Advertentie

Hebban vandaag

Boek van de week /

De zomer hou je ook niet tegen

In duet met Willeke Alberti opende schrijver Dimitri Verhulst vrijdag de Boekenweek. Na Hubert Lampo, Marnix Gijsen, Hugo Claus en Tom Lanoye is Verhulst de vijfde Belgische auteur van het Boekenweekgeschenk. Deze week staat 'De zomer hou je ook niet tegen' centraal op Hebban Literatuur en Romans.

Met het motto 'Te gek voor woorden' in zijn hoofd begon Dimitri Verhulst aan zijn Boekenweekgeschenk. Het resulteerde in het verhaal De zomer hou je ook niet tegen, over beginnend zestiger Pierre die een geestelijk gehandicapte jongen van vijftien naar de Provence ontvoert. Daar vertelt hij de jongen het verhaal over de liefdesrelattie met zijn moeder; over de totstandkoming daarvan, over haar kinderwens en de twijfels over zijn vaderrol. Pierre zal ook moeten vertellen over het einde van de prachtige en harstochtelijke relatie, en over de verwekking van de gehandicapte jongen.

Met een oplage van maar liefst 723.000 exemplaren is het Boekenweekgeschenk sinds afgelopen zaterdag 7 maart in de boekhandel verkrijgbaar, bij besteding van €12,50 aan Nederlandstalige boeken. Op zondag 15 maart kun je op vertoning van dit boek gratis reizen. Ook Dimitri Verhulst zal die dag met de trein reizen, van Amsterdam via 's-Hertogenbosch naar Roosendaal. Met het Boekenweekgeschenk van vorig jaar, Een mooie jonge vrouw van Tommy Wieringa, reisden ruim 240.000 reizigers gratis.

Dinsdag 3 maart was Verhulst te gast bij De Wereld Draait Door:
 


De hele week reist Dimitri Verhulst het land door voor signeersessies, lezingen en interviews.
Benieuwd of de schrijver ook in jouw boekhandel optreedt? Bekijk het activiteitenoverzicht.Over de auteur

Daphne van Rijssel (crew)

1 volger
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: De zomer hou je ook niet tegen

 

Gerelateerd

Over

Dimitri Verhulst

Dimitri Verhulst

Dimitri Verhulst (1972) is een Belgische schrijver en dichter. Hij publiceerde v...