Hebban vandaag

Interview /

De Vijf Favorieten van... Rutger van den Broek

door Caroline Soesbergen 1 reactie
Vijf favorieten van Rutger van den Broek is het tiende deel uit een serie mini-interviews op Hebban Culinair. Bekende koks en culinaire schrijvers vertellen over hun vijf favorieten in de keuken.
Sinds Rutger in 2013 het eerste seizoen van het populair tv-programma 'Heel Holland Bakt' won, staat zijn leven in het teken van bakken. Hiernaast werkt hij nog steeds als recovery verpleegkundige in het ziekenhuis.
Op zijn Facebookpagina vertelt hij trots over zijn derde boek, 'Bakbijbel', dat onlangs verscheen. Hierin leert Rutger je de belangrijkste baktechnieken aan de hand van stap voor stap foto's. Ook geeft hij recepten voor de klassiekers én voor zijn eigen specialiteiten.


Ingrediënt

"Chocolade, daar kan ik echt nooit genoeg van krijgen! En je kunt er zoveel dingen mee maken, cake, taarten, koekjes, mousse, bonbons... Er is gelukkig altijd wel wat te verzinnen met chocolade."

Keuken

"Dat zijn er eigenlijk twee. De Italiaanse keuken vind ik erg fijn, met goede en relatief eenvoudige ingrediënten hele lekkere gerechten neer zetten, dat spreekt mij erg aan. Wat bakken betreft ben ik een liefhebber van de Franse keuken. De Franse patisserie is voor mij erg inspirerend en biedt heel veel. Het is verfijnd, mooi en onwijs lekker!"

Kookgereedschap

"Ik zou zelf echt niet meer zonder mijn Kitchenaid standmixer kunnen. Het maakt het bakken zoveel eenvoudiger. Al het kneden en kloppen wordt voor mij gedaan en ik heb ondertussen mijn handen vrij om andere dingen te doen. Ook complexere bereidingen zoals bijvoorbeeld Italiaanse meringue zijn goed te maken zo."

Maaltijd

"Het zal je niet verbazen, maar dat is het dessert. Zelf ben ik echt een zoetekauw en ik kijk altijd uit naar het dessert. Eén van mijn favorieten is de moelleux, zo'n chocoladetaartje waarbij, als je hem door snijdt, de warme vulling er als lava uitloopt. Heerlijk! Bolletje vanille-ijs erbij en ik geniet!"

Website/foodblog/tijdschrift

"Mijn favoriete website is culy.nl. Ik kijk er meerdere keren per week op voor inspiratie en leuke recepten. Mijn deelname aan Heel Holland Bakt, waar alles mee begon, heb ik ook gedeeltelijk te danken aan culy.nl. Daar las ik namelijk de oproep om je op te geven als kandidaat. Vanaf 5 september ga ik 13 weken lang mijn recepten delen op culy.nl, op de Zoete Zaterdagen!"Over de auteur

Caroline Soesbergen

27 volgers
78 boeken
5 favoriet


Reacties op: De Vijf Favorieten van... Rutger van den Broek

 

Gerelateerd

Over

Rutger van den Broek

Rutger van den Broek

Rutger van den Broek gooide hoge ogen als winnaar van het televisieprogramma Hee...

Gesponsorde boeken