Advertentie

Hebban vandaag

Lezen /

'De nimfen', een obsessieve literaire thriller rond Griekse mythologie

door Hebban Crew 6 reacties
'De nimfen' is de tweede thriller van Alex Michaelides, opgebouwd rond Griekse mythologie, psychologie en onopgeloste moordzaken. Is de Cambridge-professor Edward Fosca in staat zijn studentes te vermoorden, allen lid van een mysterieuze groep die rond zijn persoon is ontstaan? Lees nu een sneak preview op Hebban en maak kans op het boek in de winactie.

Alex Michaelides (1977) studeerde zelf ook in Cambridge, waar hij zijn tweede thriller De nimfen situeert. Naast Engelse literatuur en scenarioschrijven (in Los Angeles) studeerde hij drie jaar psychotherapie en werkte hij daaropvolgend twee jaar in een gesloten inrichting voor jongeren. Zijn ervaring gebruikte hij voor het schrijven van zijn debuutthriller en dat loonde: De stille patiënt werd een internationale bestseller en verkocht wereldwijd meer dan 2,5 miljoen exemplaren.

'Dit is een thriller zoals een thriller hoort te zijn: ontzettend spannend, heel origineel en goed geschreven. Een boek dat je na het uitlezen eigenlijk nog een keer wilt lezen.'
HDC Media over De stille patiënt

De nimfen

Edward Fosca is een moordenaar, dat weet psycholoog Mariana Andros zeker. Maar Fosca is ongenaakbaar. Hij is professor Grieks drama aan de universiteit van Cambridge, en zeer geliefd bij zowel collega’s als studenten. Hij heeft zelfs een mysterieuze groep vrouwelijke aanhangers, die zichzelf De Nimfen noemen.

Het nichtje van Mariana Andros roept de hulp in van haar briljante, maar ook getroebleerde tante als een van haar vriendinnen, die tot De Nimfen behoort, vermoord wordt. Al snel raakt Mariana geobsedeerd door Fosca. Is hij in staat om zijn studentes te vermoorden? En verklaart dat zijn passie voor Persephone en haar reis naar de onderwereld?

Als er nog een lichaam wordt gevonden, wil Mariana koste wat kost Fosca's schuld bewijzen. Ze zet alles op het spel: haar geloofwaardigheid, haar vriendschappen, en zelfs haar leven.

Bekijk het boek op Libris.nl

Leesfragment

Ben je geïnteresseerd in de Griekse mythologie en klinkt een thriller die bol staat van obsessie jou als muziek in de oren? Hieronder lees je alvast een sneak preview van De nimfen. Spreken deze eerste hoofdstukken je aan, dan schrijf je je natuurlijk ook in voor de winactie.

Lees hier de sneak preview

'De weg naar de ontknoping is minstens even boeiend als de hoogst bevredigende ontknoping zelf' – Gazet van Antwerpen over De stille patiënt

Achter het boek

In een interview met EW vertelt Michaelides over het ontstaan van De nimfen, dat hij schreef om zichzelf terug te vinden na het onverwachte internationale succes van De stille patiënt – een boek dat hij zelf op het strand zou willen lezen. Hij vertelt opgegroeid te zijn op het strand van Cyprus, waar hij de ene na de andere thriller verslond. De locatie was het eerste dat zich in zijn hoofd vastzette:

'I wanted to try and write about Cambridge University ever since I was a student there; it's such a closed-off world, and not many people know it well. [...] I had this image of this woman, Mariana, who had lost her husband and was going through his belongings. That became the first chapter, and everything else grew from there.'

Michaelides houdt van klassieke misdaadverhalen, zoals die van Agatha Christie, waarbij alles altijd plaatsvindt op een afgesloten locatie. 'Cambridge is similar,' vertelt de auteur. Het sluit bovendien goed aan bij de groepstherapie die hij ook in De nimfen verwerkt heeft. Zo zit er veel van hemzelf in deze tweede thriller; Michaelides specialiseerde zich in groepen tijdens zijn studie psychotherapie.

De stille patiënt wist zowel ervaren thrillerlezers te grijpen als mensen die ze gewoonlijk niet zo snel oppakken. De auteur vermoedt dat het komt omdat hij zo veel mogelijk diepgang en verrijking in zijn boeken probeert te stoppen, maar blijft nuchter over de ontvangst van De nimfen. 'You can't please everybody, so I'm excited to see what people think,' vertelt hij in het interview.

'I think what I've done with The Maidens is to write a twist that is much more emotional than with The Silent Patient.'

'Alles klopt aan deze weergaloze thriller die nog lang nazindert.' – Dagblad van het Noorden over De stille patiënt

Winactie

Blies de debuutthriller De stille patiënt jou van je stoel en wil je het tweede boek van Michaelides ook aan je boekenplank toevoegen, of maakt de sneak preview zo nieuwsgierig dat je De nimfen niet wilt missen? Hebban mag in samenwerking met uitgeverij Cargo vijf exemplaren weggeven van De nimfen, vertaald door Els Franci-Ekeler. Kijk snel hoe je mee kunt doen.

Naar de winactieOver de auteur

Hebban Crew

2142 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: 'De nimfen', een obsessieve literaire thriller rond Griekse mythologie

 

Gerelateerd

Over

Alex Michaelides

Alex Michaelides

Alex Michaelides (Cyprus, 1977) studeerde Engelse literatuur in Cambridge en sce...

Gesponsorde boeken