Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

De Week van het Luisterboek

Van 18 t/m 24 mei is de Week van het Luisterboek. Deze bestaat al sinds 2005 en wordt sinds 2012 georganiseerd door de Stichting CPNB. Tijdens de Week van het Luisterboek is het Luistergeschenk van Hugo Borst verkrijgbaar bij de boekwinkel.

Ook voor liefhebbers van korte verhalen en verhalenbundels is er inmiddels genoeg keus. Luisterboeken met de meest mooie verhalen te over. Een aantal bestsellers op een rijtje:


Afgunst en Een goed huwelijk - Saskia Noort

Bundel van twee spannende verhalen door Saskia Noort.

In Afgunst leeft bestsellerschrijfster Susan van Doorn nog dagelijks met de angst voor haar dominante ex. Tijdens hun relatie was alles wat Susan deed in zijn ogen minderwaardig, terwijl zij hem aanbad. Toen Susan uit zijn schaduw durfde te treden door hun relatie te verbreken was hij woedend.

Het tweede verhaal Een goed huwelijk gaat over een bedrogen echtgenote die op wraak zint als ze erachter komt dat haar man er een minnares op nahoudt.

Louter lust - Lydia Rood

Nu erotiek voor vrouwen opnieuw in de belangstelling staat, blijkt er een schreeuwend tekort te zijn aan prikkelende lectuur voor vrouwen. Mannenporno is vaak te direct: voor veel vrouwen bevat die te weinig stippeltjes waarop ze hun eigen fantasie kunnen loslaten. Louter lust bevat veertien fantastische verhalen zonder literaire pretentie: het is een doe-boek.

Louter lust is op dit moment het enige erotische boek in Nederland dat verkrijgbaar is als luisterboek, ingesproken door de auteur zelf.

Alle Indische Tantes - Yvonne Keuls

Tante Toetie, Tante Mekkie, Tante Dé, Tante Bé en Tante Bel zijn de Indische tantes van Yvonne Keuls. Ze beschrijft en vertelt met een mengeling van liefde en verwondering hun levens in de Haagse binnenstad.

In Alle Indische Tantes zijn opgenomen de eerder uitgekomen luisterboeken Trassi Tantes en Indische Tantes.
Deze selectie wordt aangevuld met een aantal nooit eerder voorgelezen verhalen.
Alle Indische Tantes
zijn nu compleet, en vormen een liefdevol monument voor de bijzondere Tantes van Yvonne Keuls.

Boosaardige verhalen - Renate Dorrestein

De drie verhalen Blauwbaards Bruiden, Het meisje met de BIC aanstekers en Suiker samen in één bundel.

Onvervalste Hollandse horror met humor – zoals alleen Dorrestein dat kan.

Groeten uit Column - Herman Koch e.a.

Op vakantie met: Herman Koch, Aaf Brandt Corstius, Youp van 't Hek, Henk Hofland, Herman Pleij, Machtend van Gelder, Paulien Cornelisse, Kees van Kooten, Frits Abrahams, Herman Koch, Youp van 't Hek, Frits Abrahams, Paulien Cornelisse


9 populaire columnisten schreven samen 12 columns over vakantie of reizen.

Echt gebeurd - Paulien Cornelisse & Micha Wertheim

De waarheid verzin je niet. Dat is de reden dat Micha Wertheim en Paulien Cornelisse begonnen met Echt Gebeurd: een maandelijkse middag waarop mensen waargebeurde verhalen vertellen die ze zelf hebben meegemaakt – geïnspireerd op het zeer populaire Amerikaanse The Moth.

De verhalen kunnen geestig zijn, spannend, of ontroerend. Over een aarzelende jeugdliefde, over diamanthandel in Afrika, of over een politieke carrière tegen wil en dank. Ook worden er altijd fragmenten uit puberdagboeken voorgelezen.

De beste sprookjes van Grimm - Gebroeders Grimm

In het begin van de negentiende eeuw begonnen de gebroeders Grimm met het verzamelen en op papier zetten van de op dat moment in omloop zijnde volksverhalen. Het resultaat was een bundeling van de sprookjes van Grimm zoals we die nu kennen.

Pieter Lutz, bekend van diverse tv-series en befaamd om zijn warme en kindvriendelijke stem, leest een selectie van de acht meest spannende sprookjes van Grimm voor. Leeftijd 4+

De humor van Godfried Bomans & Simon Carmiggelt - Godfried Bomans & Simon Carmiggelt

Bomans en Carmiggelt samen op één luisterboek, dat is niet eerder gebeurd. Soms hilarisch, dan weer ingetogen, over wel of niet op vakantie gaan, over uitgaan, over verliefdheid, over het schrijverschap en... over elkaar.

Over de auteur

Jean-Paul Colin

168 volgers
21 boeken
17 favoriet
Auteur


Reacties op: De Week van het Luisterboek

 

Over

Hugo Borst

Hugo Borst

Hugo Borst (1962) is schrijver, columnist, redacteur en voetbalcriticus. Hij sch...

Gesponsorde boeken