Advertentie

Hebban vandaag

Community /

De winnende Hebban Boekenleggers van juli – augustus

door Hebban Crew 31 reacties
Ja, je leest het goed! Het thema vriendschap leverde zo veel mooie ontwerpen op, dat niet één, maar twee nieuwe ontwerpen toetreden tot de Hebban Bookmark Collection. Bekijk ze gauw én ontdek het nieuwe thema voor september & oktober.

Ben jij net als wij gek op boekenleggers? Ontwerp dan je eigen exemplaar voor de Hebban Bookmark Collection. Elke twee maanden selecteert de redactie een winnend ontwerp en daarmee produceren we échte boekenleggers!  

Deze zomer kozen we maar liefst twee winnaars uit de ingezonden ontwerpen. Het thema van juli-augustus luidde: ‘Vriendschap’, waarmee we aansluiten op het Kinderboekenweekthema. Want lezen doe je niet altijd alleen: boeken kunnen verbinden. De Hebban Lezerscommunity is daar een uitstekend voorbeeld van.  

Het eerste winnende ontwerp komt van Annemie Bockstaele & Nieke Van Zeghbroeck. Zij laten weten:  

‘Voor ons is het ontwerp in de eerste plaats voortgekomen uit oneindige vriendschap: tussen ons als tekenende vriendinnen, met de verhalenvertellende vriendin die ons op deze wedstrijd wees... en met de verhalen die veel voor ons betekend hebben.   

Hoe we tot dit ontwerp zijn gekomen? De wereld in een boek instappen, dat voelt altijd als een uitstapje in wonderland. Verhalen zijn als hele goede vrienden: ze eisen niets, je mag gewoon ontspannen 'zijn'. En nadat je van hun gezelschap hebt genoten, en onmerkbaar bent veranderd, verbinden ze je met andere verhalenliefhebbers. Dat is wat we in deze tekening wilden leggen.’  

Het tweede winnende ontwerp is van de hand van Isabel Monteyne:  

‘In het ontwerp voor de Hebban-boekenlegger wilde ik graag het thema ‘vriendschap’ combineren met ‘lezen’. Wanneer lezen vrienden samen? Meteen dacht ik aan de vele bestaande leesgroepen. Ikzelf ben ook lid van zo’n leesclub in ons dorp. Zesmaal per jaar komen we samen om een boek te bespreken. Iedereen kan dan zijn of haar mening formuleren over hetzelfde verhaal. Regelmatig komen daarbij ook gebeurtenissen uit het persoonlijk leven van de lezers of uit de actualiteit ter sprake. Zo worden nieuwe vriendschappen gesmeed. De stoelen zijn niet allemaal dezelfde want elke lezer vertrekt vanuit een andere leeservaring. De bladzijden bevatten hier geen gedrukte tekst zodat je zelf kan bedenken over welk boek het bij dit onderonsje gaat. Tijdens die leesavonden dragen een kop koffie of thee, een sapje en lekker gebak zeker bij tot de gezelligheid.’    

Thema: Vijftig tinten winter  

Het thema voor de maanden september en oktober is ‘Vijftig tinten winter’. Stuur je een ontwerp in, laat deze dan aansluiten op het gekozen thema. De ontwerpen mogen betrekking hebben op alle genres, van feelgood tot thriller.        

Over de Hebban Bookmark Collection  

Boekenleggers: misschien gruwel je van het idee van ezelsoren en gebruik je ze simpelweg waarvoor ze bedoeld zijn, of ze vormen een echt collectors item voor je verzameling. En wat is er dan leuker dan een eigen ontwerp toe te voegen aan jouw collectie? Op Hebban kan het: stuur een ontwerp in, dan ontvang je misschien wel 250 exemplaren thuis! Elke twee maanden selecteert de Hebban-redactie een winnaar.      

Ik doe mee!  

Wil jij ook een ontwerp insturen? Dat kan! Klik op onderstaande knop, daar vind je ook alle technische richtlijnen en specificaties.  

Ja, ik wil een ontwerp inleveren.Over de auteur

Hebban Crew

2125 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: De winnende Hebban Boekenleggers van juli – augustus

 

Gesponsorde boeken