Hebban vandaag

Nieuws /

De Week van de Debutant komt eraan!

door Hebban Crew 14 reacties
Van 14 tot en met 20 september organiseert Hebban de vijfde Week van de Debutant. Tijdens deze dagen staat Hebban voor een groot deel in het teken van debuterende schrijvers. Een belangrijk onderdeel is de bekendmaking van de Hebban Debuutprijs 2020 aan het eind van deze themaweek. Wat kun je nog meer verwachten?

Wat kun je verwachten? 

Heel veel debutanten komen aan bod, waaronder natuurlijk de vijf genomineerden voor de Hebban Debuutprijs 2020. Op zaterdagochtend 19 september wordt de winnaar bekendgemaakt. Hoe, dat houden we nog even geheim...  Ook blikken we samen met oud-winnaars terug op voorgaande edities: hoe gaat het nu met oud-winnaars Lize Spit, Roxane van Iperen, Antoinette Beumer en Thomas Rueb

We laten uitgevers aan het woord over de magie van debuteren, trends en het bizarre coronajaar 2020. Natuurlijk kijken we ook vooruit en ontdek je welke debuten je dit jaar nog mag verwachten én hebben we een gratis epub voor je samengesteld om van te smullen! Verwacht daarnaast nog heel veel fijne winacties: het wordt een prachtige week voor iedereen die van nieuwe boeken ontdekken houdt.

'De Week van de Debutant is er voor debuterende schrijvers omdat we allemaal wéten dat het zo verrekte lastig voor hen is om een groot podium en een eigen publiek te vinden. Slechts een enkeling wordt opgepakt door de (landelijke) media en dat is veelal slechts weggelegd voor de schrijvers met een bekende naam of een bekend gezicht. In de Week van de Debutant willen we onze lezers vooral laten ervaren hoe leuk het is om nieuwe stemmen in de literatuur te ontdekken. Een mooi hoogtepunt in een bomvol boekenjaar.'

Sander Verheijen, hoofdredacteur Hebban

 

De Hebban Debuutprijs 2020

De longlist

De Hebban Debuutprijs 2020 richt zich op Nederlandstalige literaire fictie, literaire non-fictie, spanning, feelgood en young adult voor het eerst verschenen tussen 1 april 2019 en 1 april 2020. De longlist voor de Hebban Debuutprijs werd op maandag 20 april bekendgemaakt op Hebban. Een lezersjury van ruim honderd lezers beoordeelde tussen 20 april en 15 juni de vijftien genomineerde titels en bepaalde de shortlist van de Hebban Debuutprijs.

Naar het Hebban Debuutprijs-kanaal

De shortlist

De shortlist telt vijf boeken. De eindjury bestaat uit boekverkopers Gerben de Bruijn (voorzitter), Monique Eskens, Pauline Goedemans, Daphne de Haan, Remco Houtepen en Arno Koek, en leden van de Hebban Crew: Aimee van Tienoven, Anouk van der Zee, Lindy de Jong en Debbie van der Zande. De Hebban Debuutprijs wordt op zaterdag 19 september uitgereikt aan de winnaar.

Lees verder...Over de auteur

Hebban Crew

2165 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: De Week van de Debutant komt eraan!

 

Gerelateerd

Overig

Hebban Debuutprijs Winnaars

op 21 januari 2015 door Hebban Crew 7 boeken 9 volgers 0 reacties 1 like

Gesponsorde boeken