Hebban vandaag

Column /

De Proeverij: Rudolph's Christmas

Hebban Culinair is geregeld te gast bij culinaire boekpresentaties, masterclasses, workshops en andere evenementen. In De Proeverij lees je het verslag en lijkt het alsof je er zelf bij was. Caroline Soesbergen was bij de presentatie van Rudolph's Christmas in de Markthal in Rotterdam.

Zoals je het mag verwachten van een boek dat Rudolph’s Christmas heet, was de presentatie geheel in kerstsferen. De Wereld van Smaak, in de Rotterdamse Markthal, was voor de gelegenheid omgetoverd tot een kamer zoals je die alleen in december ziet; met kerstbomen, kerstliedjes op de achtergrond en een kerstman die de boel opvrolijkt.  

Zodra iedereen een plaatsje heeft gevonden, vertelt Rudolph trots en enthousiast over Rudolph’s Christmas en de bijbehorende culinaire theatershow. “Ik ben dol op Kerstmis en loop al jaren rond met het idee er iets mee te doen. Ik hoop dat mijn boek een klassieker wordt, net zoals we White Christmas van Bing Crosby na al die jaren nog steeds luisteren.” De culinaire theatershow, die een tournee maakt langs de Nederlandse theaters in de maanden november en december, vormt een aanvulling op het boek. Samen met 24-Kitchen collega Bianca Janssen en The Voice-finalist Barbara Straathof verzorgt Rudolph een culinaire show, die in zijn eigen woorden een heerlijke avond vol “meehelpen, luisteren en proeven” belooft.  

Het eerste exemplaar werd uitgereikt aan een bijzonder iemand: de Kerstman himself. En – zoals velen stiekem al hoopten – was er daarna volop gelegenheid om vast wat te proeven uit het boek. Rudolph had zijn Zweedse glühwein en kersttaart gemaakt, heerlijke traktaties, die zo verdwenen waren.  

Tot slot was er voor de fans gelegenheid hun boek te laten signeren door Rudolph. Wie verkleed kwam als kerstman- of vrouw, kreeg een gratis exemplaar. Wat kunnen we zeggen: begint kerstmis echt pas over drie maanden?Over de auteur

Caroline Soesbergen

27 volgers
78 boeken
5 favoriet


Reacties op: De Proeverij: Rudolph's Christmas

 

Gerelateerd

Over

Rudolph van Veen

Rudolph van Veen

Rudolph van Veen is een Nederlandse kok, die als leerlingkok bij Cas Spijker in ...