Meer dan 4,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid

Hebban vandaag

Community /

De verborgen schatten van Hebban

door Hebban Crew 27 reacties
Hebban is zo omvangrijk dat het best even wennen is om je weg te vinden. Dit zijn de leukste ‘verborgen’ functies van je favoriete boekensite en -app.

Je wilt weten of je een veeleisende lezer bent

Wil je in één overzicht zien of je een meedogenloos kritische lezer bent of juist iemand die erg goed is in het selecteren van de juiste boeken? Open de Hebban Boekenapp, log in en bekijk je profielpagina door op je foto te klikken. Scroll naar beneden en je ziet direct hoeveel boeken je hebt beoordeeld en hoeveel sterren je hebt uitgedeeld. Deze feature is app-only.

Je wilt de populariteit van een boek op Hebban weten

Vergis je niet in het woordje ‘populair’ want het heeft niet per definitie een relatie met ‘kwaliteit’ of ‘waardering’. Een populair boek op Hebban is een boek dat vaak wordt opgezocht, waar vaak over wordt gesproken en die vaak op boekenplanken wordt gezet. Soms ontdek je hier een onverwacht pareltje, een boek dat niet per se hoog in de bestsellerlijsten staat. De Hebban Rank wordt dagelijks berekend en kijkt naar een periode van 30 dagen.

Wil je weten hoe een boek zich door de tijd in die Hebban Rank heeft bewogen, dan kun je sinds deze week de Hebban Rank historie opvragen van alle boeken in de populariteitslijst. Klik op roze Hebban Rank button naast de cover op de boekenpagina. Deze feature is site-only.

Gebruik je de Hebban Boekenapp en wil je snel de ins en outs weten over een boek op Hebban? Klik dan op het woordje 'waarderingen' op een boekpagina. Je ziet dan in één oogopslag alle informatie die je nodig hebt.

Je wilt echt méér lezen

Niet écht een verborgen feature, maar wel eentje waar we je niet genoeg over kunnen vertellen. De Hebban Reading Challenge is een vrijblijvende ‘stok achter de deur’ om onze lezers te helpen een van de meest gehoorde goede voornemens te bereiken: meer lezen.

De Hebban Reading Challenge is niets meer en niets minder dan een boekenteller. De Hebban Reading Challenge is geen wedstrijdje met andere lezers ‘wie las de meeste boeken’ maar een uitdaging voor jezelf: jouw persoonlijke leesdoelstelling.

Zodra je meedoet zie je in je dashboard een statusbalk en vind je in het ‘wil ik lezen’ actiemenu een optie om boeken die je wilt lezen of gelezen hebt aan te vinken voor jouw Challenge. Zodra je je Challenge hebt ingesteld op de site vind je de status ook terug op je profielpagina in de Hebban Boekenapp en kun je daar ook je gelezen boeken voor de Reading Challenge afvinken.

En goed nieuws! Je kunt je vanaf nu inschrijven voor de Hebban Reading Challenge en boeken toevoegen voor je Challenge-leeslijst van volgend jaar. Boeken als Gelezen aanvinken voor de Challenge kan vanaf 1 januari. Ontdek de inspirerende checklist. Meld je nu aan, dan heb jij aan het einde van het jaar ook zo'n fraai overzicht van je leesjaar.

Meld je hier aan voor de Hebban Reading Challenge

Het hele jaar door helpen we deelnemers aan de Reading Challenge met leesinspiratie en exclusieve giveaways.

Je wilt je mooiste boeken bewaren

Je hebt het misschien gehoord. Op 30 september lanceerden we de eerste Hebban 1000, de duizend mooiste boeken aller tijden. De lijst werd samengesteld uit duizenden persoonlijke top 25’s van onze lezers.

Maar wist je dat je het hele jaar een top 25 kunt aanmaken en wijzigen? Zo heb je altijd bij de hand van welke boeken je het meest hebt genoten en daarmee inspireer je natuurlijk zelf ook weer andere lezers. Want op Hebban helpen we elkaar graag aan mooie boeken-leestips.

Ook leuk en superhandig: surf eens naar de Hebban 1000 en vink de boeken aan die je hebt gelezen.

Je wilt wel eens hetzelfde boek met meer mensen tegelijk lezen en erover praten

Op Hebban organiseren we bijna wekelijks nieuwe online leesclubs in verschillende genres. Je hoeft geen ervaren (leesclub)lezer te zijn om je hiervoor in te schrijven. Probeer het eens of bezoek eens een leesclubdiscussie (zie hier alle actieve leesclubs) en kijk gewoon eens rond.

De online Leesclubs van Hebban zijn laagdrempelig en worden serieus begeleid waardoor iedereen ruimte krijgt om zijn of haar mening te geven. Regelmatig zijn de auteurs aanwezig om antwoord te geven op lezersvragen.

Je wilt op de hoogte gehouden worden van nieuwe boeken in jouw favoriete genre

Dan hebben we goed nieuws voor je. Als Hebbanlid kun je kiezen uit een heel aantal verschillende nieuwsbrieven. Houd je bijvoorbeeld van spannende boeken dan hebben we wekelijks een thrillernieuwsbrief voor je waarin we alle artikelen en giveaways m.b.t. spannende boeken voor je verzamelen. Op maandagmiddag versturen we de verwachtnieuwsbrieven uit voor alle belangrijke genres. Je weet dan precies welke boeken in die week gaan verschijnen.

Hier vind je een overzicht van alle nieuwsbrieven die we versturen. Als je bent ingelogd kun je via de nieuwsbriefinstellingen in Mijn Hebban alle nieuwsbrieven en notificaties beheren.

Nog geen lid? Het is gratis en in een paar minuten gepiept.

Ik wil lid worden!Over de auteur

Hebban Crew

2387 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: De verborgen schatten van Hebban