Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

De Scandi-thriller scoort goed

'Het meisje in de trein' is de hoogste binnenkomer in de Bestseller60, maar bij de bezoeker van Hebban is het thrillerdebuut van Paula Hawkins nog niet zo populair. Vooral de thrillers uit Scandinavië zijn hier in trek, met name die van Lars Kepler, Stieg Larsson en Jo Nesbø.

De populairste thrillers op Hebban.nl:

1. (-) Terry Hayes - Ik ben Pelgrim  - 3e wk
Pelgrim is de codenaam van een van de beste spionnen.  De regisseur van een uiterst geheime eenheid binnen de Amerikaanse spionagedienst. Een man die, voordat hij van de aardbodem verdween, het ultieme boek schreef over forensisch onderzoek.Het is datzelfde boek dat hem een jaar later in een obscuur hotel in Manhattan doet belanden, waar het lichaam van een onherkenbaar verminkt jonge vrouw is gevonden.

2. (-) Nicci French - Denken aan vrijdag - 2e wk
Uit de Thames wordt het lijk van een man met doorgesneden keel gevist. Hij is onherkenbaar, want hij heeft al een tijd in het water gelegen. Het enige aanknopingspunt is een ziekenhuisbandje om zijn pols met daarop de naam psychoanalytica Frieda Klein.

3. (2) Gilly Macmillan - Laat me niet alleen  - 5e wk
Op de dag dat Ben, de achtjarige zoon van Rachel Jenner, vermist raakt stort Rachels wereld in. Ze is compleet onvoorbereid op de felheid waarmee ze wordt aangevallen door de media. Van de krant tot blogs: iedereen heeft een mening over haar.

4. (4) Esther Verhoef - De kraamhulp  -  5e wk
Als Didi na een zware bevalling van haar eerste kindje aan bed is gekluisterd, is ze dolgelukkig met de hulp van de kraamverzorgster. Maar deze blijkt een gevaarlijke psychopate te zijn.

5. (5) Samuel Bjørk - Ik reis alleen   -  5e wk
Inspecteur Holger Munch en zijn collega Mia Krüger onderzoeken de moord op een zesjarig meisje. Zij wordt op het Noorse platteland gevonden, met een springtouw opgeknoopt aan een boom en met vreemde poppenkleren aan.

6. (7) Stieg Larsson - Mannen die vrouwen haten  -  3e wk
Eerste deel uit de Millenniumtrilogie. Journalist Mikael Blomkwist en hacker Lisbeth Salander gaan samenwerking aan om de moord op de 16-jarige Harriët Vanger op te lossen.

7. (6) S.J. Watson - Voor ik ga slapen - 5e wk
Elke ochtend als Christine wakker wordt zijn haar herinneringen gewist. Haar geheugen is aangetast door een ernstig ongeluk. Ze is volledig afhankelijk van haar man Ben, met wie ze al 22 jaar getrouwd is. Dankzij haar dagboek ontdekt ze dat Ben haar niet alles vertelt. 

8. (9) Lars Kepler - Slaap  - 2e wk
Joona Linna wordt in Slaap geconfronteerd met zijn oudste vijand, de seriemoordenaar Jurek Walter. De man voor wie Linna alles wat hij liefhad moest achterlaten. 

9. (8) Håkan Nesser - Hemel boven Londen   - 4e wk
De vermogende Leonard Vermin heeft nog maar een paar weken te leven. Met zijn partner en haar kinderen is hij in Londen voor een afscheidsetentje. Wanneer hij daar zijn testament voorleest, verrast hij iedereen.

10. (-) Tess Gerritsen - Sterf twee keer  - 1e wk
Rechercheur Jane Rizzoli reist af naar Afrika om een macabere moord op een taxidermist te onderzoeken. Terwijl patholoog-anatoom Maura Isles zich buigt over het toegetakelde lichaam van de man, zoekt Jane uit of er een verband bestaat tussen deze moord en de tragedie die zich zes jaar eerder afspeelde tijdens een safari in Botswana.

11. (-) Saskia Noort - De eetclub  - 4e wk
Evert Struyck, vader van twee kinderen en succesvol zakenman, drogeert op een koude winternacht zijn vrouw en kinderen en steekt vervolgens zijn huis in brand. Zijn vrouw Babette en hun kinderen weten ternauwernood te ontsnappen, hijzelf komt te overlijden. Hun vriendenclub is geschokt en verbijsterd. 

12. (11) Stieg Larsson - Gerechtigheid - 3e wk
Lisbeth Salander heeft een levensbedreigende aanslag overleefd en wordt in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, evenals de man die verantwoordelijk is voor haar duistere, pijnlijke verleden: Alexander Zalachenko.

13. (10) Stieg Larsson - De vrouw die met vuur speelde  - 4e wk
Twee tegenpolen, Mikael Blomkvist en Lisbeth Salander. Hij is een kritische journalist van middelbare leeftijd Zij is een jonge, gecompliceerde, uiterst intelligente vrouw met zwartgeverfd haar, piercings en tattoos én ze is een computerhacker van wereldklasse. Drie moorden, één avond. Een van de slachtoffers is Nils Bjurman, de voogd van Lisbeth Salander. Op het moordwapen worden de vingerafdrukken aangetroffen van Lisbeth.

14. (-) Rosamund Lupton - Zusje  - 2e wk
Als Beatrice hoort dat haar zus Tess wordt vermist, vliegt ze onmiddellijk naar haar geboortestad Londen. De politie vond  Tess' lijk in Hyde Park. De politie, haar vrienden, haar verloofde en zelfs haar moeder zijn het er allemaal over eens dat zelfmoord de meest voor de hand liggende oorzaak is van Tess' dood.

15. (12) Karin Slaughter - Nachtschade  - 2e wk
In het slaapstadje Grant County ontstaat grote deining als een jonge lerares wordt verkracht en vermoord. De vrouw wordt gevonden door Sara Linton, de plaatselijke kinderarts en lijkschouwer.

16. (-) Lars Kepler - Contract  - 1e wk
Op een zomernacht wordt op een verlaten plezierjacht dat ronddobbert in de Stockholm-archipel het lichaam van een vrouw gevonden. Ze lijkt verdronken te zijn, maar haar longen zijn gevuld met brak water dat niet afkomstig blijkt te zijn van de archipel. De volgende dag wordt er een man gevonden in zijn appartement in Stockholm. Hij hangt aan een plafondhaak, in een verder lege kamer. 

17. (-) Jussi Adler-Olsen - De noodkreet in de fles  - 1e wk
Afdeling Q werkt aan de oplossing van een reeks mysterieuze branden, maar krijgt dan de melding van Schotse collega's dat ze een flesje hebben gevonden. Dit bevat een stukje papier dat met bloed is beschreven en slechts gedeeltelijk te lezen is. 

18. (-) Lars Kepler - De stalker  - 1e wk
Zweden is in de ban van een seriemoordenaar die zijn slachtoffers eerst filmt vanuit het donker, thuis waar ze zich veilig wanen, en het filmpje vervolgens op YouTube plaatst. Enkele dagen later wordt degene die gefilmd is zijn volgende slachtoffer.

19. (-) Jo Nesbø - De zoon - 2e wk
Sonny is de ideale gevangene. Hij vergeeft de zonden van zijn celgenoten en neemt de straf op zich van hen die ongestraft willen blijven. Zo vergaart hij zijn rust, informatie en een paar zakjes heroine. Tot hij op een dag tijdens een biecht de ware toedracht van zijn vaders dood te horen krijgt.

20. (-) Jo Nesbø - De sneeuwman  - 1e wk
Het is november in Oslo en de eerste sneeuw van het jaar is gevallen. Birte Becker komt thuis van haar werk en bewondert de sneeuwpop die haar zoon en man in de tuin hebben gemaakt. Maar zij lijken van niets te weten. Als het gezin vol verbazing bij het raam staat om de sneeuwpop te bekijken, bemerken ze iets vreemds. De sneeuwpop kijkt naar het huis, naar hen.

De Bestseller60 van de CPNB vindt u hier

 Over de auteur

Hebban Crew

2128 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: De Scandi-thriller scoort goed

 

Gerelateerd

Over

Lars Kepler

Lars Kepler

Achter het pseudoniem Lars Kepler schuilt het Zweedse schrijversechtpaar Alexand...

Gesponsorde boeken