Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Nieuws /

De Week van het Luisterboek 2019 komt eraan!

door Hebban Crew 7 reacties
Persbericht | Chava voor in ’t Holt en Sander de Heer zijn de gezichten en de stemmen van de Week van het Luisterboek 2019. Paul van Loon en Hilde Vandermeeren de auteurs. Henkjan Smits is juryvoorzitter.

Vanaf maandag 6 mei organiseert lezerssite Hebban.nl voor de derde keer de Week van het Luisterboek. De actieweek bestaat uit een bomvol (online) programma om het ‘gesproken boek’ te promoten. Er worden twee nog niet eerder verschenen luisterboeken cadeau gegeven. Actrice Chava voor in ’t Holt (bekend van o.a. De Hel van ’63 en Moordvrouw) leest een viertal spannende verhalen van de bekroonde Vlaamse misdaadauteur Hilde Vandermeeren. Collega-acteur Sander de Heer (o.a. Goudkust en Onderweg naar morgen) leest het verhaal van Dolfje Weerwolfje en Foeksia in het Weerwolvenbos van de populaire kinderboekenschrijver Paul van Loon. Daarnaast wordt voor de derde keer de Hebban Luisterboek Award uitgereikt aan de beste voorlezers van luisterboeken. Henkjan Smits, presentator van De MAX! op NPO Radio 5 en voormalig juryvoorzitter van o.a. Idols en X Factor, is voorzitter van de professionele jury die zich buigt over de shortlist die bepaald wordt door een 100-koppige lezersjury.

Hebban Luisterboek Award

De Hebban Luisterboek Award is een (lezers)juryprijs voor de beste voorlezer. Er zijn twee categorieën: volwassenen en kinderen. Meer dan honderd liefhebbers van luisterboeken beoordelen op dit moment de longlist. Onder de genomineerden veel bekende voorlezers zoals Dieuwertje Blok, Kees Hulst, Inge Ipenburg, Ricky Koole, Frank Lammers, Rik van de Westelaken en Carly Wijs. Auteurs Daphne Deckers, Johan Fretz, Guus Kuijer, Henk Spaan en Anna Woltz zijn genomineerd voor het voorlezen van de boeken die ze zelf schreven. Eerdere prijswinnaars zijn Hanna Verboom (Tweede kans geschreven door Martyn van Beek, 2017), Jochem Myjer (De gorgels geschreven door Jochem Myjer, 2017) en Howard Komproe (Kleurenblind geschreven door Trevor Noah, 2018).

De professionele jury van de Hebban Luisterboek Award 2019 bestaat naast Henkjan Smits uit Mariëlle van Tilburg (audioprofessional), Soraya Vink (redacteur en luisterboek-specialist Hebban) en Sander Verheijen (hoofdredacteur Hebban).  Zij beoordelen de titels op de shortlists.

Henkjan Smits: “Voor mij is het een eer dat ik gevraagd ben als juryvoorzitter van deze jury. Luisterboeken maken een groot deel van mijn leven uit. Ik luister graag naar luisterboeken en ben zelf als voorlezer van luisterboeken ook actief.”

De shortlists van de Hebban Luisterboek Award 2019 worden op 24 april a.s. door Henkjan Smits bekendgemaakt bij Tijd voor MAX vanaf 17.10 op NPO 1.

De Hebban Luisterboek Awards worden tijdens de Week van het Luisterboek uitgereikt. 

De auteurs

Paul van Loon is al meer dan 30 jaar schrijver en heeft maar liefst tien keer de Prijs van de Nederlandse Kinderjury gewonnen. Hij is vooral bekend door zijn boeken over Dolfje Weerwolfje, Foeksia de miniheks en de Griezelbus. Deze maand verschijnt zijn twintigste Dolfje Weerwolfje-boek. Dolfje Weerwolfje en Foeksia in het Weerwolvenbos werd speciaal voor de Week van het Luisterboek voorgelezen door Sander de Heer.

Foto: Tuffcat_media

Hilde Vandermeeren won met haar thrillerdebuut Als alles duister wordt in 2013 de Hercule Poirot publieksprijs. Met haar vijfde thriller Schemerzone won ze in 2017 de Hercule Poirotprijs voor de beste Vlaamse misdaadroman van het jaar en haalde ze de longlist van de Bookspot Gouden Strop 2018. De vuurtoren en andere verhalen werd voor de Week van het Luisterboek voorgelezen door Chava voor in ’t Holt. Het titelverhaal werd gepubliceerd in het prestigieuze Amerikaanse tijdschrift Ellery Queen's Mystery Magazine en genomineerd voor een Derringer Award voor beste korte verhaal.

Foto: Florian van Eenoo

Luisterboek Collectief

De Week van het Luisterboek is een collectief programma ter promotie van het luisterboek, georganiseerd door lezerssite Hebban.nl in nauwe samenwerking met uitgevers en retailers. Voordat Hebban in 2017 de Week van het Luisterboek overnam, organiseerde Stichting CPNB de campagne.

Over Hebban

Hebban.nl werd opgericht in 2014 en groeide in korte tijd uit tot de populairste boekensite en grootste lezerscommunity van Nederland en Vlaanderen met inmiddels bijna 170.000 leden. De site trekt maandelijks meer dan 600.000 bezoekers.

Gratis downloaden

Van 6 mei tot en met 12 mei worden de luistercadeaus gratis aangeboden via de Hebban Luisterboek-app en retailpartners Libris.nl, LuisterBieb en Luisterrijk.nl.

Partners

De Week van het Luisterboek 2019 wordt mogelijk gemaakt door: AW Bruna Uitgevers, Ambo|Anthos, De Bezige Bij, HarperCollins Holland, Karakter Uitgevers, de Koninklijke Bibliotheek (de LuisterBieb), Libris/Blz boekhandels, Luisterrijk.nl, Meulenhoff Boekerij, Overamstel Uitgevers, Singel Uitgeverijen en WPG Kindermedia. De luistercadeaus werden geproduceerd door Thinium Audioboekproducties in samenwerking met Singel Uitgevers en WPG Kindermedia. iContact bouwde de Hebban Luisterboek-app. Luisterhuis verzorgt de distributie van de luistercadeaus.Over de auteur

Hebban Crew

2542 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: De Week van het Luisterboek 2019 komt eraan!

 

Over

Paul van Loon

Paul van Loon

Paul van Loon is een bekende en populaire Nederlandse kinderboekenschrijver. Hij...

Hilde Vandermeeren

Hilde Vandermeeren

Hilde Vandermeeren (°1970) studeerde psychologie. Ze schreef 45 kinder- en jeugd...