Meer dan 4,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Advertorial /

De VN Detective en Thrillergids 2023 is nu verkrijgbaar

door Hebban Crew 12 reacties
De VN Detective en Thrillergids is er weer, hét naslagwerk van het spannende boek. Zeventien experts velden dit jaar een oordeel over 384 spannende boeken, waarvan er acht met vijf sterren zijn beloond en ééntje is uitgeroepen tot de VN-Thriller van het Jaar. Duik in de donkere wereld van het spannende boek en rakel je eigen zwarte parel op, van de keelsnoerende thrillers van Esther Verhoef en Jo Nesbø tot de angstaanjagende horrorvertellingen van Thomas Olde Heuvelt en J.D. Barker.

44ste VN Detective en Thrillergids

Naast het recenseren van alle thrillers en detectives uit de laatste twaalf maanden richt de gids zich op complotdenken. Wat is waarheid, wat is waan en wanneer verglijdt de waan in misdaad? Met een onderzoek naar de samenzweringsthriller, een reconstructie van het bizarre lot van Seth Rich, een interview met Maurice de Hond, verschillende onthullingen over de gestolen Vermeer en nog veel meer.

Bestel nu de VN Detective en Thrillergids

Complotdenken

Sinds covid schrikt niemand nog op van een complotje meer of minder. De elite is een stel reptielen, corona is een biologisch wapen en Klaus Schwab wil het land van álle boeren afpakken. Het is wachten tot schrijvers zich laten inspireren door deze golf van paranoia. Of er meesterlijk op voortborduren. Dat dat tot ijzersterke thrillers kan leiden, heeft het verleden ons wel geleerd. De VN Detective en Thrillergids dook in de geschiedenis van de samenzweringsthriller en rakelde een paar donkere parels op. Welke boeken blinken uit in het zaaien van twijfel en aanwakkeren van paranoia? De gids selecteerde vijf ijzersterke klassiekers.

Lees verder

Vijf sterren

Het VN Detective en Thrillergids-team van bevlogen recensenten heeft dit jaar bijna vierhonderd nieuw verschenen thrillers gelezen en gerecenseerd. Daarvan kregen slechts acht boeken die felbegeerde vijf sterren.

VN Thriller van het Jaar

Alle boeken die vijf sterren ontvangen in de VN Detective en Thrillergids maken kans om zichzelf de VN-Thriller van het Jaar te noemen. Lang had de jury niet nodig om de winnaar te bepalen:

'Heftig actiegeweld meets progressieve denkbeelden.'

Verheugd was de jury over de drie Nederlandse schrijvers die de vergelijking hebben doorstaan met recent uitgebrachte vertalingen van internationale grootmeesters. Opmerkelijk is dat twee nominaties zich in het bovennatuurlijke begeven, terwijl horror onder de recensenten niet favoriet is en dit subgenre vaak buiten de selectiecriteria valt. Verder zijn de meeste categorieën vertegenwoordigd: de speurdersserie, de legal thriller, de spionageroman, de actiethriller, de (historische) oorlogsvertelling en het psychologisch doorwrochte misdaadverhaal.

Lees het volledige juryrapport

Vlijmscherpe tranen

S.A. Cosby, vertaald door Henk Moerdijk

Het is vijftien jaar geleden dat Ike Randolph de gevangenis uit liep en sindsdien is hij niet meer in aanraking gekomen met de politie. Maar wanneer twee agenten voor zijn deur staan, weet Ike dat hij als zwarte man op zijn hoede moet zijn.

Ike krijgt het bericht dat elke vader vreest: zijn zoon Isiah en zijn witte echtgenoot Derek zijn vermoord. Hoewel Ike de geaardheid van zijn zoon nooit volledig heeft kunnen accepteren, is hij ontroostbaar.

Ook Dereks vader Buddy Lee schaamde zich voor zijn zoons homoseksualiteit, net zoals Derek zich schaamde voor zijn vaders criminele verleden. Maar Buddy Lee zal niet rusten voor hij weet wie zijn zoon vermoord heeft.

Vastberaden om goed te maken wat ze niet konden toen hun zoons nog leefden, besluiten de twee vaders hun vooroordelen over hun zoons - en over elkaar - aan de kant te schuiven en hun handen ineen te slaan om wraak te nemen op de moordenaar van hun zoons.

Lees het Hebban-interview met de auteur

Bestel nu de VN Detective en Thrillergids

De nieuwste editie van hét naslagwerk van het spannende boek, met recensies van en sterren voor alle (ja, álle) thrillers en detectives van de laatste twaalf maanden, interviews met de beste auteurs en analyses van het donkere boekengenre.

Bestel nu de VN Detective en ThrillergidsOver de auteur

Hebban Crew

2462 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: De VN Detective en Thrillergids 2023 is nu verkrijgbaar

 

Gerelateerd

Over

S.A. Cosby

S.A. Cosby

S.A. Cosby is een auteur uit Zuidoost-Virginia. Een laatste uitweg won onder m...