Hebban vandaag

Leesclubs /

'De overlevenden' is Boek van de Maand bij Mezza's boekenpanel

door Hebban Crew 5 reacties
Op zaterdag 29 mei valt het vernieuwde magazine van AD weer in de bus, Mezza. Een geliefd onderdeel is het Mezza's boekenpanel, dat maandelijks vier boeken bespreekt, waarvan er eentje verkozen wordt tot Boek van de Maand. Deze maand valt de keuze op 'De overlevenden' van Alex Schulman, vertaald door Angélique de Kroon. Op Hebban lees je een sneak preview en kun je meedoen aan een leesclubdiscussie!

'Schulman schrijft zeer vaardig over een kwetsbare jeugd. Het is onmogelijk om niet diep geraakt te worden.' – Aftonbladet

De overlevenden

De grote literaire bestseller uit Zweden. Een weergaloos en intens verhaal over een disfunctionele familie en de gevolgen van een groot trauma uit het verleden. Drie broers keren terug naar het vakantiehuis bij het meertje waar twintig jaar eerder een ongeluk heeft plaatsgevonden dat hun leven voor altijd heeft veranderd. Ze hebben de as van hun overleden moeder mee om uit te strooien. Dat hun moeder liever niet had dat ze naast hun vader werd uitgestrooid, wordt pas de avond voor de crematie duidelijk via een brief die de broers in haar appartement vinden.

Benjamin bestuurt de auto, zijn broers zitten naast hem. Het is een reis naar hun verleden, naar een tijd waarin ze als jongens door hun ouders volledig aan hun lot werden overgelaten. Nu zijn het jongemannen, verwijderd van elkaar, maar nog altijd verbonden door een gedeelde geschiedenis van strijd om de aandacht van hun vader, en om de onvoorspelbare liefde van hun moeder. Haar dood gooit alles in een stroomversnelling en de spanning tussen de broers loopt op. Welke tragedie heeft zich destijds afgespeeld?

Leesfragment

Heb jij zin om mee te doen aan een discussie rond het nieuwe Boek van de Maand van Mezza's boekenpanel en smaakt het leesfragment hieronder zeker naar meer, schrijf je dan in voor de leesclub. We delen tien ebooks uit, maar lees jij liever papier of heb je het boek al, dan ben je van harte welkom om aan te sluiten met een eigen exemplaar. Doe je mee?

Lees een fragment uit De overlevenden

'Heel verfijnd proza. Het verhaal zit vol drama maar Schulman vergeet de kleine details niet; de alledaagse gebeurtenissen die zo betekenisvol kunnen zijn in de herinnering van een kind.' – Svenska Dagbladet

Het Mezza boekenpanel

Mezza is het magazine van AD, BN DeStem, Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad, De Gelderlander, PZC, De Stentor en Tubantia. In het boekenpanel zitten: Erna Staal (directeur bibliotheek Gouda), Olaf Tigchelaar (boekverkoper Kramer & van Doorn, Zeist), Anthoni Fierloos (boekverkoper en eigenaar Boekhandel Het Paard van Troje, Goes) en Debbie van der Zande (redacteur Hebban.nl). Maandelijks bespreken zij vier boeken, waarvan zij er een verkiezen tot Boek van de Maand.

Schrijf je in voor de Hebban Leesclub!
Ben je geïnteresseerd in dit boek? Schrijf je dan snel in voor de Hebban Leesclub. We delen 10 digitale leesexemplaren uit aan gemotiveerde lezers voor een groepsbespreking van dit boek op Hebban.

Een Hebban Leesclub - hoe werkt dat precies? Bezoek het Hebban Leesclub-kanaal Schrijf je in voor de LeesclubnieuwsbriefOver de auteur

Hebban Crew

2367 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: 'De overlevenden' is Boek van de Maand bij Mezza's boekenpanel

 

Gerelateerd

Over

Alex Schulman

Alex Schulman

Alex Schulman (1976) is schrijver en journalist. Hij is de presentator van de po...

Overig

Mezza's boekenpanel 2021 - 2022

op 15 mei 2021 door Hebban Crew 48 boeken 9 volgers 0 reacties 4 likes

Hebban Spots

De overlevenden

16 volgers

Welkom bij de Hebban Leesclub rond het Boek van de Maand van het Mezza boekenpanel. Mezza is het magazine van AD, BN DeStem, Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad, De Gelderlander, PZC, De Stentor...


Gesponsorde boeken