Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Community /

De Week van de Debutant 2024: dit is wat je kunt verwachten

door Hebban Crew 10 reacties
Tijdens de Week van de Debutant van 15 tot en met 21 april zetten we op Hebban de debuterende auteur in het zonnetje. De komende zeven dagen schenken we extra veel aandacht aan wat het betekent om te debuteren. De Hebban Debuutprijs 2024 heeft daar natuurlijk een centraal plekje in, maar wat staat er nog meer te gebeuren?

Wat staat er op het programma?

De Hebban Debuutprijs

Op maandag 15 april trappen we de Week van de Debutant af met het openen van de wildcardverkiezing voor de Hebban Debuutprijs 2024. Tijdens deze verkiezing kun je zelf een Nederlandstalig literair fictiedebuut dat (voor het eerst) verschenen is tussen 1 januari en 31 december 2023 nomineren voor het vijftiende plekje op de longlist. Je zult niet al te lang in spanning hoeven afwachten of jouw genomineerde debuut ook daadwerkelijk op de longlist terechtkomt. Op maandag 22 april maken we namelijk als feestelijke afsluiter van de Week van de Debutant de longlist bekend. Vanaf 09.00 uur 's ochtends onthullen we elk half uur een genomineerde titel.

LEES VERDER / Alles wat je moet weten over de Hebban Debuutprijs 2024

De debuten van 2024

Tijdens de Week van de Debutant staat niet alleen de Hebban Debuutprijs centraal, maar ook de debuten die in 2024 zijn verschenen of nog gaan verschijnen. Voor het eerst gepubliceerd worden is een grote mijlpaal. Met het nieuwe werk dat deze auteurs de wereld in brengen, voegen ze nieuwe stemmen en perspectieven toe aan het literaire landschap. We laten tijdens de Week van de Debutant een aantal van deze kersverse stemmen aan het woord over de kracht van debuteren. Natuurlijk zijn we ook erg benieuwd naar jouw favoriete debuut. Kortom, het wordt een fijne week om kennis te maken met nieuwe auteurs en hun verrassende debuten.

Debuten om je alvast op te verheugen

Maakt de Week van de Debutant je nieuwsgierig naar de Nederlandstalige literaire debuten die je in 2024 kunt verwachten? In onderstaande lijst vind je alle al verschenen én aangekondigde debuten terug. We tippen er hier alvast vier die je zeker niet mag missen.

Verschijnt 16 mei
(0)
Een groep outcasts raakt in de ban van de succesvolle, maar spoorloos verdwenen kunstenares Salomé Abergel.
Verschijnt 1 juni
(1)
Wanneer zijn zus Lara ernstig ziek wordt, moet de vrije en onbevangen Woody zich in één klap volwassen gedragen.
Verschijnt 7 juni
(0)
Hoewel Ada en haar broer dezelfde traumatische jeugd hebben meegemaakt, zijn ze ver uit elkaar gegroeid.
Verschijnt 10 september
(0)
Terwijl haar kinderen slapen, dwaalt een moeder 's nachts door Amsterdam om te voorkomen dat het verleden zich herhaalt.

Naar de debuten van 2024Over de auteur

Hebban Crew

2550 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: De Week van de Debutant 2024: dit is wat je kunt verwachten