Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Luisterboek cadeau-app voorgelezen door Rik van de Westelaken en Carolien Borgers

door Hebban Crew 23 reacties
Over precies twee weken begint de Week van het Luisterboek 2018. De actieweek van 9 tot en met 19 mei omvat een bomvol programma om het ‘gesproken boek’ te promoten. Zo is er een luisterboek cadeau-app, een serie podcasts van luisterboekenmakers, een talentenjacht en zijn er veel kortingsacties. De shortlist van de Hebban Luisterboek Award 2018 wordt op 8 mei bekendgemaakt bij Tijd voor MAX vanaf 19.00 uur op NPO 1. Boekensite Hebban.nl neemt voor de tweede keer de organisatie op zich.

Luisterboek cadeau-app voorgelezen door Rik van de Westelaken en Carolien Borgers

De Week van het Luisterboek cadeau-app bestaat uit twee gloednieuwe luisterboeken. Wie is de Mol-presentator Rik van de Westelaken leest ‘Ik kan er nét niet bij’, het aangrijpende persoonlijke verhaal van Sander Verheijen over zijn tweeling. Het tweede luisterboek is ‘Stilzwijgen’, een kort spannend verhaal van thrillerschrijfster Anita Terpstra, voorgelezen door cabaretière Carolien Borgers. De cadeau-app is gedurende de Week van het Luisterboek voor iedereen gratis te downloaden voor Apple iOS en Android.

Luisterboek Award

Het Beste Luisterboek van het Jaar wordt gekozen door een jury bestaande uit 100 liefhebbers van luisterboeken. Zij beoordelen de longlist bestaande uit 24 genomineerde luisterboeken, samengesteld door de partners van de Week van het Luisterboek. De shortlist bestaat uit 5 luisterboeken en wordt bij Tijd voor MAX op 8 mei vanaf 19:00 uur op NPO 1 bekendgemaakt. Een week later is bekend wie de winnaar is. De Hebban Luisterboek Award is een prijs voor de voorlezer én voor de auteur van het boek.   

Hanna Verboom en Jochem Myjer waren de winnaars van de eerste editie van de Hebban Luisterboek Award. Dit jaar is er geen prijs voor het beste luisterboek voor kinderen.


Meer aandacht voor luisterboeken

Naast de cadeau-app en de verkiezing staat Hebban.nl voor een groot deel in teken van het luisterboek. Op hebban.nl/luisterboeken komen er achtergrondartikelen en interviews met de makers van luisterboeken. Luisterboekenproducent Thinium verzorgt een dagelijkse podcast met verhalen over en gesprekken met voorlezers, auteurs en liefhebbers. Deze podcasts zijn tevens te beluisteren in de Hebban Luisterboek-app. Daarnaast is er een actieshop waar luisterboeken tijdelijk met hoge kortingen kunnen worden aangeschaft.

Sterke groei luisterboeken

Het aanbod van luisterboeken en de populariteit ervan neemt sterk toe. In de afgelopen twaalf maanden zijn er zo’n 850 nieuwe luisterboeken verschenen.

‘Een record.’ zegt Huub van de Pol, CEO van Luisterhuis, de grootste distributeur van luisterboeken. ‘Jarenlang was het steeds ongeveer 300 titels per jaar, zonder groei. Er waren maar twee of drie serieuze producenten van luisterboeken. In 2016 veranderde dat. Toen begonnen uitgevers zelf ook luisterboeken te produceren.’

Lezerssite Hebban.nl nam vorig jaar de organisatie van de Week van het Luisterboek over van Stichting CPNB. ‘Steeds meer lezers omarmen ook het luisterboek. Het is niet meer alleen een product voor mensen die niet of niet meer kunnen lezen. Veel van onze lezers zien het als een extra mogelijkheid om verhalen tot zich te krijgen op momenten dat ze geen boek kunnen lezen. Tijdens het autorijden bijvoorbeeld, of vervelende huishoudelijke klussen,’ aldus Hebban-redacteur Soraya Vink.  

Partners Week van het Luisterboek

De Week van het Luisterboek 2018 wordt mogelijk gemaakt door: Uitgeverij HarperCollins Holland, Uitgeverij De Bezige Bij, A.W. Bruna Uitgevers, Karakter Uitgevers, Ambo|Anthos Uitgevers, Luisterrijk, Thinium Audioboekproducties en Libris Blz.

Bezoek het Luisterboeken-kanaal op Hebban voor meer informatie.

Download de Week van het Luisterboek cadeau-app hier voor iOS (iPhone en iPad)

Download de Week van het Luisterboek cadeau-app hier voor Android

De luistercadeau's zijn ook beschikbaar in de reguliere Hebban Luisterboek-app.

Download de Hebban Luisterboek-app hier voor iOS (iPhone en iPad) 

Download de Hebban Luisterboek-app hier voor Android

Beide apps zijn ontwikkeld met Audiyence.

Fotografie: (c) Dingena MolOver de auteur

Hebban Crew

2125 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Luisterboek cadeau-app voorgelezen door Rik van de Westelaken en Carolien Borgers

 

Gerelateerd

Over

Anita Terpstra

Anita Terpstra

Anita Terpstra (Hallum, Friesland, 1974) is een Nederlandse thrillerauteur en te...

Sander Verheijen

Sander Verheijen

Sander Verheijen (1974) is general manager en hoofdredacteur van Hebban.nl...

Gesponsorde boeken