Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

De Surprise, een nieuwe Nederlandse romantische komedie

Vanaf donderdag 21 mei draait 'De Surprise', een nieuwe Nederlandse romantische komedie in de bioscopen. In de film van Mike van Diem (regisseur van de met een Oscar bekroonde film 'Karakter') spelen Georgina Verbaan en Jeroen van Koningsbrugge de hoofdrollen.
Het verhaal van 'De Surprise' is gebaseerd op het gelijknamige verhaal van de Nederlandse schrijver Belcampo.


De Surprise
De excentrieke multimiljonair Jacob wordt voor het eerst in zijn leven verliefd op de mooie Anne. Voor het eerst lijkt het leven hun toe te lachen, alleen hebben ze kort daarvoor een contract getekend met een bedrijf dat hen op een verrassende wijze naar de andere wereld zal helpen. Als zij onder het contract proberen uit te komen, blijkt dat nog niet zo makkelijk...

Interview met Mike van Diem over De Surprise

In een interview vertelde Mike van Diem dat hij al 1990 op het korte verhaal De Surprise van Belcampo werd geattendeerd. “Het achterliggende idee van het verhaal is: pas in het aangezicht van de dood wordt het leven ten volle geleefd en eigenlijk zou iedereen zijn leven moeten leven alsof elke dag de laatste is. Ik dacht: dit is een sterk universeel gegeven dat ik als schrijver-regisseur heel vrij naar mijn eigen hand kan zetten. Kortom: De Surprise zou mijn ideale eerste speelfilm worden. Maar de timing van het plan was ongelukkig. Belcampo was net gestorven. In de hoofden van zijn erfgenamen zat nog weinig ruimte om na te denken over het vergeven van de filmrechten. Zelf kwam ik net van de Filmacademie en had weinig ervaring. Door wederzijds gebrek aan doortastendheid, is het er toen niet van gekomen. Maar toen ik een paar jaar geleden weer aan de voordeur stond bij Belcampo’s dochter, maakte ze meteen een enthousiast vreugdesprongetje en riep: “Wat leuk, dat verhaal wilde jij twintig jaar geleden ook al hebben.””
Volgens Mike van Diem hebben “De Surprise en Karakter, zijn verfilming van de gelijknamige roman van F. Bordewijk, met elkaar gemeen dan op het eerste gezicht lijkt. Niet alleen qua thematiek maar ook qua vormgeving: opnieuw behoorlijk groots, echt cinema, terwijl het verhaal opnieuw tijdloos en universeel is. Daarnaast is De Surprise ook geen dertien in een dozijn romcom. De film is op een bijzondere wijze vermakelijk en romantisch, maar past niet in het rijtje ‘Alles is Mannenharten-straatliefde met Sinterklaas op Ibiza’.”

Klik hier om de trailer te zien.Over de auteur

Natascha van der Stelt

462 volgers
839 boeken
20 favoriet
Auteur


Reacties op: De Surprise, een nieuwe Nederlandse romantische komedie

 

Gerelateerd

Over

Belcampo

Belcampo

Herman Schönfeld Wichers werd op 21 juli 1902 in Naarden geboren, hij groei...

Gesponsorde boeken