Advertentie

Hebban vandaag

Interview /

De vijf w's volgens... Liza Sips

door Victoria Farkas 1 reactie
Rubriek waarin auteurs zichzelf en hun werk presenteren aan de hand van de vijf journalistieke W's: Wie, Wat, Waar, Wanneer en Waarom. In deze aflevering actrice Liza Sips, die onlangs debuteerde met haar eerste jeugdboek 'Soapsop'.

WIE denkt Liza Sips wel dat zij is?
"Ik begon op jonge leeftijd met acteren. Ik speelde op jonge leeftijd al in Goede tijden, Slechte tijden. Na GTST bleef ik acteren en presenteerde ik o.a. programma's voor een jeugdzender. Op dit moment ligt mijn eerste jeugdroman Soapsop in de boekwinkels.. Dus heel eerlijk; ik kan niet in een paar woorden zeggen WIE Liza Sips is, maar wel dat ik het te gek vind dat ik zoveel leuke dingen mag doen."

WAT maakt de televisiewereld zo'n goede setting voor een jeugdboek? 
"Er zijn in Nederland weinig tot geen jeugdboeken over dit onderwerp, geschreven door iemand die dit zelf heeft meegemaakt. Terwijl ik wel het idee heb dat er een hoop mensen nieuwsgierig zijn naar het televisiewereldje. Ik kreeg bijvoorbeeld vaak de vraag hoe het is om in een soap te spelen. Hoe gaan audities? En hoe is het om op jonge leeftijd ineens in de spotlights te staan? Deze vragen heb ik d.m.v. Soapsop proberen te beantwoorden, in een luchtig jeugdroman."

WAAR liep je het meest tegenaan tijdens het schrijven? 
"Ik wist niet dat er zoveel bijkomt kijken voordat je boek in de winkel ligt. Ik vond het hele proces na het schrijven bijvoorbeeld best lang duren, maar dat bewijst alleen maar hoe nauwkeurig mijn uitgeverij is. Ik ben zelf een pietje-precies, dus bij ieder 'fout' die we uit het boek haalden dacht ik: Yes, het is weer een stukje beter geworden!"

WAAROM wilde je een jeugdboek schrijven en bijvoorbeeld geen boek voor volwassenen? 
"Ik was, net als mijn hoofdpersonage Pippa, zestien jaar toen ik in een soap ging spelen. Het verhaal geeft dus een kijkje achter de schermen van televisie, vanuit de ogen van de zestienjarig meisje. Je leest haar gedachtegang en ik denk dat vooral de jeugd zich het meest met haar kan identificeren. Maar iedereen die geïnteresseerd is in dit onderwerp, kan Soapsop prima lezen!"

WANNEER is je doel met dit boek bereikt? 
"Mijn eerste doel is al bereik en dat is dat een prachtige uitgeverij als De Fontein mijn verhaal wilde uitgeven. Ik moet er nog steeds aan wennen wanneer ik Soapsop in de boekwinkels zie liggen. Ik hoop dat iedereen die het leest een goed gevoel aan het boek overhoudt. Dat zij het met even veel plezier lezen, als dat ik het geschreven heb."

Foto Liza Sips: (c) Wouter VandebrinkOver de auteur

Victoria Farkas

125 volgers
8 boeken
3 favoriet
Auteur


Reacties op: De vijf w's volgens... Liza Sips

 

Gerelateerd

Over

Liza Sips

Liza Sips

Liza Sips begon al jong met acteren. Ze kreeg nationale bekendheid door haa...

Gesponsorde boeken