Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

De Proeverij: Gewoon gezond

Rolien Scheepbouwer en Nicoletta Tavella schreven samen Gewoon gezond. Stapsgewijs naar gezond en lekker eten. In Restaurant Polder in het Amsterdams Science Park was de officiële presentatie van dit culinaire boek. Natascha van der Stelt was erbij, proefde heerlijke hapjes en schreef het verslag voor Hebban.

Polder
Plaats van handeling is restaurant Polder in het Amsterdamse Science Park. Het is een opvallend gebouw te midden van alle nieuwbouw van de UvA: een tunnelvormige loods. Eenmaal binnen zorgt het halfronde dak voor een bijzondere sfeer. Knus maar niet benauwd.
Lisanne Verschoor van uitgeverij Van Duuren heet de gasten welkom samen met de auteurs van het boek: voedingsdeskundige en eigenaar van Prowellness.nl Rolien Scheepbouwer en Nicoletta Tavella, kookboekenschrijver en eigenaar van kookschool La Cucina del Sole. Naast familie en bekenden zijn ook bloggers en pers uitgenodigd.

Presentatie
Het officiële gedeelte van de presentatie begint met een korte film over de totstandkoming van de foto’s die in het kookboek zijn opgenomen. Het is duidelijk dat de gerechten zorgvuldig op de foto zijn gezet. Soms na wat herschikken van de garnering of het toevoegen van een extra lepel saus. Daarna overhandigt Wouter Vermeulen van uitgeverij Van Duuren het eerste en tweede exemplaar aan Rolien en Nicoletta. Na enthousiast applaus neemt Rolien het woord en vertelt ze dat ze blij is met het boek. Ze vindt het geweldig dat ze heeft kunnen samenwerken met Nicoletta, met wie ze al jaren bevriend is.
Er was een goede taakverdeling gebaseerd op ieders sterke kanten. Rolien heeft het deel over goede en gezonde voeding geschreven en Nicoletta heeft er de recepten bij verzonnen. Vervolgens heeft Nicoletta alle gerechten die op de foto moesten klaargemaakt in haar kookschool y, waar deze zijn gefotografeerd.

Borrel
Na de speeches is het tijd voor de borrel. Naast goed gezelschap zijn er ook lekkere zelfgemaakte hapjes in de vorm van brood met dip en frittata met pompoen en broccoli.

Boek
Natuurlijk ben ik nieuwsgierig naar het boek Gewoon gezond. Een eerste indruk: het ziet er mooi uit, gedrukt op stevig, glanzend papier. Veel, heel veel informatie over gezonde voeding. De recepten zien er goed uit, mede dankzij de mooie foto’s. En gelukkig staan de recepten van de dip en de frittata er ook in. Die ga ik snel zelf eens klaarmaken!Over de auteur

Natascha van der Stelt

461 volgers
839 boeken
20 favoriet
Auteur


Reacties op: De Proeverij: Gewoon gezond

 

Gerelateerd

Over

Rolien Scheepbouwer

Rolien Scheepbouwer

Rolien Scheepbouwer is eigenaar van Prowellness en heeft als voedingsdeskundige ...

Nicoletta Tavella

Nicoletta Tavella

Nicoletta Tavella is eigenaar van Italiaanse kookschool La Cucina del Sole en ko...

Gesponsorde boeken