Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Listmania /

De verwachte sciencefiction & fantasy van voorjaar 2024

door Hebban Crew 65 reacties
De Verwachtlijst van Hebban biedt volop inspiratie om meer en leuker te lezen. Al die nieuw te verschijnen boeken die je om de oren vliegen kunnen je echter ook teveel worden: hoe weet je welke je écht niet mag missen? De Hebban Crew dook in de voorjaarsbrochures van 2024 en licht de mooiste pareltjes voor je uit. Elke maand één, plus vier bonustips.


Februari

Onderhuids

Catriona Ward, vertaald door Mariëtte van Gelder

Er staat 'thriller' op de cover, maar dat is vooral omdat het Nederlandse publiek zich een hoedje schrikt van het in het Angelsaksisch veel geaccepteerdere horrorgenre. Van Catriona Ward zagen we vorig jaar al Het laatste huis en Zonnewijzer in Nederlandse vertaling verschijnen.

Straks is er ook Onderhuids, waarin schrijver Wilder Harlow zich heeft teruggetrokken in een huisje aan de kust, om zijn allerlaatste boek te schrijven. Het zal een verhaal worden over zijn eigen tienerzomers in Whistler Bay en de seriemoordenaar die daar actief was. Er is echter iets vreemds gaande tijdens het schrijven en Wilder begint ernstig aan zichzelf te twijfelen. Hij vindt zelfs hele hoofdstukken in zijn manuscript waarvan hij zich niet kan herinneren dat hij ze heeft geschreven.

Onderhuids verschijnt op 28 februari bij uitgeverij Boekerij

Ook niet te missen

(14)
Derde deel van 'Koninkrijk der Zonden', waarin Emilia ontdekt dat haar zus Vittora nog leeft, maar haar ook meteen van moord moet vrijpleiten.
(1)
Derde boek van 'Kinderen van de tijd', waarin een kolonie met het bestaan worstelt en uit onverwachte hoek hulp krijgt aangeboden.
(1)
Tweede deel in de 'Vampyria'-reeks. Jeanne is eropuit het Magna Vampyria omver te werpen en opereert onder een valse naam.
(45)
Violet staat voor de ultieme loyaliteitstest: ze zal óf zichzelf moeten verloochenen óf het geheim van het college moeten ontrafelen.


Maart

De hartelozen

Young-Do Lee, vertaald door Mattho Mandersloot

In maart verschijnt De hartelozen, het eerste deel van de vierdelige fantasyreeks 'De Vogel die Tranen Drinkt', gebaseerd op Koreaanse mythologie. Auteur Young-Do Lee is een van de grondleggers van het Koreaanse fantasygenre, aangezien het genre vóór zijn debuutserie 'Dragon Raja' vrijwel onbestaand was in Korea. De hartelozen werd oorspronkelijk al in 2003 gepubliceerd.

Keigan Draca wordt gevraagd om een reddingsmissie te leiden naar het hart van de zuidelijke jungles van de Nhaga, een gevaarlijk, reptielachtig volk. Keigan is een van de weinigen die regelmatig het Nhaga-territorium betreedt, maar zelfs voor hem is dit een uitdaging. Zeker als blijkt dat diegene die hij moet redden een van de door hem zo gehate Nhagas is.

De hartelozen verschijnt op 28 maart bij uitgeverij Luitingh-Sijthoff

Ook niet te missen

(0)
Guyime en zijn metgezellen moeten gevaarlijke tijen trotseren om te ontdekken wat het geheime nut van de zeven vervloekte zwaarden is.
(0)
Het eerste deel van 'The Shadow Age', een nieuwe urban fantasy-reeks van de schrijfster van de succesvolle 'Rachel Morgan'-serie.
(0)
Een speculatieve historische standalone over bezeten loopgraven van de schrijfster van het driedelige 'De beer en de nachtegaal'.
(0)
Een sciencefictionroman over eerste contact, waarin drie jonge wetenschappers een ontdekking doen die verleden, heden én toekomst op zijn kop zet.


April

Drakenrijder

Taran Matharu, vertaald door Gerdien Beelen

In april komt het eerste deel van de 'Soulbound'-trilogie uit, Drakenrijder. Het is een epische fantasyserie over draken en veldslagen, maar ook over verbinding en het vinden van je eigen plek in de wereld.

De vijftienjarige Jai is gijzelaar aan het keizerlijk hof van het Sabijnse Rijk, sinds zijn vader jaren geleden door de keizer werd verslagen. Dan komt de zoon van de keizer aan de macht en die verklaart de oorlog aan Jais volk. In de chaos die uitbreekt weet Jai te ontsnappen. Tijdens zijn vlucht vindt hij een drakenei, dat al snel uitkomt. Dankzij hulp uit onverwachte hoek weet hij een magische band met zijn draak, Winter, te ontwikkelen. Hij ziet wat Winter ziet en voelt wat Winter voelt. En dan wordt het eindelijk tijd voor wraak ...

Drakenrijder verschijnt op 25 april bij uitgeverij Unieboek | Het Spectrum

Ook niet te missen

(0)
Gedaantewisselaar Shesheshen heeft de grootste fout gemaakt die monsters maar kunnen maken, ze is verliefd geworden.
(0)
De eerste standalone van de 'Grishaverse'-schrijfster, afspelend in de Spaanse Gouden Eeuw. Keukenhulp Luzia heeft aanleg voor kleine wondertjes.
(0)
Een idyllisch eiland is het enige dat van de wereld is overgebleven na een verwoestende mist. Na een moord komt de mist het eiland op ...
(0)
De magische krachten van Ruying worden ontdekt door de wrede Goden die haar land bezetten. Ze maken van haar de perfecte huurmoordenaar.


Mei

Legendes & lattes

Travis Baldree, vertaald door Erica Disco

Deze cosy fantasy TikTok-hype wordt eindelijk naar het Nederlands vertaald. Legendes & lattes is het debuut van Travis Baldree, die voorheen vooral bezig was met het inspreken van audioboeken en het bouwen van videogames.

De moegestreden ork Viv is het vechten beu en besluit haar zwaard aan de muur te hangen en een koffiebar te openen in een leuk dorpje. Een van de problemen die ze zal moeten zien te overwinnen is dat niemand weet wat koffie is. Langzaam maar zeker verzamelt Viv een bonte bende vrienden om zich heen, die haar helpen in het café en dankbaar deze nieuwe geurige ontdekking omarmen. Haar succes valt echter op en trekt vijanden aan, die haar prille geluk dwarsbomen.

Legendes & lattes verschijnt op 1 mei bij uitgeverij Zomer & Keuning

Ook niet te missen

(0)
Een hervertelling van het verhaal van de Indiase riviergodin Ganga en haar verdoemde sterfelijke zoon. Zullen moeder en zoon elkaar terugvinden?
(0)
Een ambtenaar krijgt een droomsalaris aangeboden om een tijdreiziger te begeleiden. Voor hem is het echter een flinke cultuurshock. Debuut.
(0)
Jin-Lu heeft de gevaarlijkste baan in de woestenij als 'magebike'-koerier. Dan gaat ze ervandoor met de prinses op wie ze verliefd is.
(0)
Davi zit vast in een tijdlus in een wereld vol monsters en dodelijke magie. Het lukt haar niet om de Dark Lord te verslaan, dus wordt ze zelf de Dark Lord.

Nog meer sciencefiction & fantasy

In de Verwachte boeken-lijst vind je alles dat de komende dagen, weken en zelfs maanden gaat verschijnen. Je kunt filteren op genre, zoals sciencefiction en fantasy, zodat je in één oogopslag kunt zien wat jij graag wilt lezen.

Meer verwachte sciencefiction & fantasyOver de auteur

Hebban Crew

2523 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: De verwachte sciencefiction & fantasy van voorjaar 2024