Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

‘De zeven zussen’ bekroond met de Hebban Feelgood Clubprijs 2018

door Hebban Crew 5 reacties
Bestsellerauteur Lucinda Riley wint met het eerste deel in haar ‘Zeven zussen’-serie de eerste Hebban Feelgood Clubprijs. Haar roman kreeg in deze categorie de meeste stemmen van het lezerspubliek.


De carrière van de Ierse schrijfster Lucinda Riley was er eentje van ups en downs. Als Lucinda Edmonds begon ze haar schrijversloopbaan met acht goedverkopende boeken in de jaren 90. Daarna volgde een decennium van teleurstellingen. ‘Ik schreef drie romans in vijf jaar tijd en verstuurde ze naar uitgevers, maar er was geen enkele interesse. Ik was een bestsellerauteur geweest en vond het vernederend dat ze totaal geen interesse meer in me hadden,’ vertelt Riley in een interview met de Daily Mail. In 2010 keert het tij weer: als Lucinda Riley lukt het haar wel opnieuw een roman gepubliceerd te krijgen. Vanaf 2014 start ze een uitdagend project: de ‘Zeven zussen’-serie, waarin jaarlijks een nieuw deel verschijnt. De romans blijken een internationaal succes. Inmiddels wordt haar werk in vierendertig landen uitgegeven en verkocht ze wereldwijd miljoenen exemplaren.  

De serie vertelt over zeven zussen die bij hun geboorte geadopteerd worden door een welvarend man. Zijn dood brengt de zussen weer bij elkaar in het ouderlijk huis, waar hij voor ieder van hen aanwijzingen heeft achtergelaten die hun meer kunnen vertellen over hun afkomst. Het is het startpunt van de reeks, waarin elk boek een zus centraal stelt.  

‘Riley heeft zich een behoorlijke schrijversklus op de hals gehaald met de 'Zussen'-serie,’ zegt Helma Koot in haar recensie, ‘en het blijft altijd de vraag of je de lezer zeven boeken lang weet blijven te boeien. Aan haar prettige schrijfstijl zal het zeker niet liggen en het eerste boek in de reeks is uiterst geslaagd te noemen. Met de cliffhanger aan het eind van dit boek zijn de verwachtingen voor het tweede deel in ieder geval hooggespannen.’

Klik hieronder voor de volledige top 5 van de Hebban Feelgood Clubprijs 2018

Klik hier voor de volledige uitslag

De Hebban Clubprijzen

Na enkele succesvolle edities van de Hebban Awards gaf de redactie het stokje dit jaar door aan de Hebban Clubs. Zij reiken de Hebban Clubprijzen uit, dé awards van de grootste genreliefhebbers op je favoriete boekensite. Na bekendmaking van de shortlists - samengesteld door de Hebban Clubs en met inbreng van hun volgers - konden lezers tussen 16 juli en 5 augustus 2018 stemmen op hun favoriete boeken uit verschillende genres. In totaal werden meer dan 5000 stemmen uitgebracht op de verschillende shortlists.

De bekendmaking van alle Hebban Clubprijzen kun je verwachten op de volgende data:


 

Wil jij zelf een vraag stellen aan de auteur? Laat jouw prangende vraag achter onder dit artikel. De antwoorden vind je binnenkort op Hebban!      Over de auteur

Hebban Crew

2128 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: ‘De zeven zussen’ bekroond met de Hebban Feelgood Clubprijs 2018

 

Gerelateerd

Over

Lucinda Riley

Lucinda Riley

Lucinda Riley schreef op haar vierentwintigste haar eerste roman. De boeken van ...

Gesponsorde boeken