Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

De Proeverij: Sarah Britton, 'The New Hotness' was in Nederland

Afgelopen week verscheen My New Roots bij uitgeverij Karakter. De auteur, Sarah Britton was in Nederland voor de presentatie en de promotie van haar nieuwe kookboek. Hebban was erbij.

Wie?
Sarah Britton is een aanstekelijke, vrolijke, jonge vrouw. Het enthousiasme spat van haar af. Als een kind zo blij om haar eigen boek te mogen promoten. Dat alles is direct duidelijk wanneer je haar ziet staan, met een schort om en haar boek in de handen. Sarah heeft de opleiding Holistische voeding gevolgd (door voeding de elementen lichaam en geest in balans laten komen) en deelt deze kennis gretig met ons. Zo doet zij dat al sinds 2007 op haar foodblog, mynewroots.org. Haar enthousiasme over eten volgt de seizoenen en daaruit plukkend gebuikt zij gezonde, natuurlijke en onbewerkte ingrediënten om de meest heerlijke recepten te maken. Haar blog is wereldwijd dan ook zo’n succes dat Sarah het afgelopen jaar hard heeft gewerkt om er een vervolg aan te geven. Het kookboek. Waarvan vandaag de Nederlandse vertaling wordt gepresenteerd.    

Waar?

De presentatie vindt plaats in Restaurant De Kas. Een restaurant waar al vijftien jaar groente de hoofdrol heeft. Een compleet glazen restaurant met eigen kassen en moestuinen midden in een schitterend park in Amsterdam. Al het eten komt dus vers op tafel. Hoe goed past dat bij Sarah! De Kas en Sarah hebben al eerder workshops samen georganiseerd, dus de locatie was snel bekeken. De presentatie vindt plaats in een zij-kas waar het zonlicht vrolijk doorheen danst. De ruimte staat vol met onder andere zo’n vijftig foodbloggers. Het nieuws vliegt dan ook over het sociale netwerk. De Pers heeft de dagen hierom heen de ruimte om Sarah te mogen interviewen. Hebban heeft ook een interview mogen doen, deze kun je hier lezen. De koks van De Kas helpen Sarah bij het presenteren van haar boek door voor ons allen een meergangen menu te presenteren.

Wat?
We worden allemaal welkom geheten met een mooi glas appelcider met rozenblaadjes, vanille en voor deze mooie lentedag een variatie met citroen. De heerlijke, verfrissende toon is direct gezet. Eerst volgt het officiële gedeelte waar Sarah haar boek overhandigt krijgt en waar zij vertelt over de totstandkoming. In het begin een beetje schuchter maar zodra zij begint te vertellen wat wij voorgeschoteld gaan krijgen, komt ze helemaal los. Als eerste een crostini met een piccalilly van gekookte radijs, daarna een soep van jonge tuinbonen, doperwten en dragon. Versiert met de mooiste eetbare bloemen. Wist jij dat jonge tuinbonen niet dubbel gedopt hoeven te worden? Er zit gewoon nog niet zo’n harde schil om heen. De soep wordt gevolgd door een schitterend opgemaakte gegrilde biet en een houmous van zuring.  
Een voorbeeld hoeveel Sarah bij haar gerechten vertelt, wordt duidelijk bij de volgende gang. De boekweitpannenkoek (hier zitten aminozuren in die missen in groene groentes) met geitenyoghurt (beter dan koemelk), courgette en courgettebloemen en walnoten. En dan nog als topping: dust. Wat? Dust? Volgens Sarah is dat de ‘New Hotness’. Je gaat het overal tegenkomen. In dit geval is hij gemaakt van uien. De uien worden compleet uitgedroogd en dan verpulverd. Je kan het met alles doen: sinaasappelschil, bieten, kruiden en zelfs brood. Wij gaan opletten want het wordt in restaurants de nieuwe hype.  
Voor dessert een gezonde chocolade sandwich met avocado/cashewnoten ijs. Gezond omdat er geen room aan te pas komt en voor de chocolade gebruik wordt gemaakt van raw cacao, welke vol zit met magnesium. Een heerlijke afsluiter.    

Hoe?

Van deze laatste vraag ‘Hoe?’ word je eigenlijk het vrolijkst. Sarah brengt alles met zoveel enthousiasme en is zo geïnspireerd door de werking van ons lichaam dat ze dat alles blijft uitstralen. Uitzenden. Bij elk product wil ze het liefst het hele verhaal vertellen. Van de familie waartoe het behoort, welke werkzame stoffen er voor het lichaam in zitten en nog veel meer. Dat enthousiasme, die frisheid maakt Sarah ‘The New Hotness’.  Over de auteur

Maaike Ebbinge

49 volgers
281 boeken
11 favoriet


Reacties op: De Proeverij: Sarah Britton, 'The New Hotness' was in Nederland

 

Gerelateerd

Over

Sarah Britton

Sarah Britton

Sarah Britton woont in Kopenhagen en deelt haar zoektocht naar gezond en plantaa...

Gesponsorde boeken