Listmania /
De Top 10 2014 van culinair journalist Felix Wilbrink
Op 10 staat bij Wilbrink 'Het wilde eten' van Jacques Hermus.
Felix Wilbrink wil graag de spanning laten oplopen en bewaart zijn nummer 1 voor het laatst.
10. Het wilde eten van Jacques Hermes
"Boer-visser-jager staat er op zijn boek, maar op een visje na betwijfel ik of Jacques ook een dier heeft gedood. Hij kan er in ieder geval mooi over vertellen. Met lekkere recepten, vooral vis is zijn sterke kant."
9. Het Grote Sinterklaas kookboek
"Alsnog razendsnel aanschaffen. Een feest!"
8. Soepboek van De Kleinste Soepfabriek van Irma Puma en Anne Reinke
"Let op de koning der soepen: de Bombay sweet 'n sour."
7. Vis uit blik van Bart van Olphen
"Een juweel van een boek"
6. Doordeweeks van Hugh Fearnley-Whittingstall
"Hoe maak je een verstandig ontbijt? Hoe maak je pindakaas?"
5. Over rook van Meneer Wateetons
"Ik heb een paar Engelstalige boeken op dit gebied, maar die halen het niet bij deze zorgvuldigheid."
4. Liefde voor aardbeien van Jan Robben
"Droom hoe ze komende zomer weer verrukkelijk over je tong zullen dansen."
3/2. Liever lokaal van Annette Ruitenberg
"Een meesterwerk"
1. De smulpaap van Borghende van Wim Welberg
"Alles waarmee zijn oma hem en het hele gezin blij maakte. Pure liefde."
Bron: de Telegraaf zaterdag 13 december 2014 Weekeinde p. 24