Hebban vandaag

Listmania /

De 12 van april 2020 in de categorie YA & Junior

door Hebban Crew 5 reacties
De verwachtlijst van Hebban biedt voldoende inspiratie voor je nieuwe leesuitdaging. Geweldig natuurlijk om al die nieuw te verschijnen boeken te ontdekken, maar hoe weet je nou welke titels je écht niet mag missen? De redactie van Hebban helpt je een handje en selecteert de veelbelovende hoogtepunten van de maand april. Bekijk hier de selectie in de categorieën Young Adult & Junior!

Young Adult


NEDERLANDSTALIG
ENGELSTALIG

Let op: In tijden van corona besluiten sommige uitgevers om de publicatie van boeken uit te stellen of om boeken juist eerder te laten verschijnen. Bovenstaande titellijst is dus, zoals altijd, onder voorbehoud van wijzigingen.

Het YA-aanbod van april in ons Verwacht-overzicht is niet groot, maar toch zit er een aantal zeer mooie titels tussen. Zoals Mijn jaar na jou van Nina de Pass. Het boek wordt aangeprezen voor fans van Rainbow Rowell en Jandy Nelson, en dat belooft een indringend verhaal met personages die je bijblijven. Dat toont ook de plot: Cara overleeft een ongeluk, haar beste vriendin niet. Negen maanden later blijkt dat een nieuwe start alleen mogelijk is als ze haar schuldgevoelens onder ogen ziet.

Het boek van Nina Kamphuis, Dit mag niemand weten, is een spannende thriller van Nederlandse bodem. Waarom stak een zestienjarige scholier een man neer? Heeft het iets te maken met zijn klasgenoot, die later wordt aangevallen? Kamphuis is naast auteur psychiater, dus dat belooft wat! Daarnaast is er het derde en afsluitende deel van Julie Kagawa's 'Schaduw van de vos'-reeks, Nacht van de draak. Een race tegen de klok zal beslissend zijn voor de eindstrijd.

Onder de Engelstalige boeken vinden we luchtigere kost, het debuut It Sounded Better in My Head van Nina Kenwood. De grappige perikelen van een meisje dat verliefd is op haar beste vriend, die vervolgens een relatie krijgt met haar beste vriendin klinkt perfect voor fans van Jenny Han. Van Wink, Poppy & Midnight-auteur April Genevieve Tucholke komt een nieuw boek dat een hervertelling is van de Koning Arthur-legende, Seven Endless Forests. Omdat het eerdere boek vertaald is, hebben we goede hoop dat het hier ook gaat gebeuren.

Als laatste kunnen we in het Engels genieten van een nieuw boek van Samira Ahmed (eveneens een auteur wiens eerdere boek werd vertaald en uitgegeven door uitgeverij Blossom Books). In Mad, Bad and Dangerous to Know blijft ze opnieuw dicht bij eigen ervaringen, terwijl ze het verhaal vertelt van twee jonge vrouwen die door de eeuwen van elkaar gescheiden zijn. Ze proberen hun eigen plan te trekken te midden van familieverplichtingen en culturele verwachtingen.

 

Kinderboeken


VANAF 7 JAAR
PRENTENBOEKEN

Let op: In tijden van corona besluiten sommige uitgevers om de publicatie van boeken uit te stellen of om boeken juist eerder te laten verschijnen. Bovenstaande titellijst is dus, zoals altijd, onder voorbehoud van wijzigingen.

Ook wat betreft de kinderboeken is april erg rustig. Een van de uitschieters is Offerkind van de vorig jaar overleden Rob Ruggenberg. Hij schreef historische jeugdromans en werd voor deze geïnspireerd door een graf uit de bronstijd vlak bij Wassenaar, op een plek waar Ruggenberg als kind vaak speelde. Twee kinderen verlaten hun stam en moeten het opnemen tegen de moerasgodin. 

Verder kunnen we genieten van twee vervolgdelen, zoals De strijd om de meteoor, deel drie van 'De magische apotheek' van Anna Ruhe. In dit deel reist sentifleur Lucie samen met Mats naar Parijs. Ook verschijnt deel twee van 'Omars wereld', Onverwachte superspion. Dit boek van Zanib Mian heeft de moslimse Omar als hoofdpersonage, die ontdekt dat de bij elkaar gespaarde fondsen voor het opknappen van de moskee gestolen zijn!

Bij de prentenboeken zet diversiteit zich nog even voort, want in april verschijnt Vrijdag kom ik weer thuis van Robert van Dijk. In dit met aquarel getekende boek (door Alette Straathof) gaat Esi met een grote koffer naar Schiphol. Daar verstopt ze zich in, in de hoop dat die meegenomen wordt naar Ghana. Ze zoekt een man voor haar moeder, die altijd heeft gezegd dat de beste mannen daar vandaan komen. 

Voor de komische noot hebben we De ridder zonder billen van Levina van Teunenbroek. De titel verraadt de plot al, want de ridder – die graag een prins wil worden – gaat op zoek naar billen. Zonder kun je immers geen prinses krijgen. Charlotte Bruijn zorgde voor de afbeeldingen. Als laatste tippen we Beer is er weer van Tammi Sauer (geïllustreerd door Dan Taylor). De hoofdpersoon stuurt de beer die in zijn woonkamer staat weg, want daar hoort hij niet. Maar... daar is de beer weer.

Meer verwachte boeken

Bekijk de verwachtlijst voor een compleet overzicht van alle nieuwe boeken die verschijnen. Elke week de verwachte boeken in je mailbox? Meld je dan aan voor de verwachtnieuwsbrieven 

De hoogste tijd om je Wil ik lezen-boekenplank aan te vullen! 
Welke boeken ga jij zeker lezen?Over de auteur

Hebban Crew

2366 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: De 12 van april 2020 in de categorie YA & Junior

 

Gerelateerd