Meer dan 4,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Nieuws /

De Thriller Weken zijn begonnen!

door Hebban Crew 4 reacties
Vandaag zijn de allereerste Thriller Weken van start gegaan. Van 26 mei tot en met 18 juni vieren we het spannende boek in al haar facetten. Deze themaweken werden gisteravond feestelijk ingeluid met de Avond van het Spannende Boek en de uitreiking van de Nederlandse Thrillerprijzen. In dit artikel vertellen we je wat je kunt verwachten op Hebban.nl tijdens de Thriller Weken.

Thriller Weken Top 10

Speciaal voor jou selecteerden boekverkopers alvast deze thrillers voor de Thriller Weken Top 10.

Naar de Thriller Weken Top 10

Gratis ebook met spannende verhalen

Tijdens de Thriller Weken 2023 van 26 mei tot en met 18 juni is op Hebban een gratis ebook met leesfragmenten en nog niet eerder gepubliceerde spannende verhalen van Nederlandse topauteurs te downloaden.

  • Ontdek de beste thrillers van dit moment met leesfragmenten van alle titels uit de Thriller Weken Top 10, geselecteerd door boekverkopers.
  • Lees nieuwe spannende verhalen van Jeroen Windmeijer, Dana Smit, René Appel, Eva Nagelkerke en Marieke Damen & Jens Vern.
  • Laat je verrassen door de winnaar van de eerste Goeken Prijs, de Hebban schrijfwedstrijd voor spannende verhalen.

Download het gratis ebook

De Thriller Weken op Hebban

Tijdens de Thriller Weken hier op Hebban laten we uiteraard thrillerauteurs graag en veel aan het woord. In grote en kleine interviews, in allerlei vormen. Je maakt gedurende de Thriller Weken kans op een exemplaar van elk van de Top Tien-titels in ruil voor een recensie. We nemen een uitgebreid kijkje naar de in 2023 verschenen thrillers en de nog te verschijnen thrillers in dit jaar, met aandacht voor thrillers van eigen bodem én vervolgdelen van populaire reeksen. Daarnaast wordt natuurlijk de nieuwe thrillercanon, uitgebreid tot de 99 beste thrillers aller tijden, bekendgemaakt.

Naar het Thriller Weken-kanaal

Interview Sander Verheijen

Hebban hoofdredacteur Sander Verheijen: 'Als thrillerfan en -auteur kan ik vanzelfsprekend alleen maar blij zijn met meer en langer aandacht voor het genre. Het is natuurlijk goed nieuws dat het vak, met name boekverkopers en uitgevers, hun behoefte hebben uitgesproken: een langere campagne die tot in juni zou doorlopen. We hadden al plannen om de Thriller Tiendaagse naar de boekhandel te brengen. Nu zullen vanaf 26 mei tot en met Vaderdag (18 juni, red.) honderden boekhandels en bibliotheken in het teken staan van spannende boeken.'

Naar het interview

De agenda

De Thriller Weken 2023 vinden plaats in boekhandel, bibliotheek en hier op Hebban van 26 mei tot en met 18 juni. In de Thriller Weken-agenda vind je een overzicht van evenemtenten tijdens de Thriller Weken.

Naar de agenda

De Hebban Thrillerprijs

De Hebban Thrillerprijs is de belangrijkste lezersjuryprijs voor spannende boeken. Meer dan honderd leden van de Hebban lezerscommunity kozen uit de longlist bestaande uit vijftien oorspronkelijk Nederlandstalige thrillers een shortlist van vijf. Een jury van thrillerspecialisten, bestaande uit boekverkopers, bibliotheekmedewerkers en de redacteuren en recensenten van Hebban, bepaalde de winnaar van de Hebban Thrillerprijs 2023: De Ripper connectie van Gerrit Barendrecht.

Naar de winnaar

De Goeken Prijs

Tijdens de Avond van het Spannende Boek in de bibliotheek Utrecht is ook de winnaar van de Goeken Prijs schrijfwedstrijd voor spannende verhalen bekendgemaakt. Uit de 111 inzendingen is een shortlist van 15 verhalen samengesteld, waaruit door een vakjury de winnaar en vier runners-up zijn geselecteerd. Bekijk de volledige uitslag van de Goeken Prijs 2023!

Naar de winnaar

De Gouden Strop

In Bibliotheek Neude in Utrecht zijn gisteren de belangrijkste Nederlandse Thrillerprijzen 2023 uitgereikt. Musserts schaduw van John Kuipers won de NBD Biblion Gouden Strop, de prijs voor de beste oorspronkelijk Nederlandstalige spannende roman. De NBD Biblion Schaduwprijs, de aanmoedigingsprijs voor het beste thrillerdebuut, is dit jaar niet uitgereikt, vanwege een te gering aantal inzendingen.

Naar de winnaar

De VN Detective en Thrillergids

De VN Detective en Thrillergids is er weer, hét naslagwerk van het spannende boek. Zeventien experts velden dit jaar een oordeel over 384 spannende boeken, waarvan er acht met vijf sterren zijn beloond en ééntje is uitgeroepen tot de VN-Thriller van het Jaar. Duik in de donkere wereld van het spannende boek en rakel je eigen zwarte parel op, van de keelsnoerende thrillers van Esther Verhoef en Jo Nesbø tot de angstaanjagende horrorvertellingen van Thomas Olde Heuvelt en J.D. Barker.

Lees verder

Klets mee in het Thriller Café

Natuurlijk heeft het Thriller café ook nu weer een gezellig kletscafé voor thrillerliefhebbers of lezers die het genre willen leren kennen.

Naar het caféOver de auteur

Hebban Crew

2462 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: De Thriller Weken zijn begonnen!