Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Nieuws /

De verwachte Young Adult van zomer 2024

door Hebban Crew 7 reacties
De Verwachtlijst van Hebban biedt volop inspiratie om meer en leuker te lezen. Al die nieuw te verschijnen boeken die je om de oren vliegen kunnen je echter ook teveel worden: hoe weet je welke je écht niet mag missen? De Hebban Crew dook in de zomerbrochures van 2024 en licht de mooiste pareltjes voor je uit. Elke maand één, plus vier bonustips.

Frambozenzomer

Auteur: Lucas Versteeg
Uitgeverij: Van Goor
Verschijningsdatum: 27 juni

Frambozenzomer is het debuut van Lucas Versteeg. Deze kersverse, jonge Nederlandse auteur is ook de oprichter van de boekenpodcast Boekencast. In zijn debuut kaart Versteeg onzekerheden aan over gewicht en seksuele geaardheid terwijl er een zomerse liefde opbloeit tussen twee jongens.

Terwijl Thomas ernaar uitkijkt om op vakantie te gaan naar een teken- en schilderkamp, hebben zijn ouders hem stiekem opgegeven voor een kamp waar jongeren een gezonde leefstijl leren ontwikkelen. Met tegenzin vertrekt Thomas naar het kamp, waar hij Fender, de knappe zoon van de kampleidster ontmoet. Fender is alles wat Thomas ooit hoopt te zijn: slank, zelfverzekerd en ... uit de kast. Er lijkt iets tussen hen op te bloeien, maar durft Thomas zijn onzekerheden opzij te zetten en aan Fender te vertellen wat hij echt voor hem voelt?

Ook niet te missen

(19)
In dit slotdeel van het 'Erfgenaam'-tweeluik moet prins Eik kiezen tussen de persoon van wie hij houdt of zijn trouw aan Elfhame.
(17)
Op de dansschool Street Academy lijkt de dreiging overal vandaan te komen. Wie zal het einde van het schooljaar niet halen?
(5)
Vlak voor de zomervakantie ontstaat er een onwaarschijnlijke vriendschap tussen Caplan en Mira.
(12)
Abby en Joan moeten zich op school en op werk staande zien te houden, terwijl het er thuis hard aan toe gaat.

Het Ultieme Spel

Auteur: Jennifer Lynn Barnes
Vertaler: Elise Kuip
Uitgeverij: Blossom Books
Verschijningsdatum: 30 juli

De Amerikaanse Jennifer Lynn Barnes is in Nederland vooral bekend van haar 'Hawthorne-mysterie'-reeks, waarin Avery Grambs het mysterie rondom de familie Hawthorne moet oplossen. Het Ultieme Spel is het eerste deel uit de nieuwe 'Miljoenenstrijd'-serie, dat zich afspeelt in het Hawthorne-universum.

Elk jaar organiseert Avery Hawthorne het Ultieme Spel om iedereen een gelijke kans op roem en rijkdom te geven. Er staan zeven gouden tickets ter beschikking om mee te doen en te midden van alles staat Grayson Hawthorne, die een onmisbare rol speelt in het spel van dit jaar. Maar als de spanning oploopt en de uitdagingen de kandidaten tot het uiterste drijven – fysiek, mentaal en emotioneel – wordt algauw duidelijk dat niet iedereen volgens de regels speelt.

Ook niet te missen

(1)
Zélie moet ontsnappen uit de handen van haar vijanden en bondgenoten vinden om haar volk te redden.
(0)
Voor hun laatste klus moeten partners-in-crime Kat en haar moeder Jamie een miljardair beroven op zijn verjaardagsfeest.
(1)
Drie jongeren zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en gaan op zoek naar de waarheid. Wie kunnen ze vertrouwen?
(0)
Jaren na de gebeurtenissen in Alice in Wonderland moet Alyssa de fouten die Alice heeft gemaakt zien op te lossen.

De Ravenjongens

Auteur: Maggie Stiefvater
Vertaler: Lia Belt
Uitgeverij: Boekerij
Verschijningsdatum: 13 augustus

De Amerikaanse Maggie Stiefvater is een grote naam binnen het fantasygenre. De eerste twee delen van de 'Raven'-serie werden eerder al eens vertaald, maar uitgeverij Boekerij heeft aangekondigd de serie nu in zijn geheel te vertalen. De Ravenjongens is het eerste deel en in 2025 zal de serie eindelijk compleet in het Nederlands te lezen zijn!

De rijke jongens van de lokale privéschool Aglionby staan ook wel bekend als de Ravenjongens. Blue is vastbesloten bij hen uit de buurt te blijven, want de Ravenjongens betekenen niets dan problemen. Zolang ze zich kan herinneren heeft haar spiri­tuele familie haar verteld dat Blue haar ware liefde zal vermoorden. Ze geloofde nooit dat deze voorspelling echt zou uitkomen. Maar wanneer haar ­leven verweven raakt met de sinistere wereld van de Ravenjongens, is ze daar niet zo zeker meer van.

Ook niet te missen

(0)
Studente Ada gaat op zoek naar haar plek in de wereld en ontdekt dat er altijd onverwachte dingen op je pad kunnen komen.
(0)
Een brand in de buurt van de school zorgt ervoor dat Romans schuldgevoelens over de dood van zijn zusje weer naar bovendrijven.
(0)
Wanneer de jonge Mel onverwacht en ongewild zwanger raakt, moet ze in haar eentje een belangrijke keuze maken.

Toen Haru hier was

Auteur: Dustin Thao
Vertaler: H.C. Kaspersma
Uitgeverij: Volt
Verschijningsdatum: 26 september

Dustin Thao brak internationaal door met zijn ontroerende debuutroman Hallo, met Sam, waarin de jonge Julie moet leren omgaan met het verlies van haar vriend Sam. Als je op zoek bent naar liefdesverdriet in een boek, wacht dan niet langer om deze maand naar de boekwinkel te rennen voor Thao's langverwachte tweede roman, Toen Haru hier was.

Wanneer Eric Ly in een café koffie aan het drinken is, stapt opeens Haru binnen, de jongen die Eric afgelopen zomer in Japan heeft ontmoet. Maar waarom verdwijnt Haru steeds? En waarom lijkt het erop dat alleen Eric hem kan zien? Wanneer hij de controle verliest over datgene wat hen bij elkaar houdt, moet Eric de werkelijkheid onder ogen zien. Zelfs als dat betekent dat hij Haru kwijtraakt.

Ook niet te missen

(0)
Rivaliserende leiders Kraai en Achilles moeten samenwerken om een groep straatkinderen uit de gevangenis Futuria te bevrijden.
(0)
Als er een meisje dood wordt gevonden, gaan bendeleiders Roma en Juliette op onderzoek uit. Heeft het mysterie iets met hun privélevens te maken?
(0)
Lennon kan niet wachten tot zijn examens voorbij zijn en hij de zomer lang kan roadtrippen, maar dan komt de uit huis geplaatste Juna bij hem wonen.
(10)
In dit laatste deel van de 'Twin crowns'-reeks moeten de zusjes Wren en Rose een groot offer brengen om hun koninkrijk te redden.

Nog meer Young-Adult

In de Verwachte boeken-lijst vind je alles dat de komende dagen, weken en zelfs maanden gaat verschijnen. Je kunt filteren op genre, zoals literatuur en romans, zodat je in één oogopslag kunt zien wat jij graag wilt lezen. Hier vind je de verwachte Young Adult-titels van februari tot en met mei.

Meer verwachte Young-AdultOver de auteur

Hebban Crew

2562 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: De verwachte Young Adult van zomer 2024

 

Gerelateerd