Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

De zieleroerselen van A.F.Th., Kees en Saskia

Het is Boekenweek en dat merken we ook op tv. Er is de dagelijkse boekenquiz, Koot en Bie doken in hun 'Duits' archief, schrijvers zetten Hotel Van Dale op stelten en de Boekenweek Schrijfwedstrijd mondt uit in het programma Iedereen schrijft. Er staat ons nog een verslag van het Boekenbal te wachten, maar ook een kijkje in des schrijvers ziel.

Helaas verzandde het vorige week uitgezonden eerste deel van het tweeluik over het Boekenbal, De Voorpret, in een opeenstapeling van clichés en een opsomming van feitjes die je ooit  al over het feest had gelezen. Komende vrijdag staat een verslag van de editie 2016 op het programma, hopelijk leidt dat nog tot wat nieuwtjes over het Boekenbal.

Meer nog kijken we uit naar de tweedelige serie Kijken in de ziel van Coen Verbraak.  Eerder maakte deze meesterinterviewer series gesprekken met psychiaters, voetbaltrainers, advocaten, politici, artsen, topondernemers, journalisten, rechters en terminale patiënten. Nu staan in deze NTR-reeks de zieleroerselen van schrijvers centraal.

Hoe schrijf je een roman? Wat gebeurt er tijdens het schrijven in je hoofd? En heb je als schrijver het recht om over alles en iedereen in je naaste omgeving te schrijven? Dat zijn enkele van de vragen die Verbraak op de auteurs afvuurt. Het zijn niet de minsten die hij tegenover zich treft. Adriaan van Dis, Arnon Grünberg, Kristien Hemmerechts, A. F. Th. van der Heijden, Kees van Kooten, Saskia Noort (op de foto met Verbraak) en Jan Siebelink vertellen over hun vak en zichzelf.

De serie wordt op de donderdagen 17 en 24 maart uitgezonden op NPO2 vanaf 21.15 uur. 

(de foto met Noort en Verbraak is gemaakt door Lilian van Rooij)


Over de auteur

Hebban Crew

2124 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: De zieleroerselen van A.F.Th., Kees en Saskia

 

Over

Saskia Noort

Saskia Noort

Saskia Noort (Bergen, 1967) studeerde journalistiek en theaterwetenschap in Utr...

Gesponsorde boeken