Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

De Oscars - boeken zijn hofleverancier

Hoe komen de schrijvers van Oscar winnende films aan hun ideeën? Boeken natuurlijk! Van de acht genomineerden voor beste film waren er vijf op boeken gebaseerd.

Van de drie belangrijkste Oscars die zondag uitgereikt werden, zijn er twee op een boek gebaseerd en  de derde op een serie krantenartikelen.

De winnaar van de Oscar voor Beste Film - Spotlight - is gebaseerd op het werk van het gelijknamige onderzoeksjournalistenteam van de Boston Globe. De artikelen en de film gaan over het onderzoek naar kindermisbruik door katholieke priesters in Boston.

De vijf films gebaseerd op boeken zijn The big short (Michael Lewis, vertaald onder dezelfde titel), The Martian (Andy Weir, vertaald als Mars), Brooklyn (Colm Tóibín, vertaald onder dezelfde titel) en natuurlijk The Revenant (Michael Punke, vertaald als De spookverschijning) en Room (Emma Donoghue, vertaald als Kamer).

De beste acteur - Leonardo DiCaprio - speelt de hoofdrol in The Revenant, die gebaseerd is op de gelijknamige boek uit 2002. Het boek verkocht toen 15.000 exemplaren, maar sinds de heruitgave in het kader van de verfilming zijn er al een half miljoen extra over de toonbank gegaan. De auteur kan overigens niet erg genieten van het succes, want hij is een topambtenaar van de Amerikaanse regering (hij is deputy United States Trade Representative en ambassadeur bij World Trade Organization) en mag in die functie niet publiekelijk optreden, om belangenverstrengeling te voorkomen. Hebban schreef eerder over dit boek.

Brie Larson won de Oscar voor beste actrice voor haar rol als Mam in de film Room, die gebaseerd is op het gelijknamige boek van Emma Donoghue. Donoghue kreeg het idee voor het boek, toen ze las over de Fritzl-zaak in Oostenrijk en de vijfjarige Felix die samen met zijn moeder, broer en zus in een kelder vastgehouden werd. Kamer staat in de lijst van boeken waarvan je moet huilen, één van de categorieën van de Hebban Reading Challenge.Over de auteur

Martijn (Hebban Crew)

469 volgers
777 boeken
21 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: De Oscars - boeken zijn hofleverancier

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken