Hebban vandaag

Leesclubs /

'De Stem' is Jessica Durlachers eerste roman in tien jaar tijd

Jessica Durlacher komt voor het eerst sinds jaren weer met een nieuwe roman, haar eerste bij uitgeverij De Arbeiderspers. Het boek combineert de harde actualiteit met de glamour van reality televisie wanneer een Somalische asielzoekster een onverwacht talent blijkt te hebben. Lees een sneak preview van 'De Stem' op Hebban en schrijf je in voor de leesclub met het boek.

'Goede mensen zouden we zijn, rechtvaardige mensen.' – Uit: De Stem

Libris | De Stem | Jessica Durlacher

Jessica Durlacher (1961) is criticus, vertaler, columniste en auteur. Al tijdens haar studie Nederlandse taal- en letterkunde richtte ze samen met anderen het literaire tijdschrift De Held op. Dankzij de ervaring die ze daarmee opdeed, volgden er journalistieke activiteiten bij onder andere Vrij Nederland, de Volkskrant en HP/De Tijd. Haar eerste roman verscheen in 1997, Het geweten. Het boek won de Debutantenprijs en Het Gouden Ezelsoor. Ook de Duitse vertaling werd genomineerd voor een literatuurprijs.

'Een rijke roman met een stuwende kracht, over familie, loyaliteit, en het grote offer dat engagement van mensen vraagt.' – De Arbeiderspers

Het is Durlacher niet vreemd de actualiteit op te zoeken in haar romans. De auteur schreef haar boeken Het geweten en De dochter over kinderen van Nederlandse ouders die de Tweede Wereldoorlog hadden meegemaakt, en het ontheemde gevoel dat deze tweede generatie met zich meedraagt. Emoticon legt via twee vrouwen – elk aan de andere kant van het conflict – de hartverscheurende realiteit van de oorlog tussen Israël en Palestina bloot. In haar nieuwste roman, waar de lezer tien jaar op heeft gewacht, is het woord aan een Somalische asielzoekster die breekt met haar geloof.

De Stem

Een vrome Somalische asielzoekster komt als oppas in dienst bij het gezin van Zelda en Bor, en ontpopt zich tot hun verbijstering tot een fenomenale zangeres. Haar naam is Amal. Ze is zo goed dat ze haar opgeven voor het populaire tv-programma De Stem.

Tijdens haar spectaculaire eerste optreden verklaart Amal zich voor het oog van het publiek afvallig van haar geloof; en meteen barsten de bedreigingen van alle kanten los. Het gezin wil haar beschermen en wordt zo meegesleurd in conflicten die hun veilige wereld voor altijd zullen veranderen.

Leesfragment

Ben je klaar voor een nieuw boek van Durlacher, of ken je de auteur nog niet maar spreekt de beschrijving je erg aan? Lees hieronder een sneak preview van het boek en kijk of het iets voor jou is, want we organiseren ook een leesclub met het boek.

Lees hier de eerste pagina's van De Stem

'Jessica Durlacher vertelt uitmuntend en met grote virtuositeit.' – Frankfurter Allgemeine Zeitung

Boektrailer

'Durlacher beschikt over de gedreven, vaardige pen die een ware verteller nodig heeft.' – NRC Handelsblad

Schrijf je in voor de Hebban Leesclub!
Ben je geïnteresseerd in dit boek? Schrijf je dan snel in voor de Hebban Leesclub. We delen 15 exemplaren uit aan gemotiveerde lezers voor een groepsbespreking van dit boek op Hebban.

Een Hebban Leesclub - hoe werkt dat precies? Bezoek het Hebban Leesclub-kanaal Schrijf je in voor de LeesclubnieuwsbriefOver de auteur

Hebban Crew

2369 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: 'De Stem' is Jessica Durlachers eerste roman in tien jaar tijd

 

Gerelateerd

Over

Jessica Durlacher

Jessica Durlacher

Jessica Durlacher (1961) is een Nederlandse critica, vertaler, columniste en sch...

Hebban Spots

De Stem

30 volgers

Welkom bij de leesclub rond 'De Stem' van Jessica Durlacher (De Arbeiderspers). Onze hashtag is #hebbanleesclub. Heb je een vraag over deze leesclub, mail dan naar: vandaag@hebban.nl. Aansluiten met...


Gesponsorde boeken