Advertentie

Hebban vandaag

Boek van de week /

De onderwaterzwemmer

P.F. Thomése wordt beschouwd als een van de veelzijdigste schrijvers van ons taalgebied, wiens werk veelvuldig werd bekroond. Zijn nieuwste roman werd vorige week verkozen tot Boek van de maand in DWDD.

Hebban Literatuur & romans zet De onderwaterzwemmer deze week centraal en mag een aantal lezers blij maken met een exemplaar!

Over dit boek:

Bij de nachtelijke oversteek naar bevrijd gebied - in het laatste oorlogsjaar - raakt de veertienjarige Tin van Heel zijn vader kwijt. Een nacht en een dag en een avond waakt hij in de uiterwaarden, maar zijn vader komt niet meer boven water. Dertig jaar later reist een man, Tin van Heel, met zijn vrouw Vic naar de binnenlanden van West-Afrika om een Foster Parents-kind te bezoeken. Op de dag dat ze het dorp bereiken wordt Vic overvallen en meegenomen. Tin begrijpt dat hij niet moet afwachten maar handelen - wat de situatie juist gruwelijk uit de hand doet lopen. Weer dertig jaar later reist een kleinzoon naar Havana om zijn onbekende grootvader, Tin van Heel, van de ondergang te redden in een vervuild staatshospitaal.

De onderwaterzwemmer gaat over onherstelbaar verlies en schuld daarover. En over redding, die komt wanneer je haar niet verwacht - maar die, onder water, steeds met je mee blijkt te zijn gezwommen.Het boekenpanel van De wereld draait door, bestaande uit Wouter Cajot van ’t Stad Leest in Antwerpen, Veronie Snijder-Kramer van boekhandel Kramer in Winterswijk, Casper Luckerhof van de Kennemer Boekhandel in Haarlem en Grietje Braaksma van de Bijenkorf, verkoos De onderwaterzwemmer vorige week tot het Boek van de maand april. "Het is aangrijpend, lyrisch, humoristisch, de vertelkunst spat werkelijk van de bladzijden (...) een magnifique roman!", aldus panellid Veronie Snijder- Kramer.

Hebban recensent Pippa Ravensteijn schreef over De onderwaterzwemmer :
"P.F. Thomése zet in De onderwaterzwemmer sterk neer hoezeer de gebeurtenissen uit onze jeugd doorwoekeren in onze volwassenheid. Hoe ze ons vormen en bepalend zijn voor al ons handelen. Of niet-handelen. Het feit dat je je als lezer ergert aan Tin is een bedekt staaltje vakmanschap van heb ik jou daar. Een indringend boek." Lees hier de hele recensie.

Benieuwd naar deze meesterlijke roman? In samenwerking met Uitgeverij Atlas Contact maken we een aantal lezers blij met De onderwaterzwemmer. Doe mee met de giveaway!Over de auteur

Daphne van Rijssel (crew)

5 volgers
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: De onderwaterzwemmer

 

Gerelateerd

Over

P.F. Thomése

P.F. Thomése

Pieter Frans Thomése (1958) is een Nederlands schrijver van romans, verha...

Overig

De Wereld Draait Door Boekentips

op 03 april 2015 door Hebban Crew 72 boeken 143 volgers 21 reacties 40 likes