Hebban vandaag

Leesclubs /

De passie van Anya Niewierra: lees een sneak preview van 'Het bloemenmeisje'

door Hebban Crew 10 reacties
Naar het nieuwste boek van Anya Niewierra wordt al maanden reikhalzend uitgekeken. Ze neemt er dan ook even de tijd voor. 'Vrij uitzicht' verscheen in 2013 en 'Het dossier' vier jaar later in 2017. Nu is het dan eindelijk de beurt aan 'Het bloemenmeisje', een splinternieuwe thriller over het moederschap en menselijk onvermogen. Lees een sneak preview en schrijf je in voor de leesclub.

Anya Niewierra (1964) heeft al sinds haar jeugd drie passies, waar ze als echte geluksvogel haar hele leven op heeft kunnen inrichten. Van reizen maakte ze haar beroep, het schrijven paste daar automatisch bij en het schilderen is haar hobby (bekijk vooral ook haar kleurrijke werk). Deze drie staan voor Niewierra dan ook zeker niet los van elkaar; ze beïnvloeden en versterken haar portfolio.

Haar debuutthriller Vrij uitzicht werd goed ontvangen met een shortlist-nominatie voor de Hebban Crimezone Award 2014. Met haar tweede thriller Het dossier werd er bij verschijnen een grootscheepse Hebban leesclub georganiseerd. Maar liefst 50 lezers kwamen samen tot een eindoordeel van 4,5 sterren, en dat zie je ook terug in de Hebban 1000: zowel in 2018 als 2019 is Het dossier de hoogst beoordeelde thriller van een Nederlandse auteur.

Het bloemenmeisje

De 43-jarige Franse kruidenarts Nina Fleurie leidt een teruggetrokken bestaan in de Pyreneeën. Haar afgezonderde leven verandert wanneer zij bezoek krijgt van een Nederlandse vrouw. Deze Théa Wanders blijkt haar tweelingzus, van wie zij als baby werd gescheiden.

Théa had een gelukkige jeugd in Maastricht terwijl Nina tot haar veertiende door haar moeder Mia werd verstopt in de desolate Pyreneeën. Hier schiep de gevoelloze Mia een eigen religie en leerde Nina dat mensen Duivels zijn. Als haar moeder vervolgens wordt vermoord, wordt de verwilderde Nina gevangen en meegenomen naar de bewoonde wereld, waar ze nooit écht aardt.

Pas met de komst van haar tweelingzus voelt Nina zich voor het eerst verbonden met een mens. Maar dan verdwijnt Théa. De wanhopige Nina start een zoektocht die leidt naar het bizarre verleden van haar moeder én haar moeders moordenaar…

Leesfragment

Ken je Anya Niewierra al, of is ze voor jou een compleet nieuwe ontdekking? Laat een sneak preview van Het bloemenmeisje je overtuigen! Ben je echt helemaal enthousiast? Doe dat mee aan de leesclub en wie weet maak je kans op een van de 15 gratis exemplaren.

Lees hier een sneak preview van Het bloemenmeisje

Meer voorpublicaties lezen? Je vindt ze hier

Schrijf je in voor de Hebban Leesclub!
Ben je geïnteresseerd in dit boek? Schrijf je dan snel in voor de Hebban Leesclub. We delen 15 exemplaren uit aan gemotiveerde lezers voor een groepsbespreking van dit boek op Hebban.

Een Hebban Leesclub - hoe werkt dat precies? Bezoek het Hebban Leesclub-kanaal Schrijf je in voor de Leesclubnieuwsbrief  Over de auteur

Hebban Crew

2369 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: De passie van Anya Niewierra: lees een sneak preview van 'Het bloemenmeisje'

 

Gerelateerd

Over

Anya Niewierra

Anya Niewierra

- Auteur bij Luitingh-Sijthoff: www.niewierra.com ++++ - Algemeen Dir...

Hebban Spots

Het bloemenmeisje

31 volgers

Welkom bij de leesclub rond 'Het bloemenmeisje' van Anya Niewierra (Uitgeverij Luitingh Sijthoff). Onze hashtag is #hebbanleesclub. Heb je een vraag over deze leesclub, mail dan naar:...


Gesponsorde boeken