Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

De Surprise genomineerd voor Parel beste boekverfilming

De Surprise, Gone Girl en A Most Wanted Man zijn genomineerd voor de Parel, de publieksprijs voor de beste boekverfilming. De hele maand juli kan gestemd worden op een van de genomineerden, of een boekverfilming naar keuze.

In De Surprise  zien we de multimiljonair Jacob van Zuylen de With (Jeroen van Koningsbrugge) die een overeenkomst heeft gesloten om zichzelf naar de andere wereld te laten helpen. Maar dan wordt hij verliefd op Anne (Georgina Verbaan), een jonge vrouw die precies hetzelfde contract heeft getekend. Als de twee onder de deal uit willen, raken ze in grote problemen.

Opmerkelijk is dat De Surprise  van regisseur Mike van Diem deels via crowdfunding tot stand gekomen. Een fenomeen dat steeds meer ingeburgerd raakt in de filmwereld.

De andere films die in aanmerking komen voor de Parel zijn Loin des hommes, Still Alice  en Wild. Op 6 augustus wordt bekend welke film de prijs heeft gewonnen. De prijsuitreiking vindt plaats op 18 september tijdens Film by the Sea.

De zes genomineerde films behoren tot de populairste boekverfilmingen die tussen 1 juli 2014 en 30 juni 2015 in de Nederlandse bioscoop uitkwamen.

De jury bestaat uit boek- en filmrecensenten van De Telegraaf  en de directeur van het festival voor boekverfilmingen in Vlissingen. Tijdens Film by the Sea worden de zes films vertoond.Over de auteur

Jean-Paul Colin

168 volgers
21 boeken
17 favoriet
Auteur


Reacties op: De Surprise genomineerd voor Parel beste boekverfilming

 

Gerelateerd

Over

Belcampo

Belcampo

Herman Schönfeld Wichers werd op 21 juli 1902 in Naarden geboren, hij groei...

Gesponsorde boeken