Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Nieuws /

De shortlist van de Zilveren Strop schrijfwedstrijd!

door Hebban Crew 38 reacties
De uitreiking van de Zilveren Strop nadert met rasse schreden. De voorselectie heeft uit 162 inzendingen de top 10 gekozen, waarna de finalejury aan het lezen is gegaan. Tijdens het juryoverleg is de definitieve ranglijst vastgesteld. De winnaar wordt op zaterdag 5 juni bekendgemaakt, maar hier ontdek je al welke verhalen de top 5 hebben gehaald!

Op zaterdag 5 juni wordt de winnaar van de Zilveren Strop schrijfwedstrijd bekendgemaakt tijdens het evenement De Nederlandse Thrillerprijzen 2021. In de bibliotheek Utrecht (Neude) worden vier thrillerprijzen uitgereikt: de Hebban Thrillerprijs, de Schaduwprijs, de Zilveren Strop en de Gouden Strop.

De livestream

Normaal gesproken zouden alle deelnemers en belangstellenden in de bieb uitgenodigd worden om er een spannend feest van te maken. In verband met corona mogen er echter nog steeds geen grote groepen bijeenkomen. Alleen de auteurs die kans maken op een prijs worden uitgenodigd voor De Nederlandse Thrillerprijzen 2021. Daarom is er besloten om bij wijze van uitzondering dit jaar een shortlist bekend te maken en de top vijf uit te nodigen naar Utrecht te komen.

Alle andere deelnemers, voorselecteurs, juryleden en belangstellenden nodigen we van harte uit om de livestream van De Nederlandse Thrillerprijzen op 5 juni te volgen en het uitslagartikel op Hebban te lezen. In dat artikel maken we alle klasseringen bekend (dus als je buiten de top vijf bent gevallen, ontdek je dan of je zesde of 162e geworden bent). Enige tijd later ontvangen alle deelnemers, voorselecteurs en juryleden het uitgebreide juryrapport met alle commentaren.

De shortlist

Maar nu eerst de shortlist van de Zilveren Strop 2021, op alfabetische volgorde van verhaaltitel:

  • De Avondklok - Kevin de Haan
  • Dodelijke opname - Jorrit de Klerk
  • Handbagage - Hugo Luijten
  • Niet Kijken - Alexander Colin
  • Sweet sixteen - Gillian King

Gefeliciteerd! Jullie ontvangen per mail een uitnodiging voor de uitreiking op 5 juni.Over de auteur

Hebban Crew

2562 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: De shortlist van de Zilveren Strop schrijfwedstrijd!