Cavanagh

Steve Cavanagh

Steve Cavanagh (Belfast, 1976) was tot de zomer van 2019 mensenrechtenadvocaat ...


Gesponsorde boeken