Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

De winnaar van de Azra Magazine Schrijfwedstrijd 2014 is bekend

Ook dit jaar organiseerde Azra Magazine een schrijfwedstrijd voor korte verhalen. Het thema was ‘de toekomst’ en er werden maar liefst 139 verhalen ingezonden, een absoluut record! Vrijdagmiddag 5 december werd de uitslag bekendgemaakt. De winnaar van de Azra Magazine Schrijfwedstrijd 2014 is Regine Ryckoort uit België. Haar verhaal 'Het lot van Tiara' werd na lang beraad van de jury unaniem tot winnaar uitgeroepen.

Het selectieproces

De jury, bestaande uit LeoArie Elsenaar, Marjet Maks en Carien Touwen, had een flinke klus aan de 139 verhalen die ingezonden werden. Ze lazen en beoordeelden alle drie ieder verhaal. Op 14 november werd er op www.azra-magazine.nl een longlist gepubliceerd met daarop 30 verhaaltitels. Al deze verhalen zijn nogmaals gelezen en beoordeeld door de jury. Op 28 november werd de shortlist bekend gemaakt. Acht auteurs haalden deze lijst en al deze verhalen worden gepubliceerd in Azra Magazine 4.1 met het thema ‘de toekomst’. Dit nummer zal in januari 2015 verkrijgbaar zijn. In dit nummer zal ook een uitgebreid juryrapport gepubliceerd worden.  

Op vrijdagmiddag 5 december maakte de jury achtereenvolgens drie eervolle vermeldingen bekend en tot slot de naam van de winnaar. De eervolle vermeldingen zullen naast hun publicatie ook een boekenpakket van uitgeverij Parelz ontvangen.

De eervolle vermeldingen van 2014 gingen naar:

Alec van der Horst – De mot

Barbara de Winter – A whiter shade of pale

Pen Stewart – Als de margrietjes bloeien  

De winnaar

Aan het einde van de middag werd duidelijk wie het winnende verhaal geschreven had. Regine Ryckoort uit België is de winnaar van 2014 met haar verhaal Het lot van Tiara. De winnares ontvangt de hotelovernachting in Apollo Hotel De Beyaerd en een boekenpakket van uitgeverij Parelz. Daarnaast zal het winnende verhaal het openingsverhaal worden van Azra Magazine 4.1 met het thema ‘de toekomst’.

De jury zei onder andere dit over dit verhaal:  

‘Prachtig ingetogen verhaal, prachtig hoe subtiel ook de verwijzingen naar de cultuur gemaakt worden. Het verhaal is rond, zo rond als in het denken van die cultuur maar kan.’

‘Heel mooi en beklemmend geschreven vanuit het perspectief van een ongeboren Indiaas kind.’

‘Bijzonder indringend verhaal en goed geschreven ook. Een topper.’  

De redactie van Azra Magazine kijkt terug op een zeer geslaagde wedstrijd en is van plan ook volgend jaar weer een schrijfwedstrijd voor korte verhalen te organiseren.  

Azra Magazine

Azra Magazine is een kwaliteitsblad dat wordt uitgegeven in boekvorm. Het magazine is gericht op mensen die van lezen houden. Azra Magazine verscheen in 2014 ieder kwartaal en elk nummer heeft een ander thema. Er staan minimaal vier korte verhalen per keer in, daarnaast columns, artikelen, recensies, interviews, het dagboek van een schrijver en nog veel meer. Vanaf 2015 zal het magazine onregelmatig verschijnen. Meer informatie: www.azra-magazine.nl

Azra Magazine is een uitgave van uitgeverij Parelz. Parelz werd in 2009 opgericht door LeoArie Elsenaar en Carien Touwen. Parelz wil door de focus op het korte verhaal bereiken dat lezers meer oog krijgen voor het brede aanbod van kwaliteitswerk dat in Nederland en Vlaanderen geboden wordt. De uitgeverij hoopt dat lezers hierdoor vaker zullen proeven van het werk van auteurs uit eigen taalgebied en eens wat vaker een ander genre durven proberen. Het korte verhaal leent zich bij uitstek om op ontdekkingsreis te gaan in verschillende stijlen en genres.  Over de auteur

Hebban Crew

1929 volgers
3 boeken
3 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: De winnaar van de Azra Magazine Schrijfwedstrijd 2014 is bekend

 

Over

Marjet Maks

Marjet Maks

Auteur van familiegeschiedenissen, historische romans, korte verhalen en columns...

Carien Touwen

Carien Touwen

Carien Touwen werkt als auteur, freelance redacteur en journalist. Carien was ee...