Meer dan 4,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Nieuws /

De Regenboog-verkiezing komt eraan!

door Hebban Crew 11 reacties
Vanaf 23 juni kan er opnieuw gestemd worden op de mooiste, leukste en belangrijkste LHBTIQ+-boeken voor de Regenboog 100, de honderd mooiste regenboogboeken aller tijden. De lijst van dit jaar wordt georganiseerd in nauwe samenwerking met Nederlands grootste queer lifestylemagazine Winq. De Regenboog-verkiezing maakt net als in 2021 deel uit van de Zomerlezen-campagne.

Een groslijst van meer dan 500 boeken

De redactie van Hebban stelde in samenwerking met de boekenredactie van Winq - en een jaar eerder met de input van de Gaykrant - een prachtige regenboog-groslijst samen van meer dan 500 boeken bestaande uit zowel klassieke als recente titels, vertaald werk en boeken van eigen bodem in verschillende genres.

Naar de groslijst

Uitgevers, opgelet! Mist de Regenboog-tag bij een LHBTIQ+-boek in jullie fonds (te vinden op de boekpagina onder de flaptekst), meld deze aan voor de groslijst.

Aanmelden uitgeverij

Na eerder al op de shortlist van de Hebban Debuutprijs te hebben gestaan, stoomde Confettiregen van Splinter Chabot in de zomer van 2021 door naar de eerste plek van de eerste editie van de Regenboog 100. Deze editie werd gepresenteerd in samenwerking met de Gaykrant.

Hoogtepunten Regenboogweek 2021

Welk boek pak jij deze zomer?

De zomer is hét moment om een boek te pakken, of dat nou op je tuinstoel, op het strand of aan het zwembad is. De campagne Zomerlezen helpt daarbij door mensen tips te geven: er is tenslotte een zomerboek voor iedereen!

De gehele maand juni krijgt iedereen die bij de boekhandel € 15 of meer aan Nederlandstalige boeken aanschaft de verhalenbundel Zonnegloren cadeau. De bundel bevat tien verrassende verhalen, samengesteld door Matthijs van Nieuwkerk: 'Het eerste wat ik dacht was: Biesheuvel moet! Maar een maand en zeker meer dan honderd korte verhalen later, kon ik nauwelijks meer kiezen. Eén ding weet ik zeker: Er komt een geweldige zomer aan.'

Lifestyle Magazine Winq is partner van de Hebban Regenboog 100

Winq motiveert mensen zichzelf te zijn en van het leven te genieten. Intrinsiek levensgeluk laat zich niet in hokjes plaatsen. 'Onze missie is het informeren en inspireren van queer personen met relevante content die past bij de lifestyle van deze unieke community. Wij willen onze positie als autoriteit, kenniscentrum en partner op het gebied van diversiteit omarmen en verder uitbouwen. Trends en ontwikkelingen volgen wij op de voet waarbij het contact met, en het belang van onze veelzijdige community voorop staat.'

Naar Winq

De foto in de header van dit artikel is van Anna Shvets, Pexels.comOver de auteur

Hebban Crew

2425 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: De Regenboog-verkiezing komt eraan!

Gesponsorde boeken