Hebban vandaag

Advertorial /

Pre-order nu 'De ballade van slangen en zangvogels' van Suzanne Collins!

door Hebban Crew 10 reacties
De succesvolle YA-serie 'De hongerspelen' is terug! In 2010 verscheen 'Spotgaai', het derde deel in de trilogie en daarmee ook het laatste boek. Dachten we. Maar in 2019 werd bekend dat Suzanne Collins werkte aan een prequel. Deze verschijnt wereldwijd op 19 mei, in Nederland met de titel 'De ballade van slangen en zangvogels'. Lees verder voor een leesfragment én een mooie aanbieding.

De Hongerspelen-trilogie was wereldwijd een groot succes. Van de boeken (De hongerspelen, Vlammen en Spotgaai) zijn ruim 840.000 exemplaren verkocht (en meer dan 100 miljoen wereldwijd!). Er zijn vier films van gemaakt met Jennifer Lawrence in de hoofdrol. Het nieuwe boek is een prequel en speelt zich af 64 jaar vóór de gebeurtenissen die we tot nu toe hebben gelezen. Collins legt de focus op de zogeheten ‘donkere dagen’ van Panem, vlak na de eerste – en mislukte – opstand tegen het Capitool.

‘Met dit boek wil ik de focus leggen op wie we zijn als mens en wat we nodig denken te hebben om te kunnen overleven. De periode tien jaar na de oorlog, waarin Panem probeert er weer bovenop te komen, biedt de perfecte mogelijkheid om met deze vragen te spelen en daarmee de kijk van de personages op de mensheid te definiëren.’ - Suzanne Collins

Speciale aanbieding

Het boek wordt op 19 mei wereldwijd gelanceerd. Maria Postema heeft het boek vertaald zodat het ook in het Nederlands te lezen is en het zal verschijnen bij uitgeverij Best of YA. En die hebben een aantrekkelijke aanbieding voor je:

Bestel vóór 19 mei De ballade van slangen en zangvogels en krijg het gebonden boek voor de prijs van de paperback. Je krijgt dus € 4,- korting en betaalt voor de gebonden variant € 20,99 in plaats van € 24,99. Pre-orderen kan bij je (lokale) boekhandel (en dat kan uiteraard ook via mail of telefoon).

De ballade van slangen en zangvogels

Ambitie motiveert hem.
Competitie drijft hem.
Maar macht kent een prijs.

Het is de ochtend van de boeteceremonie waarmee de tiende jaarlijkse Hongerspelen worden ingeluid. In het Capitool bereidt de achttienjarige Coriolanus Snow zich voor op zijn enige kans op roem en succes, als mentor in de spelen. Zijn ooit zo machtige familie heeft het moeilijk en hoe het hun verder zal vergaan, hangt af van Coriolanus’ prestaties. Hij moet charmanter, slimmer en geraffineerder te werk gaan dan zijn medestudenten en zijn tribuut naar de overwinning helpen.

Maar het zit hem niet mee. Hij krijgt de vernederende opdracht om mentor te zijn van de vrouwelijke tribuut uit district 12, het laagste van het laagste. Vanaf nu zijn Coriolanus en zijn tribuut verbonden door hun lot: iedere keuze die hij maakt kan leiden tot gunst of mislukking, zege of ondergang. In de arena zal worden gevochten tot de dood. Buiten de arena begint Coriolanus mee te leven met zijn tribuut… en moet hij kiezen wat hij belangrijker vindt: de regels blijven volgen of doen wat nodig is om te overleven.

Leesfragment

Vind jij dat je lang genoeg hebt gewacht en ben je écht heel nieuwsgierig naar het boek? Op de volgende pagina kun je alvast het eerste hoofdstuk lezen.Over de auteur

Hebban Crew

2366 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Pre-order nu 'De ballade van slangen en zangvogels' van Suzanne Collins!

 

Gerelateerd

Over

Suzanne Collins

Suzanne Collins

Suzanne Collins (1962) is de bestsellerauteur van de succesvolle trilogie The Hu...