Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

De oorlogsdagboeken van Astrid Lindgren

In november zal bij uitgeverij Ploegsma het Oorlogsdagboek 1939 - 1945 van Astrid Lindgren verschijnen. Vanwege haar werk bij de inlichtingendienst een zeer boeiende uitgave.

In haar dagboeken zie je dit werk doorschemeren. De Zweedse Lindgren citeert brieven en rapporten en was beter op de hoogte van de toestand in Europa dan de mensen om haar heen. De dagboeken bieden een beeld van de toekomstige jeugdboekenschrijfster, maar ook de geëngageerde en politiek actieve vrouw die Lindgren zou worden.

Pippi Langkous verscheen in 1945 en stukjes uit dat boek zie je al genoemd worden in de oorlogsnotities van Lindgren. Lindgrens jeugdboeken verkopen nog steeds uitstekend en blijven gelezen worden door de jeugd. Wel worden de komende twee jaar de vertalingen herzien, om ze dichter bij de originelen te brengen en beter leesbaar te maken.

Naast de wereldberoemde jeugdboeken over de ondeugende en beresterke Pippi Langkous schreef Lindgren ook Ronja de Roversdochter, boeken over de Bolderburen, superdetective Blomkwist en nog veel meer. Na al die jaren nog steeds geweldige aanraders voor kinderen.

Bron: Boekblad.nlOver de auteur

Debbie (Hebban Crew)

941 volgers
410 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: De oorlogsdagboeken van Astrid Lindgren

 

Gerelateerd

Over

Astrid Lindgren

Astrid Lindgren

Astrid Lindgren was een Zweedse schrijfster. Ze schreef haar eerste Pippi-Langko...

Gesponsorde boeken