Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Nieuws /

De Staat van de Nederlandse en Vlaamse misdaadroman

door Hebban Crew 37 reacties
Hoe staat het er nu eigenlijk écht voor met de Nederlandstalige misdaadroman? Waarom zien we zo weinig misdaadromans van eigen bodem terug in de bestsellerlijsten? Waar blijft de nieuwe lichting? Wat is er met de Gouden Strop aan de hand? Tijdens de vijfde editie van de Nederlandse Thriller Tiendaagse gaat de redactie van Hebban op zoek naar de antwoorden op deze vragen. We laten kenners aan het woord maar natuurlijk vergeten we ook de hoofdrolspelers niet: de schrijvers, de uitgevers en de lezers. Maak je op voor wederom een fantastische editie van de Nederlandse Thriller Tiendaagse op Hebban.

Auteur van de dag (voor de leeuwen)

Tien dagen lang zetten we elke dag één Nederlandse of Vlaamse thrillerschrijver in de spotlights. Dat kan een oude rot zijn, iemand die al even aan de weg timmert of een gloednieuwe naam in het genre. Te makkelijk maken we het hem of haar niet want we beginnen met een interview vol prikkelende, zenuwslopende en misschien zelfs gevaarlijke vragen in Voor de leeuwen vanaf 8:00 's morgens. 's Middags om 14:00 uur publiceren we een listmania met de leukste, spannendste of meest inspirerende boeken van Nederlandse en Vlaamse thrillerschrijvers. We sluiten om 19:00 uur af met een flitsende giveaway (inschrijven kan tot middernacht). 

Welke auteur zou jij graag terug willen zien op één van de dagen? Laat een reactie onderaan dit artikel achter!

Longreads

We duiken in de geschiedenis van de Nederlandstalige misdaadroman. Wie was de eerste succesvolle thrillerschrijver? Welke (terugkerende) trends zien en zagen we? Waar zijn ze gebleven? Wie waren de misdaadauteurs die furore maakten in de jaren zeventig en tachtig? Hoe belangrijk is Saskia Noort geweest voor het thrillergenre in Nederland? En wie zijn of waren dat in België? 

Ook zoeken we uit waarom zoveel literair schrijvers een of meerdere thrillers (soms onder pseudoniem) schreven. Wat is de aantrekkigskracht van het spannende boek? En is een spannend boek altijd een thriller? Of moet een thriller altijd spannend zijn?

In een aantal exclusieve longreads gaan we op zoek naar het verhaal achter deze vraagstukken.  

Listmania's

Natuurlijk vertellen we je welke Nederlandse en Vlaamse thrillers je in 2018 kunt verwachten. We stellen een aantal spannende listmania's samen, waarmee je op ontdekkingsreis kunt met crime van eigen bodem. Gevestigde namen en nieuw talent zodat je leesplankjes op Hebban weer gevuld kunnen worden met de beste boeken.

Leesclubs

Ook de liefhebbers van leesclubs en discussies vergeten we niet. Tijdens de Thriller Tiendaagse starten we vanzelfsprekend ook een paar bijzondere leesclubs op met Nederlandse en Vlaamse thrillerschrijvers. 

Zet het nu in je agenda en mis niks:

De Nederlandse Thriller Tiendaagse 2018

'De Staat van de Nederlandse en Vlaamse misdaadroman'

Van woensdag 21 februari t/m vrijdag 2 maart a.s.Over de auteur

Hebban Crew

2529 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: De Staat van de Nederlandse en Vlaamse misdaadroman